Kis visszatérés a szinti témára, avagy első tapasztalataim egy szintetikus pamaccsal:
Eddig egy Mühle pure badger pamacsot használtam, amivel egyébként alapvetően elégedett vagyok, de gondoltam, nem árt egy kis újítás. Gondolkodtam, milyen pamacs is legyen a következő, itt a fórumon is kértem tanácsot, de mire döntésre jutottam volna, kiderült, hogy most nyáron valszeg többet is utazom (részben munka, részben nyaralás miatt). Így aztán egy váratlan kanyarral oda lyukadtam ki, hogy egy utazós pamacs kell nekem! Nem volt nehéz ezek után a választás: egy Mühle Silvertip Fibre utazós pamacs lett a befutó.
A pamacs a múlt héten érkezett meg, de eddig nem volt alkalmam kipróbálni. Közben ráadásul olvastam itt a fórumon, hogy többeknek kevésbé jó a véleménye a szintetikus (különösen a Silvertip Fibre) pamacsról, elsősorban amiatt, mert szúrósnak találják. Megvallom, az én arcom is elég érzékeny, így igencsak elszomorodtam - ha ezeket előbb tudom, lehet, be se rendelem ezt a pamacsot.
De milyen kár is lett volna! Ma este ugyanis végre kipróbáltam, és első alkalomra bizony jóval meghaladta a várakozásaimat.
Először is: a pamacs az általam eddig tapasztaltakhoz képest döbbenetes mennyiségű habot produkált egy viszonylag kis mennyiségű Barbon krémből is. Oké, tudom, a pure badger nem egy nagy minőség, de ekkora eltérésre nem számítottam: ugyanannyi krémből kb. három-négyszer annyi habot adott a szinti, ráadásul jóval gyorsabban is (egyébként tálban habosítottam, de később majd próbálom az arcon habosítást is).
Másodszor: a hab felvitele az arcra nagyon kellemes volt,
egyáltalán nem szúrt, sőt kifejezetten simogató érzés volt. Pedig tényleg érzékeny a bőröm, mégse éreztem semmi kellemetlen érzést.
Harmadszor: a pamacs habtartása viszonylag jó, három kört simán mentem vele, közben sem folyt el a hab a pamacsról.
Negyedszer: tényleg nagyon gyorsan szárad, mire a borotválkozás után elpakoltam a dolgokat, már nagyrész meg is száradt.
Pár dolog persze még gyakorlást igényel – például a jelek szerint a vizet jól ki kell rázni belőle, mert habosítás közben erőteljesen kiengedi (első próbálkozásra, amikor nem ráztam jól ki, szét is áztatta a krémet, kénytelen voltam újra kezdeni a habosítást). Emellett szokni kell a nyelet – tálban habosításra mondjuk a kialakítása és a hossza nekem nagyon bejött, de tény, hogy az arcon kenni vele (és esetleg majd habosítani) kicsit óvatosan kell, nekem legalábbis olyan érzésem volt, hogy ha túl erősen nyomnám rá, akkor esetleg a nyél a kárát láthatja. De ez vélhetően az utazós kialakításból adódik, részemről teljes mértékben elviselhető.
Összességében én úgy tapasztaltam első használatra, hogy a Mühle Silvertip Fibre jó minőségű, nem szúr, remek habot csinál, és egyébként szerintem szépen is néz ki. Részemről abszolút ajánlott kategória, legalábbis utazós pamacsnak mindenképp!
Üdv,
Pjotr