Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346208 alkalommal)

Nem elérhető Tal

• Új tag
  • *
Re:Régi borotvák
« Válasz #240 Dátum: 2011. Március 20. - 00:13:41 »
 :D :D :D
Pár szót róla esetleg a későbbiekre?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #241 Dátum: 2011. Március 20. - 11:42:27 »
A borotváról vagy a foglalási rendszerről?

Nem elérhető Tal

• Új tag
  • *
« Válasz #242 Dátum: 2011. Március 20. - 13:32:41 »
Szia,

a borotváról..., közben utána olvastam a dolognak.

Köszi

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #243 Dátum: 2011. Március 25. - 12:16:02 »
Uraim!
A minap kaptam egy borotvát egy idős nénitől, borbély volt a férje, de már nem él. Henri Roubaix a készítő, szaru a nyele. Van bele vésve valami írás, elég nehéz kiolvasni. Egyik felére ez van írva: "Rouline 1925 VI hó 11 France". Az évszám és a France tuti, a név, hónap, nap nem biztos. A másik felére pedig valami írás, de olvashatatlan, és egy dátum "1924 I hó 25". Esetleg tud valaki valami információt erről a készítőről? Interneten semmit sem találtam.
Képek:
[/URL]
[/URL]
[/URL]
"Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, amedig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen..."

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #244 Dátum: 2011. Március 25. - 12:17:24 »
Hoppá, bénáztam a képeknél, elég kicsik lettek. Itt a nagyobb verzsön:

"Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, amedig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen..."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #245 Dátum: 2011. Március 25. - 13:04:11 »
Ez egy nagyon szép kis borotva! :) Egy kis rendberakás és élezés után nagyon jól fog szolgálni téged  :borz2:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #246 Dátum: 2011. Március 25. - 13:34:23 »
Ez egy nagyon szép kis borotva! :) Egy kis rendberakás és élezés után nagyon jól fog szolgálni téged  :borz2:

Köszi! :) Örülök neki nagyon! :borz1:

Azon gondolkodtam, hogy nekem tetszik így ahogy van, csak élezni kell, mert az bizony borotválkozásra nemigen alkalmas még. Nem szeretném csilli-villi polírosra megcsinálni.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #247 Dátum: 2011. Március 25. - 14:08:01 »
Én is patinásra hagyom azokat a borotváimat amik nem rozsdásak, jobban tetszik úgy. Ráadásul a tükörpolír él és a patina nagyon vagány kontrasztot hagy szerintem :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #248 Dátum: 2011. Március 25. - 14:10:35 »
Akkor ebben egy az ízlésünk! :D

Érdekes, hogy nem rozsdásodik, pedig szerintem szénacélból van, bár nem igazán tudom megkülönbözteti ezeket. A Bonsa viszont rozsdásodik. Minden alkalom után be kéne kenni olajjal? Szilikon olajom van itthon, az jó?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #249 Dátum: 2011. Március 25. - 15:04:35 »
Ha vizet hagysz rajta, akkor rozsdásodni fog minden. Ha kevés ideig vizes mindig, akkor picit mindig szürkülhet, és így egyre sötétebb. Akármilyen olaj vagy bármi jó rá ami elzárja tőle a levegőt, és Break Free olajjal csinálom, mert nekem az van kéznél :)

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #250 Dátum: 2011. Március 27. - 10:43:54 »
Rendben van! Köszi!

Szoktam szárítani, viszont ott ahol a nyélbe be van fogatva(ahol forog) ott bent kezdett el rozsdásodni. Szóval nem voltam elég alapos :)

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #251 Dátum: 2011. Május 19. - 21:08:58 »
Üdv urak.
Hoztak nekem ma délután egy LARK jelzésű borotvát hogy tegyem rendbe, olyat mint ez
http://up.picr.de/1219331.jpg
Annyi baja van hogy szürke patinás a pengéje és van rajta néhány rozsdafolt, egyébként hibátlan.13/16-os.
Szeretnék többet tudni róla,a neten nem sok infót találtam.

Kösz, arszab
« Utoljára szerkesztve: 2011. Május 19. - 21:20:56 írta arszab »

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #252 Dátum: 2011. Május 19. - 23:57:26 »
eBay-en találtam párat, ha igaz amit ott írnak akkor régi kínai cucc, a 60-70-es évekből. Kinézet alapján inkább mostanság gyártották, és valami olcsóbb szerzet a gagyi aranyfelirat, olcsó műanyagnyél, és csúnya szegecsek alapján.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #253 Dátum: 2011. Május 20. - 08:46:14 »
anélkül, hogy elolvassam a hozzászólását sanyinak, rögtön az ugrott be hogy ez olyan mint a Gold Dollar, főleg a kidolgozás minősége alapján, de alakilag is nagyon hasonlit. Mint tudjuk a kinaiak nagyon sok néven tudják futtatni ugyanazt a terméket. Ha tényleg a 60-70-es évekből van, akkor az is lehet, hogy nagyon jó anyagból van a penge.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #254 Dátum: 2011. Május 20. - 08:56:37 »
Ha megnéztek egy Gold Dollar #66 borotvát, a nyélen ugyanaza gagyi aranyozott írás van, ugyanolyan stílusú betűkkel. A mérete is ugyanakkora, és a pengeforma is eléggé hasonló. Szóval én azt mondanám hogy valószínűleg ugyanott gyártották, és az ebay-en látható darabok állapotából ítélve ezek új gyártásúak. Ha ugyanabból az acélból van mint a GD-k, akkor jó borotva lesz belőle.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici