Üdv Mindenkinek!
Tavaly nyáron kezdtem el a hagyományos borotválkozást, eleinte csak a pamacsolás részét, majd szeptembertől immár egy valódi DE borotvával teljessé tettem az élményt. A kezdéshez hasznos tanácsokat kaptam itt a fórumon, azóta is lelkesen figyelemmel követem az itteni életet, bár azóta nem szóltam hozzá a beszélgetésekhez. Most viszont szívesen vennék tanácsot pamacs-témában.
Jelenleg egy Mühle pure badger pamacsot használok (kezdettől fogva ez van meg), nekem nagyon tetszik és alapvetően elégedett is vagyok vele – eleinte ugyan kissé bökött és talán picit irritált is, de aztán “betört” és az arcom is megszokta, így most már nagyon szeretem. Mind tálkában, mind arcon való habosításra kellemes, bár mivel más pamacsot nem próbáltam, összehasonlítási alapom igazából nincs.
Most, hogy már eléggé belejöttem a dologba, arra gondoltam, beszerzek egy másik pamacsot, hogy azt is kipróbáljam. Ezzel kapcsolatban lenne három kérdésem is, amiben köszönettel vennék tanácsot, illetve a tapasztalatok megosztását:
1. Először is szeretnék egy olyan pamacsot, ami kifejezetten arcon habosításhoz való, és elsősorban inkább szappanhoz. Korábbi hozzászólásokat visszaolvasva úgy láttam, ebben a témában a legtöbben vagy Fido New Forest pamacsai közül ajánlják a Tubby 2-t vagy a Simpsons Chubby 2-t. Ezekkel viszont az a problémám, hogy olyan nagydarab, durábel, formátlan nyelük van, hogy sehogyan sem sikerült megbarátkoznom velük (meg amúgy nem mellékesen a Chubby 2 ára elég borsos).
Nincs valakinek tapasztalata másik ilyen jellegű pamaccsal, ami hasonló tulajdonságokkal bír, de elfogadhatóbb a kialakítása?
Néztem például ezt a Shavemac pamacsot, erről van valakinek tapasztalata?
http://www.shavemac.com/products/Shaving-Brushes/our-powerfully/Shaving-Brush-167-2B-Handmade-Extra-Silver-Tip-Quality-D01.html2. Emellett tetszenek a Vulfix pamacsai is, de ezek közül nem a sertés, hanem inkább a borz pamacsok jönnek be. A honlapjukon az árban még megfizethetőek közül
ezt néztem ki:
http://www.vulfixoldoriginal.com/products-detail.asp?CatID=1&SubCatID=3&ProductID=31 Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata (hogyan teljesít, inkább arcon vagy inkább tálkában jó, stb.)? Igazából a fentiektől függetlenül szívesen magaménak tudnék egy ilyen pamacsot is.
3. Végül gondolkodnék egy jó sertéspamacs beszerzésén is, mert olyat sem próbáltam még. Ebből tudnátok valami jót ajánlani? Ahogy visszanéztem, sokan az Omega vagy a Semogue sertéspamacsaira esküsznek, és nekem is tetszenek, de olyat keresnék, aminek lehetőleg nem fa a nyele (valahogy nekem a fa nyelek nem jönnek úgy be, kicsit idegennek érzem őket…)
Bocs, ha kicsit hosszú voltam. Előre is nagyon köszi minden segítséget!
Üdv,
Pjotr