A hétvégén óriási és kellemes meglepetés ért! A bemutatkozásomban ugye említettem, hogy a nagyapámtól rámmaradt Soluna biztonsági borotvával tettem meg első lépéseimet a hagyományos borotválkozásban. Kiderült, hogy másik (anyai) nagyapámtól is örököltem dolgokat - mintha a rég elrejtett kincset találtam volna meg: teljes borotvakészlet!
Tartalma: 3 borotva, egy bőr és egy kő (!!!)
Fentről lefelé a borotvák: 3/8-os Léber Kálmán (!!!), sajnos elég rozsdás, 4/8-os solingeni Frohn, ránézésre kitűnő állapotban, 4/8-os szintén német Wiederstrahl, pici rozsdával, és enyhén kilazult csavarral. Legalább 30 éve feküdtek használatlanul, nagyapám ugyanis akkor (részben egészségügyi okokból) áttért villanyborotvára.
Most már semmi nem ment meg attól, hogy még egy kis DE-edzés után kipróbáljam a késes borotválkozást is
, ám azt hiszem, szükség lenne a borotvák állapotának felmérésére, főleg a rozsdás darabéra - lehet-e, érdemes-e felújítani, mennyire szorulnak élezésre stb., ehhez kérném majd a tisztelt fórumtársak segítségét. A bőrről és a kőről is lesz még kérdésem a megfelelő topikokban.