Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803308 alkalommal)

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2130 Dátum: 2013. Május 10. - 16:21:06 »
Kérdés:
mondjátok már el, miért éri meg WD vagy TGN köteg+nyél+epoxy+posta egy sima pamacs helyett? A barkácsolás élménye? Mert mondjuk menjünk kvázi kézművesbe, de akkoris a NF pamacsok olcsóbbra jönnek ki  :futyul:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2131 Dátum: 2013. Május 10. - 16:32:55 »
Mert jó kötegek, fillérekért. Nyél megvan pár száz pénzből (na jó, legyen egy-két ezer), ragasztó 1000 alatt.
Nyelet nem veszel, mert drága és/vagy ronda. Kicsit barkácsolsz, mert az jó.
Lesz egy tuti pamacsod, ami jobb, mint egy 10.000 alatti borz.

Szóval még gazdaságilag sem hülyeség, de nem is az a lényeg.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2132 Dátum: 2013. Május 10. - 16:40:20 »
Nem értelek... a posta most hozza a Semogue 830-at, ami bőven 10 ezer alatt volt, és nagyon jókat írnak róla mindenhol (itt is). 

830 nem releváns borz/röfi összehasonlítás ügyében, mert egyrész igencsak bőven van 10.000 alatt, ráadásul nem is olyan jó, mint egy hasonló árú Omega. Mondjuk sokkal szebb nyele van, az tény.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #2133 Dátum: 2013. Május 10. - 16:42:49 »
Kérdés:
mondjátok már el, miért éri meg WD vagy TGN köteg+nyél+epoxy+posta egy sima pamacs helyett? A barkácsolás élménye? Mert mondjuk menjünk kvázi kézművesbe, de akkoris a NF pamacsok olcsóbbra jönnek ki  :futyul:

Nekem ez nagy örömet okozott. Olyat terveztem, amilyet akartam, akkor még el tudtam intézni az esztergálást, a többit saját örömömre készítettem néhány ezer forintból. Most pont rá vagyok pipa, hogy szőrteleníti magát. Őt használom csak, a műanyag Balea pamacsomat, amit először vettem, eltettem.

Egyébként az Ecsetboltnak köszönhetem, hogy saját pamacsot készítettem. Ezúton is köszönöm Nekik!  :handshake: Ott akartam hagyni 8-10 ezer forintot, csak nem sikerült. Másfél éve várom a hívást, hogy mikor érkezik meg az áru, úgy, hogy közben már voltam náluk személyesen is érdeklődni.  :tasli: :fejfal:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2134 Dátum: 2013. Május 10. - 16:56:28 »
Én pedig a Gaggia Classicot köszönhetem ugyanennek!   :hurra:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2135 Dátum: 2013. Május 10. - 16:57:56 »
Több hasonló Omegám van/volt, mindegyiknél jobb a 830 (beleértve a B&B féle Omegát is), szigorúan szerintem.

830 nem releváns borz/röfi összehasonlítás ügyében, mert egyrész igencsak bőven van 10.000 alatt, ráadásul nem is olyan jó, mint egy hasonló árú Omega. Mondjuk sokkal szebb nyele van, az tény.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2136 Dátum: 2013. Május 10. - 16:59:35 »
Nálam használat után az Omega szépen összezár, a Szmog meg bénán szétterül, ha nem gumizom össze, amíg megszárad... amúgy hasonlónak érzem őket.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2137 Dátum: 2013. Május 10. - 17:05:09 »
Befőttön el tudom képzelni a gumit, de mit keres a pamacson?  :naughty:
Különösebben nem érdekel, hogy összezár-e vagy sem, borotválkozni vettem, eddig a 830 a legjobb számomra erre a feladatra.
Melyik Semoguet használod?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2138 Dátum: 2013. Május 10. - 17:06:44 »
Nem értelek... a posta most hozza a Semogue 830-at, ami bőven 10 ezer alatt volt, és nagyon jókat írnak róla mindenhol (itt is). 

Nem értem honnan jött a borz/röfi összehasonlítás (az állítás természetes pamacsokról szólt).  Semogue 830-nak utánaolvastam, van aki szerint az Omegák jobbak, van aki szerint nem, van aki szerint forma-forma, van aki szerint a Semogue gerincesebb... végül ez döntötte el nekem.  Valszeg akármilyen pamacsról is van szó, valaki mindig azt fogja mondani hogy szerinte van nála jobb; biztos vannak objektív tényezők is de szerintem csomó dolog szubjektív vagy fehasználási módtól függ, nehéz rangsorolni... a világ összes pamacsát pedig nem fogom végigpróbálni (bár azt látom hogy egyesek itt törekszenek rá  :)).

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2139 Dátum: 2013. Május 10. - 17:08:39 »
Különösebben nem érdekel, hogy összezár-e vagy sem, borotválkozni vettem
Örülök hogy van aki hozzám hasonlóan gondolkodik :)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #2140 Dátum: 2013. Május 10. - 17:13:01 »
Én pedig a Gaggia Classicot köszönhetem ugyanennek!   :hurra:

Te az Ecsetboltban akartál kávéfőzőt venni?  :jajne:  :fetreng:  :sör:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2141 Dátum: 2013. Május 10. - 17:27:52 »
Ja, jó hullajtósak. Nálam a TGN és a WD silvertip is hagy el még egy-két (TGN inkább 3-4) szálat. ;D

Én itt a fórumon vettem egy állitólag TGN-es köteget, nekem eddig nem volt problémám a hullással, pedig már vagy 50 borortválkozáson túl van

És használod is, vagy csak együtt vagytok a borotválkozások alkalmával?  ::)

Igen, használom

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2142 Dátum: 2013. Május 10. - 17:44:51 »
Rőtszakáll jól adja!

Mert jó kötegek, fillérekért. Nyél megvan pár száz pénzből (na jó, legyen egy-két ezer), ragasztó 1000 alatt.
Nyelet nem veszel, mert drága és/vagy ronda. Kicsit barkácsolsz, mert az jó.
Lesz egy tuti pamacsod, ami jobb, mint egy 10.000 alatti borz.

Szóval még gazdaságilag sem hülyeség, de nem is az a lényeg.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2143 Dátum: 2013. Május 10. - 21:48:09 »
Kérdés:

Én valami 4-5 ezerért vettem itt egy 24mm-es TGN borz köteget, ARSZAB éltárs csinált rá egy gyönyörű nyelet ami ráadásul pont olyan amit akartam(méret, kialakitás).
De a fő ok az volt, hogy annyira dicsérték itt az omegát, hogy azt mondtam azért se az legyen.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2144 Dátum: 2013. Május 10. - 22:12:05 »
Gumizza a halál f...a a pamacsot. Ammá' nem is igazi, ha trükközni kell. Pontosabban Bock Józsi bácsi kicsit átformált szavaival élve: Rövid az élet ahhoz, hogy sz...al borotválkozzunk.

De most tényleg, ugyanúgy, ahogy nem fogok külön melegített, desztillált vizet önteni egyes szappanokhoz, vagy ahogy nem erőltetem mondjuk az R41-et csakazértis... Áhh, mindegy.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici