Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803382 alkalommal)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2160 Dátum: 2013. Május 14. - 20:31:04 »
Gumizni?

Aki szereti csinálja. Aki nem az ne csinálja. Én gumi nélkül csinálom, akarom mondani tárolom a pamacsaimat. Számomra az a lényeg, hogy jól száradjanak ki. Csak szárazon rakom vissza őket a szekrénybe. miután legalább fél napot, de inkább 24 órát kint álltak a fürdőszoba szekrény tetején száradás céljából. Bezsúfolni, összegumizni nem hiszem, hogy hosszú távon jót tenne a szőrcikének. :fejtor:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2161 Dátum: 2013. Május 14. - 20:48:15 »
Precíz, gondos dolog összegumizni a köteget, de ez nekem is túlzás. Szépen szárazra törlöm, kicsapkodom belőle a vizet, fejjel lefelé lógva hagyom megszáradni és kész. Ha szét álló lesz a köteg és nem tetszik, akkor nem nézem, ha nem bírom ki, hogy ne nézzem, veszek egy másikat, ami nem ágazik szét. Viszont az egyáltalán nem zavar, sőt nekem úgy szép! :fetreng:

A cipőket rendszeresen kibokszolni viszont ki kell, mert az sokkal fontosabb, hogy a kényelmes cipő tartós legyen. :D

Sheffield-England

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2162 Dátum: 2013. Május 14. - 21:33:14 »
Mondjuk én eddig olyat hallottam, hogy a pamacs idővel kivirágzik (bloom) és mi erre várunk. Nekem ez a gumizás fura...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2163 Dátum: 2013. Május 15. - 07:26:58 »
Precíz, gondos dolog összegumizni a köteget, de ez nekem is túlzás. Szépen szárazra törlöm, kicsapkodom belőle a vizet, fejjel lefelé lógva hagyom megszáradni és kész. Ha szét álló lesz a köteg és nem tetszik, akkor nem nézem, ha nem bírom ki, hogy ne nézzem, veszek egy másikat, ami nem ágazik szét. Viszont az egyáltalán nem zavar, sőt nekem úgy szép! :fetreng:

A cipőket rendszeresen kibokszolni viszont ki kell, mert az sokkal fontosabb, hogy a kényelmes cipő tartós legyen. :D

:+1:

Nem elérhető daróc

• Törzstag
  • ARKO-t tartósan használó, tapasztalttal bíró
« Válasz #2164 Dátum: 2013. Május 15. - 08:25:29 »
Ő longball pontosan azt írta: hosszú távon!!
Sehol nem írta hogy naponta így teszi el
Én az uj, és esetleg kissé hosszú pamacsomat szoktam meggyűrűzni. Csak nem gumival, hanem vastag lencérnával szorosan betekerem a sörte tövét 5-7 mm magasan. Most is van igy egy pamacsom vagy három éve.
Jól teszi becsülendő dolog

Egy szóval sem írta hogy naponta így teszi le
Mit kötözködtök
Egy akkurátus alapos ember mindég megbecsüli az eszközeit
---------------
A régi mesterek is így tették el a szerszámokat.megtakarítva. lekenve,és mindent ami kell hogy állapotát megőrizze
Fűrészt élezve,megkenve petróval
Pontosan annyit tesz longball ami a legjobb a sörtének: a túl hosszú, széthajlásra hajlamosat össze-bandázsolja 3 éves tároláskor
De szerintem 1 éves tároláskor sem árt.
Minden sörte hajlamos a szétállásra
...Bár a munkádon más keres - dolgozni csak pontosan, szépen,
 ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2165 Dátum: 2013. Május 15. - 08:45:12 »

Minden sörte hajlamos a szétállásra

Ami úgy szép, szerintem ;)
Sheffield-England

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2166 Dátum: 2013. Május 15. - 09:39:21 »
A régi mesterek is így tették el a szerszámokat.megtakarítva. lekenve,és mindent ami kell hogy állapotát megőrizze
Nah ja, ezt hívják paraszt-romantikának. Régebben is pontosan ugyanolyan arányban tették el a cuccukat a mesterek megtisztítva, mint ma.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2167 Dátum: 2013. Május 15. - 09:44:40 »
Egy akkurátus alapos ember mindég megbecsüli az eszközeit
---------------
Eddig nekem úgy tűnt hogy esztétikai szempontról van szó, a funkcióját nem befolyásolja hogy hogyan néz ki.  Vagy valami  kimaradt nekem?

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2168 Dátum: 2013. Május 15. - 10:05:32 »

:+1: :thumbup: :handshake:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2169 Dátum: 2013. Május 15. - 11:04:05 »
Nah ja, ezt hívják paraszt-romantikának. Régebben is pontosan ugyanolyan arányban tették el a cuccukat a mesterek megtisztítva, mint ma.
...azaz a klasszikus helyzet, hogy a mesterek nyomják az okos dumát, hogy hogyan kéne aztán a gyakorlat meg valahol máshol van. :fenek:

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #2170 Dátum: 2013. Május 16. - 05:31:20 »
Ha Ő úgy látja jónak és ezzel megóvja eredeti állapotát
És senkit nem kényszerített rá hogy úgy csinálja miért támadják azok: akinek ahogy esik úgy puffan
Idézet
A jó pamacs is épp olyan fontos mint a jó cipő
És nála az gyakorlat nem duma
A régi mesterekről pedig annyit:
Voltak kontárok és megbecsült mesterek
A kontárnak az eszköze is csorba volt

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #2171 Dátum: 2013. Május 16. - 05:39:31 »

..miféle paraszt romantika?
Az iparban a mesterek is épp olyan gondosak, ha a jellemük szereti a gondosságot

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2172 Dátum: 2013. Május 16. - 05:41:39 »
Tessék aludni.  :handshake:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #2173 Dátum: 2013. Május 16. - 05:52:21 »
Az alaposság egy magas-fokú teljesítményt létrehozó képesség
Bármilyen területen
Úgy tűnik longball az

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #2174 Dátum: 2013. Május 16. - 07:28:27 »
Az alaposság tényleg fontos dolog, bár részemről nem csak arról van szó. Inkább arról, hogy kifejezetten szeretem megbecsülni a tárgyakat, legyen az szerszám, vagy eszköz. Ezáltal becsülöm meg az azt létrehozó emberek munkáját. Nagyon nem szeretek eldobni dolgokat....inkább megjavítom vagy félreteszem jobb időkre. De nem vitrines dolgokban gondolkozom. Amit csak lehet használok tovább. Mostanában nagyon nem becsülik meg a kéziszerszámokat...sokan nem is tudják, hogy milyen hatékonyak tudnak lenni.  Inkább nyúlok egy kézifűrészhez, vagy akár konyhai munkánál egy kézi eszközköz a gépi helyett. A régi mesterek pedig igen rendet tartóak voltak...de a parasztember is megbecsülte az eszközeit, hiszen az igyekvő parasztember egyszemélyben nagyon sok minden volt Lehetne még folytatni...de eltértünk a pamacsoktól.  :D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici