Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346680 alkalommal)

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
Re:Régi borotvák
« Válasz #435 Dátum: 2013. Március 14. - 18:04:07 »
  Ok! Nem veszem meg.. :D
Összeraktam borotvát. Gondolkoztam a dolgon. A pengében van pár mély, rozsda által létrejött árok. A nyél élein be van finoman repedezve, ami tele van fekete szutyival. Kitakarítani a repedéseket nem egyszerű. Azt mondjátok, hogy eredeti állapotában képviseli az értéket.
Akkor tulajdonképpen meglehet hogy a nyél polírozásán és a penge használhatóvá tételén túl, nem is csinálok vele semmit.
Pár újabb kép..

https://plus.google.com/photos/117249631397237519352/albums/5855147693174569233?banner=pwa

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #436 Dátum: 2013. Március 14. - 18:38:59 »
Figyelj Pali,

Én nem akarok mérvadó lenni, de azért gondold meg. A kedvedet sem szeretném elvenni. Meg elvégre a te arcod meg minden. De ha most két lépést hátra lépsz, és a szívedre teszed a kezed, mit válaszolsz arra a kérdésre, hogy: ezzel a szutyokkal tényleg meg akarsz borotválkozni? Már a nyele sem az a patika tisztaságú. Hát még a vas. Alkohollal ugyan le lehetne fertőtleníteni, de a fene sem tudja mi a retek van a nyélen. Gondold meg. Ne kapkodd el.

Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #437 Dátum: 2013. Március 14. - 19:45:50 »
  Ok! Nem veszem meg.. :D
Összeraktam borotvát. Gondolkoztam a dolgon. A pengében van pár mély, rozsda által létrejött árok. A nyél élein be van finoman repedezve, ami tele van fekete szutyival. Kitakarítani a repedéseket nem egyszerű. Azt mondjátok, hogy eredeti állapotában képviseli az értéket.
Akkor tulajdonképpen meglehet hogy a nyél polírozásán és a penge használhatóvá tételén túl, nem is csinálok vele semmit.
Pár újabb kép..

https://plus.google.com/photos/117249631397237519352/albums/5855147693174569233?banner=pwa

Azt nagyon jól teszed, hoyg nem veszed meg. Végre valakit sikerült megmenteni egy felesleges kiadástól. AZt a pénzt tedd be egy malacperselybe és gyűjthetsz egy kőre. Vagy veszel belőlle egy Gold Dollar-t és még marad pénzed megéleztetésre is. Kb 900ft egy Gold Dollar.
A nyél az utolsó képek alapján inkább teknőspáncélnak néz ki. A nyél szélén lévő kis repedéseket tömitsd be pillanatragasztóval és csiszold vissza finom vizespapiral. Topival meg óvatosan, ha nem ismered eléggé meg képes leszel komolyan venni  ;)

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #438 Dátum: 2013. Március 14. - 23:08:30 »
   Köszönöm a jó tanácsokat! :D
Amúgy persze fertőtleníti az ember mindenképp használat előtt a cájgot.
Na de ha koptattam políroztam. A felület minden mm2-ét átdolgoztam lekoptattam, elvileg nem szabadna a pengén baciknak megmaradni.
Persze polír után alcuholos lemosás jár neki. A nyél viszont más kérdés.
Ott valóban benne van a pakliban /nyélben/ a higiéniai kérdés. Még akkor is, ha kiáztatom egy kübli szeszben.
Pedig szeretném használni..

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #439 Dátum: 2013. Március 15. - 10:47:33 »
Üdv Pali,

szép munkát végeztél!

Ami meg Topi beírását illeti, szerintem arra akart kilyukadni, hogy használat helyett inkább postázd el neki, majd ő "megsemmisíti" ... :fetreng:

Komolyra fordítva:
Ha a nyelet felpolíroztad, vigyél fel rá valamilyen záró/védőréteget (pl. pillanatragasztó, lakk, stb.), polírozd fel újra, így "bezárod" a kórokozókat a nyélbe. 
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #440 Dátum: 2013. Március 15. - 11:54:44 »
Nincs milyen kórokozókat bezárni abba a nyélbe, valszeg semmi nincs rajta. De akit esetleg izgat a dolog, valamilyen alkoholos cuccal 2 fújás után steril lesz az egész.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #441 Dátum: 2013. Március 15. - 12:38:02 »
Nincs milyen kórokozókat bezárni abba a nyélbe, valszeg semmi nincs rajta. De akit esetleg izgat a dolog, valamilyen alkoholos cuccal 2 fújás után steril lesz az egész.
Dehogy nincs mit, a hypo...,hypo...,hypodromot (az, hypochonder de annak nincs semmi értelme)  :fetreng:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #442 Dátum: 2013. Március 15. - 13:17:50 »
Urak,

Bejegyzéseiteket olvasva ujra megnéztem a képeket. A vas szép lett. Gratulálok hozzá. A nyél viszont- senki nem sértődjön meg- lepra!

Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #443 Dátum: 2013. Március 15. - 13:24:24 »
Urak,

Bejegyzéseiteket olvasva ujra megnéztem a képeket. A vas szép lett. Gratulálok hozzá. A nyél viszont- senki nem sértődjön meg- lepra!

Üdvözlettel:
Toportyán

Ennél sokkal "leprább" nyeleket tettem rendbe. Nem mondom van velük munka de egy kis pillanatragasztó, meg egy néhány ív vizespapír(400, 800, 1200, 2000, 3000) csodákat tud tenni. Még a hajlottakat, meg törötteket is van esély rendbetenni.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #444 Dátum: 2013. Március 15. - 13:27:26 »
 :sör:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #445 Dátum: 2013. Március 15. - 13:32:27 »
Nekem, valahogy nagyon bejönnek ezek a régi nyelek, nincs szivem kidobni őket. volt olyan ami teljesen el volt törve, porladva, hiányzott belőlle, addig ragasztgattam, csizoltam amig restauráltam. Igaz az egy XVIII századi késen volt, elég hülyén nézett volna ki más nyéllel.

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #446 Dátum: 2013. Március 15. - 14:39:04 »
   Tetszik az ötlet!
Csiszolás-polír-impregnálás valamivel és megint csiszolás polír.
Csak ezzel sajna a mélyen ülő cuccot nem tudom eltávolítani, ami esztétikailag nem az igazi. Persze patinás+minden.
Áztatás felejtős, mert még vízben csiszolás után, amit épp csak megmutattam neki pár percre, már is elkezdett szétpenderedni a nyél a nyitott végénél. Össze lehet kötni, vagy rögzíteni valami módon és úgy szárítani végül is. Mivel a borotva eredeti része, természetesen nem dobom ki..
Megpróbálom kihozni belőle ami tőlem telik.
De elképzeltem a régi pengét egy új nyéllel. Nem is tudom.. Minden meghatározó. A nyél anyaga, formája, felületkezelése.
A régit visszaállítani annyira mint eredeti állapotában lehetett, szerintem csak megközelítőleg tudom. Ha tudom.
Kicsiszolom belőle amit csak tudok, a csorbákat talán színtelen epoxival kitöltöm és a felületbe nagyon híg nitrolakkot ecsetelek be több rétegben.
A fényes felület nagyon sokat dob rajta, ez már kiderült vizes csiszolásnál.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #447 Dátum: 2013. Március 15. - 18:16:39 »
Borotvanyelet vizesen soha nem csiszolunk. Se fát, se szarut, se csontot, semmit. Esetleg G10-et, de azt sem igazán érdemes.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #448 Dátum: 2013. Március 15. - 20:07:55 »
Borotvanyelet vizesen soha nem csiszolunk. Se fát, se szarut, se csontot, semmit. Esetleg G10-et, de azt sem igazán érdemes.

Sanyi ne beszélj többesszámban  :fenek:
Fát tényleg nem, de én csiszoltam szarut, semmi baja nem lett.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #449 Dátum: 2013. Március 15. - 20:26:26 »
Esetleg G10-et, de azt sem igazán érdemes.

Lehet, hogy neked nem, mert még fiatal vagy és jól bírod a g10 üvegszövet porát.....

Ja, szárazon azért maszkba csiszolok, ilyenem van: ( 3M 6000)

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici