Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346311 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Régi borotvák
« Válasz #315 Dátum: 2012. Január 17. - 22:02:43 »
Milyen ezres kő? 400 húzás az nem sok egy orosznál, általában keményebb anyagból vannak a többségnél.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető buxum

• Új tag
  • *
« Válasz #316 Dátum: 2012. Január 17. - 22:10:18 »

naniwa a kő típusa ha jól emlékszem mert a papírját már nem találom a jappán krikszkrakszot meg nem bírom elolvasni
műanyag tégelyes egyik oldala 1000 a másik 3000

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #317 Dátum: 2012. Január 17. - 22:13:59 »
Aha, akkor a keményebb kötésű verzió. Jó az, 400 húzás az nem sok egy rossz állapotban lévő régi borotvánál, főleg ha orosz. Egyébként nagyon jó acélból vannak, jófajta élük van ha az ember rászánja az időt.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #318 Dátum: 2012. Január 17. - 22:14:21 »

Azért pl. egy DMT  400 húzás után már nem szokott hibázni.....  :sör:

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #319 Dátum: 2012. Január 17. - 23:46:03 »
Azért pl. egy DMT  400 húzás után már nem szokott hibázni.....  :sör:

Engem spec a hideg kiráz tőle ha borotvát teszek 600-asnál durvább gyémántos kőre, de nekem gyenge a lelkivilágom :) Szerencsére igen kevés borotva van aminek 1k alatti kővel ugrok neki, nem szeretem pazarolni az acélt.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #320 Dátum: 2012. Január 18. - 10:25:27 »
Mivel többen érdeklődtek a borotvatalin a Wostim iránt(ami NEM ELADÓ) gondoltam belinkelem:
http://www.ebay.com/itm/Hugh-15-16-Wostenholm-X-L-Straight-Razor-Clear-Horn-Handle-/150735270239?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231885b15f#ht_500wt_1365

Bár az ára a "még épen megéri" szinten van

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #321 Dátum: 2012. Január 18. - 10:43:33 »
NEM ELADÓ
...most még...
...megy a befecskendező szivattyú...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #322 Dátum: 2012. Január 18. - 12:01:29 »
Ezt én nem értem! Ez a tiéd? Vagy ez a tiéd lesz? Úgy látom, hogy 4 nap még vissza van, és a világon bárki licitálhat rá, nem csak te  :evil:

Nem az enyém. Van egy majdnem ugyanilyenem, amit magammal vittem a borotvatalira. Ott többen jelezték vételi szándékukat. Nekik linkeltem be, ha meg akarnák venni... bár utánna vettem észre, hogy csak az államokna szállit.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #323 Dátum: 2012. Január 26. - 21:26:56 »
Úgy tűnik engem is elkapott a gépszíj
Miután megtudták a rokonok hogy milyen újabb beütésem van előkerült egy NOS orosz borotva. A gépzsírt én mostam le. Zöld majd piros pasztás balsa fa után bőrözés és próba. Fenni kell. Klasszikus piros műa. nyele van. A penge gravírozott. Szocsi felirat tengerparti kép vitorlással és egy nyugágyban olvasó alakkal. A dobozára és az újnál a recés résznél (ahol a DOVO is szokott lenni) Grabjure v. Gravjure felirat. A penge 18mm széles. Tudtok erről a késről valamit?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #324 Dátum: 2012. Január 26. - 21:29:24 »
Úgy tűnik engem is elkapott a gépszíj
Miután megtudták a rokonok hogy milyen újabb beütésem van előkerült egy NOS orosz borotva. A gépzsírt én mostam le. Zöld majd piros pasztás balsa fa után bőrözés és próba. Fenni kell. Klasszikus piros műa. nyele van. A penge gravírozott. Szocsi felirat tengerparti kép vitorlással és egy nyugágyban olvasó alakkal. A dobozára és az újnál a recés résznél (ahol a DOVO is szokott lenni) Grabjure v. Gravjure felirat. A penge 18mm széles. Tudtok erről a késről valamit?

Képet! :)

Egyébként az oroszok nagyon jó, és baromi kemény acélból vannak, jó borotvák. A kidolgozás minősége az esetek nagy részében hagy némi kívánni valót maga után, de maga az alapanyag jó.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #325 Dátum: 2012. Január 26. - 21:29:32 »
Foglalom!  :fetreng:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #326 Dátum: 2012. Január 27. - 09:15:52 »
Miért, túlárazott portéka a Vaterán?

Mi történt veled!? Nem azt írod, hogy "alkudom"  :D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #327 Dátum: 2012. Január 28. - 11:02:49 »
Kazam, ott ne is próbálkozzál, mert az nem működik sajnos. Ha képet szeretnél feltölteni a fórumunkba, akkor figyelmedbe ajánlom EZT a linket.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #328 Dátum: 2012. Január 29. - 12:52:24 »
Akkor így próbálkozom.
Tehát erről lenne szó. Közben Sanyival egyeztetek hogy hozzá küldöm élezésre.
[ img]https://picasaweb.google.com/kazamthespirit/Borotva#5703018932244285266[ /img]
Kazam! Azért nem teszi be a képet mert az első szögletes zárójel után szóköz van! Tied:  [ img]  helyesen: [img], ugyanígy kellene eljárni a kód zárásánál is.  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #329 Dátum: 2012. Január 29. - 13:11:46 »
...meg ha megfelelő linket teszel be. (Én a megjelent képből nyertem ki.)

https://lh5.googleusercontent.com/-XVsMxe-kfjA/TyUxgMO_h1I/AAAAAAAAADA/-eeBDZxLH3I/s512/Gravjura.jpg

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici