Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 801972 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #1650 Dátum: 2012. Július 23. - 20:24:27 »
Meeting

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1651 Dátum: 2012. Július 23. - 20:35:09 »
Nem rossz a felhozatal...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1652 Dátum: 2012. Július 23. - 23:43:01 »

Óriások ha találkoznak: ( Fehegének)

Már megvolt a TGN-s silvertip 30 mm-es kötegem, amikor kitaláltam, hogy jó lenne kipróbálni a whipped dog hasonló kötegét is.

A nyélen sokáig vakaróztam, készült egy fa nyél is hozzá, de rájöttem, nekem ha pamacs, akkor műanyag nyél......  :P
Jelenleg is futunk köröket, Kazam segítéségével próbálunk megfelelő nyélanyagot felkutatni itthon, ami esztergálás, csiszolás,
polírozás után megfelelő felületet ad ( a sima metamid túl puha..  >:( 8000 vizes polír szivacs után is karcos marad )

Ezt megelőzően viszont meg lett rendelve a w.d. saját, fekete 30mm-es köteghez való műanyag nyele. Így sajnos nem saját munka
a nyél esztergálás, de legalább ki tudtam próbálni  :boldog:

A TGN-hez képest, még finomabbak a szál végek, és még puhább maga a köteg. ( hozzá teszem gyorsan, hogy a TGN silvertip
is nagyon jó minőségű köteg) A lágyabb köteg mégsem akar nagyon szét esni nedvesen, ez gondolom a 30 mm-es átmérő miatt van.
Csináltam egy rövid tesztet, mind két pamacsot beáztattam, ugyanabból a szappanból azonos számú kört tekerve szedtem fel anyagot.
Itt, mintha a TGN picit több szappant vett volna fel, aztán irány az edény, ahol viszont mind ketten hasonló mennyiségű/állagú habot generáltak
 kb. azonos idő alatt.  Aztán szappan megint felvesz, majd arcon habosítás, viszont az eredmény, itt inkább a TGN-nel volt jobb.

Szőrhullatás: a TGN-él egy minimális most állt meg, a w.d-nél el sem kezdődött.
Szag, szín : a w.d-t mosogatni kellet ( oxy eksön) mert a színét is engedte, de mosás után hamar felvette a szappan illatot.
                 a TGN hosszabb ideig árasztotta a kinai erdőkben, szakadó esőben,  élelem után kutató borz illatát......

Azt gondolom a választás erősen egyéni preferenciák mellett dől el, mert egyikkel sem lehet mellé nyúlni.   :sör:

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Xaba

• Törzstag
« Válasz #1653 Dátum: 2012. Július 24. - 05:33:51 »
A kevesbe preferaltat foglalom  :P

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #1654 Dátum: 2012. Július 24. - 11:58:01 »
Jóvanna,már észre vettem.Töröltem is az erre vonatkozó hsz.-em.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1655 Dátum: 2012. Július 24. - 12:51:06 »
Gyerkek, az Edwin Jagger egy brand (márkanév) a Merkur-Dovo gyártól. Továbbiak:

Merkur
Mühle
HJM
Dovo

Az, hogy az angol Crabtree and Evelyn a szintén "angol" (nevű) Edwin Jagger-t "választotta" átmatricázott terméknek, csak az értékesítési terv része.
God shave the queen

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #1656 Dátum: 2012. Július 24. - 13:33:14 »
A Mühle pamacsok pedig a saját gyárukban készülnek, hacsak nem hazudtak arcátlanul az üzemüket bemutató film kapcsán... Mindenesetre egy látogatáson - amire egyébként a honlapjuk szerint van lehetőség -, ezt is tisztázni lehetne.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #1657 Dátum: 2012. Július 27. - 17:39:58 »
Pár napja kaptam 2 új pamacsot a Whippeddogról, haverommal felváltva fogjuk őket tesztelni, nálam most a fehér nyelű van:

Sajnos kissé homályos.
Lényeg: mindkettő silvertip, a fehér 22, a másik 24 mm-es köteggel. Kötegmagasságukat 47 mm-re vetettem Larryvel. Kimostam őket, és sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy a fehér elég erősen hullik, legalább 30 szálat elhagyott már, túl egy mosáson, némi borzoláson és 1 használaton (ezért is tartottam meg azt én, és adtam haveromnak első körben a feketét). Remélem, megszűnik...
A csökkentett kötegmagasság a plusz gerincességet hivatott szolgálni, meglátom, hogy mihez kezd kemény szappanokkal. A rövidítés persze "besűrítette" a köteget, jó tömött, de ennek hátránya is van: míg eddigi ecseteim azért 3-4 óra alatt megszáradtak, ez egy esti borotválkozás után másnap reggel (7 óra elteltével!) is még enyhén nyirkos volt. Egyelőre érzésre kiváló, a Godrej krémből gép módjára verte a habot. Ma majd a La Toját fogom arcon habosítani.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1658 Dátum: 2012. Július 27. - 19:04:10 »
Ezt hogy? Nem hinném, hogy Ő ragasztja, szóval  :nemtom:

Pár napja kaptam 2 új pamacsot a Whippeddogról, haverommal felváltva fogjuk őket tesztelni, nálam most a fehér nyelű van:

Lényeg: mindkettő silvertip, a fehér 22, a másik 24 mm-es köteggel. Kötegmagasságukat 47 mm-re vetettem Larryvel.
God shave the queen

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #1659 Dátum: 2012. Július 27. - 20:39:36 »
Nem ő ragasztja a szőröket; ha egyedi magasságot akarsz, egyszerűen beljebb fúrja a nyelet, és a köteget mintegy mélyebbre süllyeszti, és aztán ragasztja be (mármint a köteget). Ennek persze meglehetnek a hátulütői...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1660 Dátum: 2012. Július 30. - 17:42:44 »
Én is gondoltam ilyen huncutságra a 26 mm-es pamacsnál, mer' annak ugye 65 mm-es a magassága 52-55 helyett. Szerintetek azon a részen, ahol nincs kötegbe ragasztva, de már a megsüllyesztett részen van nem nagy az esélye annak, hogy berohad, penészedik, akármi?  :nemtom:

Nem ő ragasztja a szőröket; ha egyedi magasságot akarsz, egyszerűen beljebb fúrja a nyelet, és a köteget mintegy mélyebbre süllyeszti, és aztán ragasztja be (mármint a köteget). Ennek persze meglehetnek a hátulütői...
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1661 Dátum: 2012. Július 30. - 17:55:16 »
Feri, (majdnem) annyiért kapsz újat is:

http://www.straightrazordesigns.com/shaving-brushes/heinrich-l-thater/heinrich-l-thater-series-4125-2-b-26mm-finest-badger-silver-tip

Nem látta valaki véletlenül, hogy a Thater SRP 2011-es fórum pamacsok használtan mennyiért bukkannak fel az SRP "tag elad" topicban?

Mindig csak utalásokat látok a fórumban, hogy nem ritkán előfordul ilyen. De én még pamacsot sem láttam eddig az elad topicban.
Lehet, hogy rossz helyen nézem?
God shave the queen

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1662 Dátum: 2012. Július 30. - 19:57:31 »
Szőrrel lefelé - függőlegesen -szárítani az ilyen mélyebbre süllyesztett kötegű pamacsot biztosan nem szerencsés.
Inkább zsinórról lógatva, vagy visszintesen elfektetve. A köteg töve igy biztosan jobban szellőzik, előbb kiszárad.
Nem vagyok egy nagy mérnök zseni, kérlek fejtsd ki bővebben, hogy a szőrrel lefelé, tartóban szárított pamacsnál miért jobb ugyanez, zsinórról lelógatva? Vagy fekve?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1663 Dátum: 2012. Július 30. - 19:58:39 »
No, majd figyeljük Domi pamacsait, hogy rohadnak/penészednek -e.  :crazy:
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1664 Dátum: 2012. Július 30. - 20:12:11 »
Megbeszéltük már, hogy - a tudomány jelenlegi állása szerint - a hajszálcsövességen múlik a dolog, annak meg mindegy, hogy felfelé, vagy lefelé, esetleg oldalvást kell kúsznia.

Nem vagyok egy nagy mérnök zseni, kérlek fejtsd ki bővebben, hogy a szőrrel lefelé, tartóban szárított pamacsnál miért jobb ugyanez, zsinórról lelógatva? Vagy fekve?
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici