Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803744 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2295 Dátum: 2013. Június 18. - 10:04:33 »
Két hete vettem egy HJM Black Fibre szintetikus pamacsot a Déli Pályaudvarhoz közeli Ecsetboltban, 5xxx forintért (nem emlékszem pontosan), azóta használom.

Szép és kellemes habot csinál, de nagyon kevéssé gerinces, kicsit változtatni kellett hozzá a technikámon, mert azokkal a kézmozdulatokkal amit egy sörte vagy a Silvertip Fibre pamacshoz használok elég sok időbe telt normális habot csinálni; az jön be ha inkább direktben "szurkálom" vele az arcomat (abszolút nem szúr amúgy).  Mérete és anyaga miatt nagyon óvatosan és fokozatosan kell a vizet adagolnom vele.  Megtartom utazáshoz, mert kicsi és jól használható, de szintiben a Silvertip Fibre nekem egyértelműen jobb; mondjuk az nem véletlenül kerül 2-3x annyiba.

Kezdőpamacsnak nem ajánlanám, SZVSZ sokkal jobb ár/érték arányú egy sörte.  Azoknak jó akik szeretik a nagyon puha pamacsokat, és/vagy olcsóbb de minőségi szintetikusat akarnak.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2296 Dátum: 2013. Június 18. - 10:46:55 »
Nos én nem cáfollak, sőt!

Szinti tapasztalatom az nincs, azt most hagyom is.
A hab állagában értünk egyet, én is azt szeretem, ha a hab inkább már krémes és tömött (nem tudom jó-e ez a megfogalmazás), de a buborékos, levegős hab szerintem sem az igazi, akkor oda a kenése. Nekem nem kell hogy nagy mennyiséget adjon a krém, inkább legyen az "jó" minőségű.
És igen, ebben biztosan sokakkal nem értünk egyet, de ettől ez így oké!

:hat:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2297 Dátum: 2013. Június 18. - 11:17:03 »
A BlackFibre változat puhasága nagyon tatszett és első benyomásra a habképző képessége is. Ámde, ezzel volt némi gondom is, ugyanis én azt tapasztaltam (mondom, hogy én, és lehet, hogy senki más nem, és akkor neki most jó) hogy az a hab, amit ezzel a pamaccsal művelek csak látványoskodás, mert általában nagyon mutatós, nagy, de levegős, rossz kenési tulajdonságokkal bíró habot lehet velük verni. Márpedig hab azért kerül az arcra, hogy kellő kenést adjon az élnek. Ilyen értelemben többre becsülök egy víkonyka, ámde jól síkosító és nem dehidratáló habot, mint a haborgiát. [...] Jöhetnek a cáfolatok.
Azért se foglak cáfolni :), a habbal kapcsolatban teljesen igazad van, és én is inkább a mechanikai, mint az optikai tulajdonságokra megyek.  A Black Fibre-el lehet ilyet is és olyat is.  Pont az vele a bajom hogy a jó hab valóban több munka vele, és más technika is kellett hozzá.  Nagyon könnyen "elszalad", megtelik levegővel, míg én azt akarom hogy vízzel teljen meg, de a pamaccsal csak lassan tudom adagolni.  De azért lehet vele jó habot csinálni.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2298 Dátum: 2013. Június 19. - 19:57:21 »
Nem az a baj, ha egy pamacs szinti/sörte/borz/lú/vagyezekkevereke (megfelelő rész aláhúzandó), az a baj, ha SZAR (szar speciális rövidítés borotvaaddikt körökben, jelentése "én nem kedvelem").

:peace:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2299 Dátum: 2013. Július 10. - 09:49:32 »
Tegnap este kiesett a NF pamacsomból a köteg... csak úgy se szó se beszéd, minden előzmény nélkül... megyek beáztatni és a köteg beleesett az áztatóbögrémbe  :censored:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2300 Dátum: 2013. Július 10. - 10:54:25 »
Topi is így járt úgy emlékszem.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2301 Dátum: 2013. Július 10. - 10:55:51 »
Mondjuk még jó, hogy megyek epoxyzni az új TGN köteget, szóval lezavarom egyszerre, de amúgy eléggé kiábrándító...

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2302 Dátum: 2013. Július 10. - 10:56:19 »
Topi is így járt úgy emlékszem.

De ő káromkodott is...
..a k***a életbe!  :cimbi:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2303 Dátum: 2013. Július 10. - 11:24:01 »
Nem olyan nagy gond ez, be kell ragasztani és ennyi  :thumbup:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2304 Dátum: 2013. Július 10. - 11:32:09 »
Ahogy így elnézem, eléggé kezdőhiba... szép sima felületre ragasztott szép sima felület... mitől tartana??? A ragasztás alapja, hogy minél recésebb felület, annál nagyobb a felület és annál jobban, tartósabban ragad... :futyul:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2305 Dátum: 2013. Július 10. - 13:45:14 »
HJM Black Fibre [...] elég sok időbe telt normális habot csinálni; az jön be ha inkább direktben "szurkálom" vele az arcomat (abszolút nem szúr amúgy).  Mérete és anyaga miatt nagyon óvatosan és fokozatosan kell a vizet adagolnom vele.  Megtartom utazáshoz, mert kicsi és jól használható, de szintiben a Silvertip Fibre nekem egyértelműen jobb; mondjuk az nem véletlenül kerül 2-3x annyiba.

Kezdőpamacsnak nem ajánlanám, SZVSZ sokkal jobb ár/érték arányú egy sörte.  Azoknak jó akik szeretik a nagyon puha pamacsokat, és/vagy olcsóbb de minőségi szintetikusat akarnak.
Azóta tovább ismerkedtem a HJM Black Fibre pamaccsal, most már nagyon rááll a kezem, de ehhez kellett 15-20 használat.  Most már gyorsan tudok vele kiváló habot csinálni, elsősorban zsírosabb krémekkel/szappanokkal (pl Figaró, Proraso, TOBS Jermyn Street) viselkedik nagyon jól, ezeknél a kedvenc pamacsom lett, pedig első pár használt után azt hittem hogy az Elad topicban fog landolni.  Nem annyira zsíros krémekből/szappanokból (pl I Coloniali Mango, HJM aloe verás szappan) könnyen túl buborékos, szétfolyó habot csinál, ha nem fokozatosan adagolom neki a vizet, ezekkel több munka a normális végeredmény, és nem annyira toleráns a hibás vízadagolással mint egy sörte, vagy akár egy Silvertip Fibre szintetikus.

Fura hogy mennyi idő kell, amíg egy más jellegű pamacsot "kitanul" az ember.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2306 Dátum: 2013. Július 14. - 09:01:00 »
Saját észrevétel.
Úgy veszem észre, hogy a borz nem szereti a krémszappanokat mert felszívja mint a pinty. Elég sokat kell vele bűvészkedni míg hab lesz belőle.
Kemény szappanyokkal meg szépen dolgozik.   :fejtor:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2307 Dátum: 2013. Július 14. - 09:09:11 »
Egyszerű ótsó hjm pamaty.  :wiggle:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető h0o2a7j6

• Új tag
  • *
« Válasz #2308 Dátum: 2013. Augusztus 13. - 22:56:01 »
Sörtéből mi az ami (nagyon)jónak számít? Ill. egy ilyen olcsó borz, konkrétan ez: http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/bb_pamacs_fekete_/  vehető kategória?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2309 Dátum: 2013. Augusztus 13. - 22:59:39 »
Sörtéből az Omega és a Semogue, és nem is drágák!

A linkölt borz szerintem nem jó, de többen vannak, akiket a hasonló hjm-es borz nem bánt. Én ennyi pénzért inkább egy jó (és szép) Omega sörtét választanék.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici