Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803739 alkalommal)

Nem elérhető Black

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2265 Dátum: 2013. Május 29. - 16:10:38 »
Szuper képriport lett Zoli!

Nekem úgy tűnik, hogy nagyon is jó habot képez szappanból a szintetikus pamacs (mind a kettő). Bár azt hittem, hogy inkább a krémekhez jók...

Akárhogy is! Feltétlenül be kell szereznem egy Silver Fibre-t! (és egy Balck Fibre-t!)
 :)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2266 Dátum: 2013. Május 29. - 16:40:03 »
TOZ!

Jó a habos fizid! Nekem a második egy kicsit jobban tetszik.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2267 Dátum: 2013. Május 29. - 16:46:59 »
toz  :sör:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2268 Dátum: 2013. Május 29. - 20:04:25 »
Köszi, tetszik a szöveg aktualitása.  :sör:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2269 Dátum: 2013. Május 29. - 21:07:33 »
Harvey Keitel klasszikus mondatai jutnak eszembe... :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2270 Dátum: 2013. Május 30. - 12:32:13 »
Winston Wolfe vagyok. Problémamegoldó.

Tehát, van egy hulla egy kocsiban, mínusz egy fej a garázsban.

Hmm, kávészagot éreztem...Jimmie, kaphatnék egyet?

Sok tejszín, sok cukor.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2271 Dátum: 2013. Május 30. - 16:06:42 »
Nem pont erre gondoltam.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2272 Dátum: 2013. Május 31. - 12:13:32 »

Sok tejszín, sok cukor.

Ez nagy film  :borz2:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2273 Dátum: 2013. Május 31. - 12:19:29 »

Sok tejszín, sok cukor.

Ez nagy film  :borz2:
:+1:

Nem elérhető Clavius

• Új tag
  • *
« Válasz #2274 Dátum: 2013. Június 03. - 14:33:51 »
Sziasztok!

Ha szabad átterelnem a témát; van valakinek közeli tapasztalata e két pamacs (egyik-másik) közül valamelyikkel? Azon gondolkoztam, hogy az árkülönbségüket csak a nyelük adhatja-e, végül is egy gyártó, egy kategória.

Nem elérhető Clavius

• Új tag
  • *
« Válasz #2275 Dátum: 2013. Június 03. - 16:06:41 »
Akkor tényleg jól beletenyereltem. Így viszont, bár tetszetős, visszakozok tőle, inkább körbenézek máshol is. :peace: Jó tippeket szívesen fogadok pamacsbeszerzés ügyben!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2276 Dátum: 2013. Június 03. - 16:07:05 »
Ezeket a pamacsokat csak akkor javaslom, ha biztos vagy benne, hogy egyáltalán nem érzékeny a bőröd/mazo hajlamaid vannak, ránézésre szúrja a bőröm, hátha még használni is kellene...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2277 Dátum: 2013. Június 03. - 16:29:55 »
Akkor tényleg jól beletenyereltem. Így viszont, bár tetszetős, visszakozok tőle, inkább körbenézek máshol is. :peace: Jó tippeket szívesen fogadok pamacsbeszerzés ügyben!
Ehhez érdemes lenne leírnod a preferenciáidat:
  • kb mennyit szánsz rá?
  • borz, sörte, szintetikus, vagy tökmindegy?
  • fontos-e, hogy puha legyen?
  • fontos-e, hogy gerinces legyen?
  • fontos-e a gyors száradás?
  • fontos-e hogy Mo-n lehessen kapni (ez eléggé beszűkíti, de vannak jó pamacsok)

Nem elérhető Pjotr

• Tag
« Válasz #2278 Dátum: 2013. Június 03. - 23:55:32 »
Kis visszatérés a szinti témára, avagy első tapasztalataim egy szintetikus pamaccsal:

Eddig egy Mühle pure badger pamacsot használtam, amivel egyébként alapvetően elégedett vagyok, de gondoltam, nem árt egy kis újítás. Gondolkodtam, milyen pamacs is legyen a következő, itt a fórumon is kértem tanácsot, de mire döntésre jutottam volna, kiderült, hogy most nyáron valszeg többet is utazom (részben munka, részben nyaralás miatt). Így aztán egy váratlan kanyarral oda lyukadtam ki, hogy egy utazós pamacs kell nekem! Nem volt nehéz ezek után a választás: egy Mühle Silvertip Fibre utazós pamacs lett a befutó.

A pamacs a múlt héten érkezett meg, de eddig nem volt alkalmam kipróbálni. Közben ráadásul olvastam itt a fórumon, hogy többeknek kevésbé jó a véleménye a szintetikus (különösen a Silvertip Fibre) pamacsról, elsősorban amiatt, mert szúrósnak találják. Megvallom, az én arcom is elég érzékeny, így igencsak elszomorodtam - ha ezeket előbb tudom, lehet, be se rendelem ezt a pamacsot.

De milyen kár is lett volna! Ma este ugyanis végre kipróbáltam, és első alkalomra bizony jóval meghaladta a várakozásaimat.

Először is: a pamacs az általam eddig tapasztaltakhoz képest döbbenetes mennyiségű habot produkált egy viszonylag kis mennyiségű Barbon krémből is. Oké, tudom, a pure badger nem egy nagy minőség, de ekkora eltérésre nem számítottam: ugyanannyi krémből kb. három-négyszer annyi habot adott a szinti, ráadásul jóval gyorsabban is (egyébként tálban habosítottam, de később majd próbálom az arcon habosítást is).

Másodszor: a hab felvitele az arcra nagyon kellemes volt, egyáltalán nem szúrt, sőt kifejezetten simogató érzés volt. Pedig tényleg érzékeny a bőröm, mégse éreztem semmi kellemetlen érzést.

Harmadszor: a pamacs habtartása viszonylag jó, három kört simán mentem vele, közben sem folyt el a hab a pamacsról.

Negyedszer: tényleg nagyon gyorsan szárad, mire a borotválkozás után elpakoltam a dolgokat, már nagyrész meg is száradt.

Pár dolog persze még gyakorlást igényel – például a jelek szerint a vizet jól ki kell rázni belőle, mert habosítás közben erőteljesen kiengedi (első próbálkozásra, amikor nem ráztam jól ki, szét is áztatta a krémet, kénytelen voltam újra kezdeni a habosítást). Emellett szokni kell a nyelet – tálban habosításra mondjuk a kialakítása és a hossza nekem nagyon bejött, de tény, hogy az arcon kenni vele (és esetleg majd habosítani)  kicsit óvatosan kell, nekem legalábbis olyan érzésem volt, hogy ha túl erősen nyomnám rá, akkor esetleg a nyél a kárát láthatja. De ez vélhetően az utazós kialakításból adódik, részemről teljes mértékben elviselhető.

Összességében én úgy tapasztaltam első használatra, hogy a Mühle Silvertip Fibre jó minőségű, nem szúr, remek habot csinál, és egyébként szerintem szépen is néz ki. Részemről abszolút ajánlott kategória, legalábbis utazós pamacsnak mindenképp! :thumbup:

Üdv,

Pjotr

Nem elérhető Pjotr

• Tag
« Válasz #2279 Dátum: 2013. Június 04. - 00:08:10 »
Ezeket a pamacsokat csak akkor javaslom, ha biztos vagy benne, hogy egyáltalán nem érzékeny a bőröd/mazo hajlamaid vannak, ránézésre szúrja a bőröm, hátha még használni is kellene...

Szerintem annyira azért nem vészesek. Nekem legalábbis hasonló pamacsom van, és mostanra már egészen megszoktam és jónak találom - pedig elég érzékeny a bőröm. Jó, mondjuk beletelt egy jó időbe (kb. 2-2,5 hónap is volt), mire betört, meg egy óvatlan pillanatban kicsit túl is áztattam az ecetben (ezzel próbáltam fertőtleníteni), szerintem az is hozzájárult a "felpuhuláshoz", de mostanra már egész kellemesnek érzem, sőt kifejezetten jó is, hogy masszíroz, érzem, hogy dolgozik valami az arcomon.

Az igazsághoz hozzátartozik mondjuk, hogy eddig más fajta pamacsot nem használtam (most próbáltam ki egy Mühle szintetikust), így azért könnyen lehet, hogy mondjuk egy Simpson vagy jó minőségű New Forest után eszembe nem jutna ilyet a kezembe venni... :D

Pjotr

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici