Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803169 alkalommal)

Nem elérhető peter.agardi

• Tag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2070 Dátum: 2013. Április 30. - 17:53:50 »
Namost nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, de nem az van, hogy a pamacsblogon rossz kép van Plisson ügyben?

Mert a kép ami ki van téve inkább olyan, mintha erről lenne (Acryl ivory & white HM):
http://www.rasageplisson.com/epages/161058.sf/en_US/?ObjectPath=/Shops/161058/Products/P955229.8/SubProducts/P955229.12

Az igazi ivory cuccon, amiről a cikk szól szerintem egyáltalán nincs is Plisson logo. Hm?  ::)

Nem elérhető peter.agardi

• Tag
« Válasz #2071 Dátum: 2013. Április 30. - 23:07:36 »
Nagyon jól néz ki ez a saját forma.
Ahhoz képest, hogy ilyen fórumok mélyén mindenki tudja hogy híres, a honlap elég gagyi és semmi infó nincs a cégről vagy a történelmükről. Semmi image építés. Ti honnan tudjátok róla amit tudtok?  :)

A plisson feliratot képzeld a pamacs nyél túloldalára.

Maga a nyél forma meg maga a Plisson dizájn. Ettől (is) híres.
Arányaikban teljesen egyformák. (Méretben természetesen nem.)

Nem elérhető Miki a mágus

• Törzstag
  • Mr.
« Válasz #2072 Dátum: 2013. Május 01. - 19:29:10 »
Mai szerzeményeim a Müllerből: bal oldali kemény 595 Ft volt, másik 1490-be került.
Azóta kiszedtem belőlük a köteget, hamarosan silvertip pamacsként üdvözölhetem őket.

És még azt hittem én jártam jól a 8 ojirós balea borzzal  ;D Kíváncsi vagyok mit szólsz majd a Mülleres borzhoz  ;)
Kerüld a részeg embert, hogy téged se molesztáljanak hasonló állapotban. (Rejtő)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2073 Dátum: 2013. Május 01. - 19:40:41 »
Pontosan, nem volt egy nagy durranás, így nem bántam.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Miki a mágus

• Törzstag
  • Mr.
« Válasz #2074 Dátum: 2013. Május 01. - 21:05:04 »
Igen, utólag én is olvastam, bocs. Az a baj, hogy kezd elkapni engem is a gépszíj  :crazy: és még a végén egy csomó pénzt el fogok költeni pamacsra  ;D Káros ez a fórum gyerekek, káros...  :fetreng: :sör:
Kerüld a részeg embert, hogy téged se molesztáljanak hasonló állapotban. (Rejtő)

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #2075 Dátum: 2013. Május 01. - 21:29:26 »
Ezzel semmi újat nem mondtál, mi már régen tudjuk ezt!  :fetreng:  :sör:

Nem elérhető Pjotr

• Tag
« Válasz #2076 Dátum: 2013. Május 03. - 14:00:52 »
Üdv Mindenkinek!

Tavaly nyáron kezdtem el a hagyományos borotválkozást, eleinte csak a pamacsolás részét, majd szeptembertől immár egy valódi DE borotvával teljessé tettem az élményt. A kezdéshez hasznos tanácsokat kaptam itt a fórumon, azóta is lelkesen figyelemmel követem az itteni életet, bár azóta nem szóltam hozzá a beszélgetésekhez. Most viszont szívesen vennék tanácsot pamacs-témában.

Jelenleg egy Mühle pure badger pamacsot használok (kezdettől fogva ez van meg), nekem nagyon tetszik és alapvetően elégedett is vagyok vele – eleinte ugyan kissé bökött és talán picit irritált is, de aztán “betört” és az arcom is megszokta, így most már nagyon szeretem. Mind tálkában, mind arcon való habosításra kellemes, bár mivel más pamacsot nem próbáltam, összehasonlítási alapom igazából nincs.

Most, hogy már eléggé belejöttem a dologba, arra gondoltam, beszerzek egy másik pamacsot, hogy azt is kipróbáljam. Ezzel kapcsolatban lenne három kérdésem is, amiben köszönettel vennék tanácsot, illetve a tapasztalatok megosztását:

1.   Először is szeretnék egy olyan pamacsot, ami kifejezetten arcon habosításhoz való, és elsősorban inkább szappanhoz. Korábbi hozzászólásokat visszaolvasva úgy láttam, ebben a témában a legtöbben vagy Fido New Forest pamacsai közül ajánlják a Tubby 2-t vagy a Simpsons Chubby 2-t. Ezekkel viszont az a problémám, hogy olyan nagydarab, durábel, formátlan nyelük van, hogy sehogyan sem sikerült megbarátkoznom velük (meg amúgy nem mellékesen a Chubby 2 ára elég borsos). :) Nincs valakinek tapasztalata másik ilyen jellegű pamaccsal, ami hasonló tulajdonságokkal bír, de elfogadhatóbb a kialakítása? :) Néztem például ezt a Shavemac pamacsot, erről van valakinek tapasztalata? http://www.shavemac.com/products/Shaving-Brushes/our-powerfully/Shaving-Brush-167-2B-Handmade-Extra-Silver-Tip-Quality-D01.html

2.   Emellett tetszenek a Vulfix pamacsai is, de ezek közül nem a sertés, hanem inkább a borz pamacsok jönnek be. A honlapjukon az árban még megfizethetőek közül :) ezt néztem ki: http://www.vulfixoldoriginal.com/products-detail.asp?CatID=1&SubCatID=3&ProductID=31 Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata (hogyan teljesít, inkább arcon vagy inkább tálkában jó, stb.)? Igazából a fentiektől függetlenül szívesen magaménak tudnék egy ilyen pamacsot is. :)

3.   Végül gondolkodnék egy jó sertéspamacs beszerzésén is, mert olyat sem próbáltam még. Ebből tudnátok valami jót ajánlani? Ahogy visszanéztem, sokan az Omega vagy a Semogue sertéspamacsaira esküsznek, és nekem is tetszenek, de olyat keresnék, aminek lehetőleg nem fa a nyele (valahogy nekem a fa nyelek nem jönnek úgy be, kicsit idegennek érzem őket…)

Bocs, ha kicsit hosszú voltam. Előre is nagyon köszi minden segítséget!

Üdv,

Pjotr

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2077 Dátum: 2013. Május 03. - 14:13:44 »
A szintetikus pamacsokra nem gondoltál, vagy tudsz róluk de nem érdekelnek?  Sokan szeretik a Mühle Silvertip Fibre-t pl, van többféle nyéllel, különféle színű akril nyelek jelenthetik számodra a megoldást ha nem szereted a fát.  23mm-es bőven elég mindenre, arcon habosítani kiváló, szappant is szépen felszedi.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2078 Dátum: 2013. Május 03. - 16:28:31 »
Most szinti fóbiában lebeg még.
a "fóbia" jelentésével tisztában vagy? :hat:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2079 Dátum: 2013. Május 03. - 20:20:55 »
Khm.
Szóval van Tubby2 és Muhle Silver Fiber is otthon.
Mi óta megvan a Muhle ha kétszer elvettem a T2et, akkor saját mondok.
Szubjektív, hablaty, de akkor is...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2080 Dátum: 2013. Május 03. - 22:40:44 »
Foglalom!  :crazy:

Jobban, mint nagyanyám kacsái.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2081 Dátum: 2013. Május 03. - 22:44:57 »
Akkor meg mit kínálgatod!? :tasli:
God shave the queen

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2083 Dátum: 2013. Május 03. - 22:51:51 »
Nekem jelent, azért csaptam volna le rá, mint gyöngytyúk a takonyra!
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2084 Dátum: 2013. Május 03. - 22:53:55 »
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici