Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346249 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Régi borotvák
« Válasz #285 Dátum: 2011. November 06. - 18:48:33 »
Józsi, hát mér' nem rögtön Ed öcsédet (na jó, bátyádat  ;D) kérded.

Az inkriminált jelzést függőlegesen kell nézni, egy kard két oldalán két stilizált oroszlánt ábrázol, és a Duisberg Solingen, illetve a Duisy-Steel nevek vonalán keress tovább!  ;)

Kedves bátyám!  :D

Jövök egy sörrel!!!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #286 Dátum: 2011. November 07. - 07:52:11 »
Én is szereztem egy ilyen kést.
Remélem jobb állapotban van mint az enyém  ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #287 Dátum: 2011. November 07. - 13:52:51 »
Én is szereztem egy ilyen kést.
Remélem jobb állapotban van mint az enyém  ;)
Rosszabb (a tied nem is olyan rossz)

Nem elérhető arszab

• Törzstag
« Válasz #288 Dátum: 2011. November 15. - 19:36:52 »
No uraim, ma délután óta tulajdonosa vagyok ennek:
http://www.vatera.hu/item/view/?cod=1500339515
Köszönet érte Jenes doktor-nak  :sör:. Jó 6/8-os, semmi sérülés vagy rozsda nincs rajta, némi takaritás és élezés után használatba lesz véve, szerintem az új kedvenc lesz. Többet valamint saját képeket majd a megfelelő topik-ban.

agyepűntúli.

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #289 Dátum: 2011. November 15. - 21:05:28 »
No uraim, ma délután óta tulajdonosa vagyok ennek:
http://www.vatera.hu/item/view/?cod=1500339515
Köszönet érte Jenes doktor-nak  :sör:. Jó 6/8-os, semmi sérülés vagy rozsda nincs rajta, némi takaritás és élezés után használatba lesz véve, szerintem az új kedvenc lesz. Többet valamint saját képeket majd a megfelelő topik-ban.

agyepűntúli.
huhú, ennyiért szinte ingyen volt :) gratulálok!

Nem elérhető arszab

• Törzstag
« Válasz #290 Dátum: 2011. November 16. - 07:59:36 »
Köszi! Minnél többet vizsgálgatom, annál inkább úgy érzem hogy nagyon megérte.

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #291 Dátum: 2011. November 19. - 13:47:20 »
Tegnap megérkezett hozzám Szőrmók jóvoltából a Shumate Tonso borotvakésem.
Mit mondjak, le vagyok nyűgözve :)
Bár kicsit nagyobbra számítottam, ez semmit nem von le az esztétikai élményéből.
Most már csak az a baj, hogy ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy legalább oldalt kipróbáljam az arcomon, viszont mivel még nincs se timsó, se valami vérzéscsillapító gél, se bőr, ezért kérlek titeket beszéljetek le róla :D

Nem elérhető bimbi

• Törzstag
    • kések
« Válasz #292 Dátum: 2011. November 19. - 14:18:32 »
Tegnap megérkezett hozzám Szőrmók jóvoltából a Shumate Tonso borotvakésem.
Mit mondjak, le vagyok nyűgözve :)
Bár kicsit nagyobbra számítottam, ez semmit nem von le az esztétikai élményéből.
Most már csak az a baj, hogy ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy legalább oldalt kipróbáljam az arcomon, viszont mivel még nincs se timsó, se valami vérzéscsillapító gél, se bőr, ezért kérlek titeket beszéljetek le róla :D
szerez egy katonai övet és próbáld ki :D  ;)
"...tegnapelőtt, amikor még holnapután volt..."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #293 Dátum: 2011. November 19. - 14:37:36 »
Vérzéscsillapító nem kell, de a bőr az tényleg nem ártana :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #294 Dátum: 2011. November 19. - 17:00:06 »
Nos mivel nem nyúztátok magatokat túlságosan, hogy lebeszéljetek, ezért meg is próbálkoztam a késes borotválkozással :borotva: :crazy:
Előzetes elképzelésem szerint úgy nézett volna ki a dolog, hogy mihelyst hozzáérek a kés élével az arcomhoz azonnal megjelenik egy piros kis csík, ami a fehér habot pirossá változtatja  :D
Ehhez képest sikerült karcolások nélkül megúszni a dolgot (pedig volt pár helyzet, amikor azt hittem hívni kell a 911-et), igaz csak a két pofámat mertem elsőre a vásárra vinni. Nagyon kemények éreztem magamat az egész procedúra alatt, az sem zavart, hogy az eleén nem sikerült megtalálni azt a beállást aminél látom magamat és a borotvát is a tükörben, valahogy mindig sikerült eltakarni magam  :fetreng:
Ahogy azt többször is olvastam, nem nyomtam a borotvát, hanem hagytam, hogy a súlya dolgozzon, azonban így eléggé ugrált, volt h picit meg is akadt a szőrben. Én voltam túl bizonytalan a húzásokkal (technikám elképzelhető hogy még nem tökéletes :crazy: ) vagy a kés nem megfelelően éles? (HHT félig meddig sikeres volt, mindenki szőke a családban, és állítólag ez a leggyengébb hajtípus, 5-6odjára sikerült elvágni a pengével).
Bal kézzel is próbálkoztam a bal orcámon, hát ezzel nem volt annyira elsöprő az élmény mint az ügyesebb kézzel, ezért utána próbálkoztam jobb kézzel is, természetesen újrahabozás után, ezzel már picit jobb volt az eredmény.
DE-vel fejeztem be a dolgokat (örömmel töltött el, hogy DE-vel is átmentem egyszer WTG az arcomon, és alig volt hallható sercegés, tehát elsőre sztem egész jól dolgoztam :), nem akartam ennél tovább menni, míg nem szerzek be legalább egy bőrt ;D
Hivatalosan is elindultam lefelé a lejtőn :P

Nem elérhető bimbi

• Törzstag
    • kések
« Válasz #295 Dátum: 2011. November 19. - 20:49:03 »
 :sör: üdv a klubban  :borotva:  :crazy:
"...tegnapelőtt, amikor még holnapután volt..."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #296 Dátum: 2011. November 19. - 23:28:03 »
Nyugi, fog ez menni, sőtt első olvasatra kifejezetten biztató  :borz2:

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #297 Dátum: 2011. November 21. - 18:33:54 »
Az ebayes topikban már beszámoltam szerencsémről:
Kockáztattam, és őket lőttem:
http://www.ebay.com/itm/280768619248?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648

Elsősorban a felső érdekelt, utánanéztem a SRP-n, jó kis 7/8-os nehéz sheffieldi vas, az eladó szerint nincs különösebb baja.
Az alsónak furcsa az alakja, és rozsdás is.
Ha megjönnek, vagy jenessanyit zaklatom megint, vagy - ha lehet hinni a hozzászólásoknak, esetleg Salmo-nál próbálkozom, ha nem bánja.  ;)
Már meg is érkeztek! ;D
És úgy tűnik, tényleg elég nagy szerencsém van!
Már a tok is érdekes: kétrekeszes, eleve két borotva számára készült tok, rajta a gyártó neve, Thomas Turner.
A képen felső borotva valóban 7/8-os, jó nehéz, wedge vagy near-wedge.
A szegecsnek van egy kis játéka, de jól tart, szimmetrikusan záródik. Az igencsak mosolygós pengén apróbb fekete foltok, a gerincen kisebb rozsdafoltok. Csorbát, egyenetlenséget az élen nem látok, valószínűleg csak minimális rendbetételre szorul. Márkajelzésként csak "Silver Steel" szerepel.
A másik borotva érdekes jószág: hosszában is fele méretű, keresztben 3/8-os, de úgy tűnik, eleve ilyenre készítették, mert a nyele is hozzá van szabva - sajnos a hegye szorul, alig tudtam kinyitni. A penge a rozsdafoltoktól eltekintve szép fényes, az él egyenes, csorba nincs rajta. Ez ilyen igazító, fazonírozó borotva lehetett, hogy ilyen pici? Ami pedig a legérdekesebb, hogy apró mérete ellenére ez is wedge!
Rendbetétel ügyében jól gondolom, hogy esetleg Salmo-hoz fordulhatok?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #298 Dátum: 2011. November 21. - 21:45:38 »
Az hogy egy 3/8-os borotva wedge, azon nem kell meglepődni, találj olyan pici követ amin full hollowra megköszörülsz egy olyat  ;D

Salmonak meg írj Pü-t, ki tudja hogy olvassa-e, és ez amúgy is privát téma.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #299 Dátum: 2011. November 22. - 18:54:50 »
A Léber Kálmán-féle 3/8-os, melyről ebben a topikban beszámoltam korábban, bizony legfeljebb half-hollow, de inkább full, keskenysége ellenére, úgyhogy azért létezik ilyen is.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici