Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803182 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2100 Dátum: 2013. Május 08. - 20:14:42 »
Tetszeni fog, de azzal kalkulálj, hogy min. 10-15 alkalom kell neki míg "betöröd", utána nagyon jó lesz.
Ősszel én is veszek még egyet tartaléknak, ezt szeretem a legjobban.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2101 Dátum: 2013. Május 08. - 20:32:46 »
Miért kell tartalék?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2102 Dátum: 2013. Május 08. - 20:41:45 »
Legyen 10 év múlva is, ha tönkreteszem, elvesztem, stb..

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2103 Dátum: 2013. Május 08. - 21:16:19 »
Tönkretenni nem fogod, max elveszted.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2104 Dátum: 2013. Május 08. - 21:23:41 »
Kiteszem udvarra az asztalra SOTD képekhez, lányom figyelmetlenül odaengedi a kutyát, a többi már történelem.
Volt már Salmonál borotvakésem emiatt.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2105 Dátum: 2013. Május 09. - 09:19:31 »
Mi, a kutya megborotválkozott a késeddel? Most meg a pamacs is kéne neki? Miért nem veszel neki egy óccóbb induló készletet? Ne már a tuidet csaklizza el mindíg!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2106 Dátum: 2013. Május 09. - 09:43:39 »
Melyik volt?  :fetreng:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2107 Dátum: 2013. Május 09. - 10:55:26 »
 :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2108 Dátum: 2013. Május 09. - 13:03:34 »

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2109 Dátum: 2013. Május 09. - 14:05:58 »
Nosztalgiából napokban megint elővettem a kezdőként a Dob utcai 1001 Kefe és Ecset boltban beszerzett sörtepamacsomat.  Egész jó (főleg ár/érték arányban), de minden borotválkozásnál megválik 2-5 száltól.  Én kezelem rosszul, vagy tapasztalt más is ilyet?  A lakk is lejött szegénynek a nyeléről, pedig nem bántam vele durván, kb másfél hónapig használtam, azóta szekrényben ült.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2110 Dátum: 2013. Május 09. - 15:48:34 »
Szerintem nem te kezeled rosszul. Gyenge lehet a minősége

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2111 Dátum: 2013. Május 09. - 17:04:51 »
Nosztalgiából napokban megint elővettem a kezdőként a Dob utcai 1001 Kefe és Ecset boltban beszerzett sörtepamacsomat.  Egész jó (főleg ár/érték arányban), de minden borotválkozásnál megválik 2-5 száltól.  Én kezelem rosszul, vagy tapasztalt más is ilyet?  A lakk is lejött szegénynek a nyeléről, pedig nem bántam vele durván, kb másfél hónapig használtam, azóta szekrényben ült.

ennél már csak az a bosszantóbb, amikor egy 20-30-40 ezres pamacs hullatja a szőrét. szerintem ezért sem mindegy, hogy melyik neves gyártó csodapamacsát választja az ember, mert a panaszkezelésben lehetnek baromi nagy különbségek is. Valamelyik nap olvastam egy fórumon, hogy ilyen szempontból pl. a Simpson korrekt, de pl. a Rooney-val voltak már gondok. Szóval fő az óvatosság, de kell az egészhez egy nagy adag szerencse is.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2112 Dátum: 2013. Május 09. - 17:51:57 »
ennél már csak az a bosszantóbb, amikor egy 20-30-40 ezres pamacs hullatja a szőrét.
Ez ellen én olyan módon védekezem, hogy nem veszek 10 ezer felett természetes pamacsot—hajam tépném ki ha 40 ezres elkezdené hullatni a szőrét, akkor is ha a gyártó esetleg a végén kicseréli, mert azzal is lenne egy csomó ügyintézés.  Szintetikusat pedig max 15ért, de az valszeg az atomháborút is túlélné, őt nem féltem.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2113 Dátum: 2013. Május 09. - 20:43:00 »
Ezzel a megközelítéssel csak annyi a gond, hogy sohasem lesz egy jó természetes pamacsod.
Nem értelek... a posta most hozza a Semogue 830-at, ami bőven 10 ezer alatt volt, és nagyon jókat írnak róla mindenhol (itt is).  Lehet, hogy végül nem válik be, akkor megyek tovább, de az a benyomásom hogy nagyon sok jó pamacs van 10 ezer forint (kb €34/£28) alatt, főleg sörtében.  Persze lehet hogy szerencsém van, mert sokkal inkább a gerincesebb pamacsok jönnek be ezért jó a sörte, azt értem hogy borzot nem kapnék ennyiért jót (ha ezt akartad mondani), de nem is vágyom borzra.  Sőt, tulajdonképpen a Dob utcai sörte pamaccsal sincs semmi bajom azon kívül hogy hullik; használati élményre jó.

Amúgy nagyon érdekes volt arra rájönni, hogy az olcsó DE/wetshaving cuccok mennyire jók tudnak lenni amikor már megszereztem némi tapasztalatot.  Most Lord L6 a kedvencem, pedig eleinte szépen összevagdostam vele magamat.  Lehet, hogy az Arko szappannal is összebékülök a végén, de az még odébb van :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2114 Dátum: 2013. Május 10. - 08:35:29 »
Évekig csak a borzra esküdtem. Aztán megtanultam pamacsolni. Most van egy Tubby2-m (egy 10-ésrt vettem a győri maffiától, ráadásul a first class quality); meg egy O1137 és az én felhasználási szokásaimnak és igényeimnek tökéletesen elegek. Nagy-nagy ritkán a malacka hullajt egy-egy szálat, de kb. ennyi.
Egyébként csak azért mondtam el ezt, mert nagyjából ez a középkategória a pamacsokból, és vettem vagy 5 pamacsot feleslegesen, mire idáig eljutottam. És mókus, igen, határozottan igen, kell rá több, mint egy tízes ha rendes borzot akarsz venni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici