Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803175 alkalommal)

Nem elérhető Pjotr

• Tag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2085 Dátum: 2013. Május 03. - 23:26:51 »
Kösz a tippeket mindenkinek. A Vie Long jól látom, hogy lószőr pamacs?? Ez milyen tulajdonságokkal bír - inkább a borzhoz vagy inkább a sertéshez hasonlítható?

A Mühle szintetikusról már olvastam, de a többségi vélemény inkább szúrósabbnak mint finomabbnak írta, így ezt az érzékeny arcommal egyelőre kihagynám. Amúgy is jobban tetszenek a természetes dolgok. Olvastam viszont, hogy pl. nem kell annyit áztatni és gyorsabban szárad, mint egy borz pamacs, szóval egyszer lehet, hogy rászánom magam egy utazós pamacsként (a Mühle honlapján láttam is egész szimpatikus formájúakat).

Vulfixról, Shavemacről valakinek tapasztalat?

Köszi,

Pjotr

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2086 Dátum: 2013. Május 04. - 20:23:43 »
Olcso vietkong loszor nekem nem jött be. Dragat meg nem vettem.

Reggelire a tömött kacsa maja, csak úgy magában, frissen sütve, friss kenyérrel annál inkább... De ezt már buktam... Nagyszülők már a "kert végében", ahogy nagyapám hívja a temetőt...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2087 Dátum: 2013. Május 04. - 20:44:30 »
Gyerkek, akkor legyetek ekdvesek hosszú élet pamacsot ajánlani nékem!

:fejtor:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2088 Dátum: 2013. Május 07. - 16:22:59 »
Beszéljetek inkább a Lijün pamacsokról! Van ilyen valakinek? Tapasztalat?

Nekem vanni. Nem lenni rossz, sőt lenni korrekt: amennyibe kerül, annyit ér.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2089 Dátum: 2013. Május 08. - 10:37:59 »
Tanácsot kérnék: pamacsot keresek, következő szempontok szerint (fontossági sorrendben):

Gerinces.  Arcon habosítok, mindent (szappant feldörzsölöm a borostára), fontos hogy a szőrszálakat elemelje a pamacs a bőrömről, és szeretem ha finoman masszírozza az arcomat.  Nem gond ha egyesek szerint "szúrós", erre nem vagyok érzékeny.

Relatíve igénytelen.  Viselje el ha néha egy hotelben borotválkozás után kap 10 percet száradni, aztán bekerül a bőröndbe és mondjuk 10 óra múlva kap megint szabad levegőt.  Ne legyen egyéb ápolási igénye.  Tartót nem kap.  Nyele lehetőleg műanyag.

Nem drága.  €30 alatt, de ha €20 alatt akkor még jobb.  Kb az a motiváció hogy ha elhagyom akkor ne sajnáljam annyira, nem luxuscikket akarok hanem használati tárgyat.

Persze alap hogy jó habot készítsen, ezt külön le se írtam...  Jelenleg Mühle Silvertip Fibre a kedvenc, de az az utolsóba nem fér bele.  Ha nem tudtok javasolni a fentinek megfelelőt, akkor lesz egy másik ilyen, de szívesen kipróbálnék vmi mást is.  Sörtét is.  23±2mm körülire gondoltam.  Kösz előre is a segítséget.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2090 Dátum: 2013. Május 08. - 11:09:23 »
Tanácsot kérnék: pamacsot keresek, következő szempontok szerint (fontossági sorrendben):

Gerinces.  Arcon habosítok, mindent (szappant feldörzsölöm a borostára), fontos hogy a szőrszálakat elemelje a pamacs a bőrömről, és szeretem ha finoman masszírozza az arcomat.  Nem gond ha egyesek szerint "szúrós", erre nem vagyok érzékeny.

Relatíve igénytelen.  Viselje el ha néha egy hotelben borotválkozás után kap 10 percet száradni, aztán bekerül a bőröndbe és mondjuk 10 óra múlva kap megint szabad levegőt.  Ne legyen egyéb ápolási igénye.  Tartót nem kap.  Nyele lehetőleg műanyag.

Nem drága.  €30 alatt, de ha €20 alatt akkor még jobb.  Kb az a motiváció hogy ha elhagyom akkor ne sajnáljam annyira, nem luxuscikket akarok hanem használati tárgyat.

Persze alap hogy jó habot készítsen, ezt külön le se írtam...  Jelenleg Mühle Silvertip Fibre a kedvenc, de az az utolsóba nem fér bele.  Ha nem tudtok javasolni a fentinek megfelelőt, akkor lesz egy másik ilyen, de szívesen kipróbálnék vmi mást is.  Sörtét is.  23±2mm körülire gondoltam.  Kösz előre is a segítséget.

TLP  :crazy:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2091 Dátum: 2013. Május 08. - 11:13:10 »
http://connaughtshaving.com/hjmsynthetic.html

Black HJM

Btw. Itthon ilyet lehet venni valahol?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2092 Dátum: 2013. Május 08. - 11:59:02 »
http://connaughtshaving.com/hjmsynthetic.html

Black HJM

Btw. Itthon ilyet lehet venni valahol?
Kösz.  A Black Fibre-n gondolkoztam, de  olyanokat olvastam róla hogy kevésbé gerinces mint a Silvertip Fibre, van itt valaki aki összehasonlította a kettőt és be tud számolni róla?

Közben rájöttem hogy egy 19mm-es Silvertip Fibre €30 alatt is megkapható, és amennyire habgép hátha elég ekkora is.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2093 Dátum: 2013. Május 08. - 13:09:33 »
Mai szerzeményeim a Müllerből: bal oldali kemény 595 Ft volt, másik 1490-be került.
Azóta kiszedtem belőlük a köteget, hamarosan silvertip pamacsként üdvözölhetem őket.

Én tegnap vettem a Müllerben egy hasonló pamacsot 1490ért
Kicsit hullik a szőrzete, remélem majd beáll. Meg egy kicsit karcos is. (jobb oldali)
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2094 Dátum: 2013. Május 08. - 14:57:12 »
Semogue 830.

.......
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2095 Dátum: 2013. Május 08. - 15:06:09 »
Semogue 830.
Kösz, ez a leírások alapján ideálisnak tűnik.  Mi a legjobb beszerzési forrás, Gifts & Care?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2096 Dátum: 2013. Május 08. - 15:12:22 »
Omega 11xxx sorozat, 98 vagy 102

.......
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2097 Dátum: 2013. Május 08. - 16:24:32 »
Innen vettem:
http://vintagescent.com/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=83

Kösz, ez a leírások alapján ideálisnak tűnik.  Mi a legjobb beszerzési forrás, Gifts & Care?

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2098 Dátum: 2013. Május 08. - 18:34:30 »
Nem olvastam el rendesen a szempontokat, száradás terén egy szinti verhetetlen.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2099 Dátum: 2013. Május 08. - 20:08:01 »
Nem olvastam el rendesen a szempontokat, száradás terén egy szinti verhetetlen.
Kösz, de azért kipróbálom a Semogue 830-at (már meg is rendeltem), mert mindenhol nagyon jókat írnak róla, aztán legfeljebb marad a jelenlegi szinti utazópamacsnak.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici