Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346374 alkalommal)

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
Re:Régi borotvák
« Válasz #345 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 22:56:02 »
Sziasztok!

Belém futott egy ilyen, nem tudtam otthagyni, mert szép széles és csillogott.  ;D Mindene acél, a nyelét egy kis polírral szerintem hibátlanná lehetne hozni, a pengének sincs semmi komoly baja: 1-2 folt és ennyi. Egyedül a nyelén van egy felirat: AESCULAP egy "jogaros" koronás kígyóval. Penge szélessége 22mm. Milyen régi lehet, van valami értéke?

Üdv:
DeXTeR

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #346 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 11:12:58 »
Szép kés. Érdekes az élszöge, nekem elég keskenynek tűnik a gerinc a pengeszélességhez viszonyitva. Ki kell próbálni és akkor kiderül mennyit ér  :borotva2:

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #347 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 11:26:19 »
Szerintem ez nem borotva, hanem mikroton kés. Erre utal, hogy a gyártója sebészeti eszközöket készít - erre utal a jelkép is. A keskeny gerinc miatt nekem kétségesnek tűnik a használhatósága.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #348 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 11:31:11 »
Szerintem ez nem borotva, hanem mikroton kés. Erre utal, hogy a gyártója sebészeti eszközöket készít - erre utal a jelkép is. A keskeny gerinc miatt nekem kétségesnek tűnik a használhatósága.

A mikrotont nem teszik bele a szeletelőbe? Vagy rosszul tudom, és a mikroton nem mikroszkópos vizsgálatokhoz vág szeleteket?
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #349 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 14:33:25 »
Szerintem ez nem borotva, hanem mikroton kés. Erre utal, hogy a gyártója sebészeti eszközöket készít - erre utal a jelkép is.
Tényleg úgy néz ki. Reggelihez extra vékony ubi szelet?  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #350 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 22:03:32 »
A Gyártója alapján én nem mondanám hogy csak szike lehet, mert az Aesculap borotvákat is gyárt(ott) lásd itt. A másik pedig hogy ha mikroton kés lenne, akkor miért néz ki kiköpött borotvának? A penge is, és főleg a nyél is. A borotvák nyelét hosszú idők alatt alakították ki erre a formára hogy legjobban megfeleljen a célnak. Nem hiszem hogy a mikroton késnek is (bármi legyen is az) ez a forma felel meg a leges-legjobban.

Egyébként nagyjából tisztában vagytok az élszögekkel? Ez ugye 22mm széles, a gerince 4mm vastag, akkor az élszög oldalanként 5,2 fok körül van. Az kevés?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #351 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 22:21:37 »
A Gyártója alapján én nem mondanám hogy csak szike lehet, mert az Aesculap borotvákat is gyárt(ott) lásd itt. A másik pedig hogy ha mikroton kés lenne, akkor miért néz ki kiköpött borotvának? A penge is, és főleg a nyél is. A borotvák nyelét hosszú idők alatt alakították ki erre a formára hogy legjobban megfeleljen a célnak. Nem hiszem hogy a mikroton késnek is (bármi legyen is az) ez a forma felel meg a leges-legjobban.

Egyébként nagyjából tisztában vagytok az élszögekkel? Ez ugye 22mm széles, a gerince 4mm vastag, akkor az élszög oldalanként 5,2 fok körül van. Az kevés?

Hát, az eléggé cinkes. Általánosságban akik kísérleteztek ezzel azt mondják, hogy 15 fok alá menni nem nagyon lehet. A gyári borotvák többsége 16-18 fok között van, én láttam már 13 fok körüli oroszt ami még épp működött, de az már nagyon határeset volt. 10,4 fok az már a nagyon húzós kategória, de addig nem derül ki hogy használható-e vagy sem amíg meg nem élezi valaki, és ki nem próbálja.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #352 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 22:26:08 »
Szerintem is kevés az élszög, Kelemennel beszélgettünk erről a témáról, szerinte inkább legyen egy kicsit nagyobb élszög, mert konfortosabb.

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #353 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 22:30:11 »
... de addig nem derül ki hogy használható-e vagy sem amíg meg nem élezi valaki, és ki nem próbálja.
Vállakozol rá? ;D :borotva:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #354 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 22:34:53 »
Meg tudom próbálni, aztán vagy jó vagy nem :) Ahogy nézem szimmetrikus köszörülés, ha van az oldalában valami minimális holker, akkor már tudok vele mit kezdeni. Ha sík az oldala, akkor inkább nem ugranék neki, nem vagyok időmilliomos mostanság  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #355 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 22:41:49 »
Van benne holker, tolómérőre fektetve minimálisan átlátni alatta. Akkor a többit p.ü.-ben.  :sör:

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #356 Dátum: 2012. Augusztus 26. - 22:25:14 »
Mikrotóm késekről, ha már...

(Az első link sajna már nem él...)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető buxum

• Új tag
  • *
« Válasz #357 Dátum: 2012. Szeptember 01. - 16:58:51 »
Sziasztok már meglehetősen régen jártam a fórumon.
Nagy munkába keveredtem és meg szeretném osztani veletek az eredményét.
Penge solingeni (köszönet érte Flaschner bácsinak)
nyél vasfa akváriumi dekorációból

Nem elérhető Valentin

• Új tag
  • *
« Válasz #358 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 12:51:45 »
Üdv mindenkinek! :)

Találtam ma egy borotvát, és szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy mennyira használható, vagy van-e értelme rendberakni, vagy van-e értéke? A nyélre az van ráírva, hogy Milos Obilic, a penge egyik oldalára hogy Solingen, másik oldalára pedig Bromeso. Sajnos csak telefonnal tudtam lefényképezni, előre is bocsi a rossz képekért :-\

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #359 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 13:10:00 »
Üdv,

sajnos az első képről nem derül ki, de ha a penge nem repedt, törött (csorbult az élszalag), akkor kis "kézimunkával" is menthető.
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici