Óriások ha találkoznak: ( Fehegének)
Már megvolt a TGN-s silvertip 30 mm-es kötegem, amikor kitaláltam, hogy jó lenne kipróbálni a whipped dog hasonló kötegét is.
A nyélen sokáig vakaróztam, készült egy fa nyél is hozzá, de rájöttem, nekem ha pamacs, akkor műanyag nyél......
Jelenleg is futunk köröket, Kazam segítéségével próbálunk megfelelő nyélanyagot felkutatni itthon, ami esztergálás, csiszolás,
polírozás után megfelelő felületet ad ( a sima metamid túl puha..
8000 vizes polír szivacs után is karcos marad )
Ezt megelőzően viszont meg lett rendelve a w.d. saját, fekete 30mm-es köteghez való műanyag nyele. Így sajnos nem saját munka
a nyél esztergálás, de legalább ki tudtam próbálni
A TGN-hez képest, még finomabbak a szál végek, és még puhább maga a köteg. ( hozzá teszem gyorsan, hogy a TGN silvertip
is nagyon jó minőségű köteg) A lágyabb köteg mégsem akar nagyon szét esni nedvesen, ez gondolom a 30 mm-es átmérő miatt van.
Csináltam egy rövid tesztet, mind két pamacsot beáztattam, ugyanabból a szappanból azonos számú kört tekerve szedtem fel anyagot.
Itt, mintha a TGN picit több szappant vett volna fel, aztán irány az edény, ahol viszont mind ketten hasonló mennyiségű/állagú habot generáltak
kb. azonos idő alatt. Aztán szappan megint felvesz, majd arcon habosítás, viszont az eredmény, itt inkább a TGN-nel volt jobb.
Szőrhullatás: a TGN-él egy minimális most állt meg, a w.d-nél el sem kezdődött.
Szag, szín : a w.d-t mosogatni kellet ( oxy eksön) mert a színét is engedte, de mosás után hamar felvette a szappan illatot.
a TGN hosszabb ideig árasztotta a kinai erdőkben, szakadó esőben, élelem után kutató borz illatát......
Azt gondolom a választás erősen egyéni preferenciák mellett dől el, mert egyikkel sem lehet mellé nyúlni.
reofil