Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346687 alkalommal)

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
Re:Régi borotvák
« Válasz #420 Dátum: 2013. Március 14. - 13:19:04 »
Persze továbbra sem mondok le az új anyagokról, de akkor ezt meghagyom egy alternatívának, ha nem lennék megelégedve a régi felújításával.

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #421 Dátum: 2013. Március 14. - 13:44:34 »
  :D Persze! Természetesen elsőre is vettem az adást.
Elenben amíg nem lesz kövem, köveim, addig a nyélre koncentrálok. Nem is tudom Lehet hogy hamarabb szeretném használni mint ahogy a megfelelő eszközöket beszerzem. Valószínűleg inkább elviszem valakihez aki használhatóvá teszi nekem. Vagy várok vele amíg meg nem lesznek a kellékek. A nyél sem elkapkodható dolog.
Kicsit nekiestem csapvíz alatt csiszolgatni. Szép márványos mintája van. Nem szaruból van.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #422 Dátum: 2013. Március 14. - 14:17:06 »

Kicsit nekiestem csapvíz alatt csiszolgatni. Szép márványos mintája van. Nem szaruból van.

esetleg teknőspáncél, de én inkább szarúra tippelek.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #423 Dátum: 2013. Március 14. - 14:22:24 »
Ott a pont  ;)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #424 Dátum: 2013. Március 14. - 14:51:16 »
Ennek:

https://plus.google.com/photos/117249631397237519352/albums/5855147693174569233/5855147710770739602?banner=pwa&gpsrc=pwrd1

alapján teknőspáncélnak nézem. Ha valóban az, akkor az komoly érték!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #425 Dátum: 2013. Március 14. - 15:31:25 »
Kép alapján még mindkettő lehet, kicsit rá kell csiszolni és kiderül melyik. Ránézésre egyébként menthetőnek néz ki, én a helyedben azt újítanám fel és visszatenném rá vissza.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #426 Dátum: 2013. Március 14. - 15:42:38 »
Én meg azt gondoltam, hogy az ilyen csorbult kés mehet a kukába.
Azért mire nem képes egy lidl s élező.  ;D Vizesen vagy szárazon toltad rajta?
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #427 Dátum: 2013. Március 14. - 15:43:22 »
   Rendben! Rábeszéltetek..
Megpróbálkozok a felújításával. Lángpróbát melyik részén csináljam? Hol nem túl feltűnő? A teknőspáncélnak milyen szaga lehet?
Illetve Csak azért gondoltam a második beírásnál hogy nem szaru, mert szép márványos színe van és hiába szaglásztam nem éreztem azt a szagot, amit első szaglászásra. Pedig a szarunak erős jellegzetes szaga van.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #428 Dátum: 2013. Március 14. - 15:45:23 »
Szerintem teknőspáncélnak teknős szaga van.  :fetreng: :borz2:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #429 Dátum: 2013. Március 14. - 15:47:04 »
  Gyémántporos leginkább szárazon jó.
Legalábbis ezt tapasztaltam. Írta a papírján hogy vizesen is használható, de nekem úgy nem vált be. Kést éleztem rajta akkor éppen.
Esetleg folyó víz alatt működik a dolog, de nekem összeszedte a vasreszeléket. Azóta csak szárazon használom.

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #430 Dátum: 2013. Március 14. - 16:31:26 »
  Tudom hogy egy efféle dologgal nekiesni kockázatos, de úgy voltam vele, ha elrontom, legföljebb kuka..
Végül is a cél az volt, hogy a csorbát szedjem le és esztétikailag amennyire csak az eszköztáram engedi, hozzam rendbe. Persze használni is szeretném majd, de az nem a közeljövőben lesz.
Ahogyan kaptam is a szemléltető igen jó leírást az élezés fokozatairól, úgy szeretném megcsinálni.
Ha pedig nem bírom és minden áron késsel akarok borotválkozni, akkor veszek egy orvosi acél pengét. Na + egy bőrt.
Igazándiból engem a felújítás érdekel. Ha erre tetézem azt hogy még használni is fogom, az régi szép emlékeket csal elő. Nagyapámat néztem mindig mikor borotválkozott.
Persze szeretnék átállni a késre idővel, mert ezek az eldobható izék! Persze mindennek van előnye és hátránya.

Nem elérhető zsirospal

• Új tag
  • *
« Válasz #431 Dátum: 2013. Március 14. - 16:36:13 »
  Ja! Azt elfelejtettem mondani, hogy a piacon volt egy másik kés is, de annyira keskeny volt a pengéje, majdnem mint a penge töve.
Körömmel nem lehetett kihajtani az élt kicsit sem. Halálra élezték szegényt. De persze lehet hogy tévedek. De itt a fórumon ennyire keskeny pengét még nem láttam amihez hasonlíthatnám.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #432 Dátum: 2013. Március 14. - 16:38:06 »
Ne pörköld meg semmivel. Csiszold fel, polírozd ki, az alapján meg lehet már mondani hogy teknős-e vagy szaru. A felületi mintázat alapján gyanúsan teknős, de lehet csak véletlen.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #433 Dátum: 2013. Március 14. - 17:10:30 »
Ha pedig nem bírom és minden áron késsel akarok borotválkozni, akkor veszek egy orvosi acél pengét.
Remélhetőleg nem erre gondolsz, mert akkor olvass utána itt a fórumon mielőtt megveszed (és akkor nem veszed meg :)).  Ha körülnézel itt az Elad topicban, akkor biztos találsz egy jó használtat.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #434 Dátum: 2013. Március 14. - 17:21:51 »
Ha pedig nem bírom és minden áron késsel akarok borotválkozni, akkor veszek egy orvosi acél pengét.
Remélhetőleg nem erre gondolsz, mert akkor olvass utána itt a fórumon mielőtt megveszed (és akkor nem veszed meg :)).  Ha körülnézel itt az Elad topicban, akkor biztos találsz egy jó használtat.

Ne már, azzal boritékolod a kudarcot!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici