Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803735 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2280 Dátum: 2013. Június 04. - 05:59:59 »
New Forest Tubby2 alig van használva, mióta van a Silver itthon...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2281 Dátum: 2013. Június 04. - 07:13:31 »
Mert a NF Tubby-k harmad osztályú termékek. Neked meg abból is a másod osztályú van  :crazy:
Szerinted, azt azért tegyük hozzá. :futyul:

Nem elérhető Clavius

• Új tag
  • *
« Válasz #2282 Dátum: 2013. Június 04. - 14:58:26 »
[..] olcsó luxus pamacs nincs. Ezt fejben tartva nézegesd a prémium márkákat  :naughty:  mert a prémium márkák is kínálnak aránylag (a  többi pamacsukhoz képest) olcsó pamacsokat (amilyeneket te is kiválasztottál) csakhogy ezek a minőségükhöz képest irreálisan túl vannak árazva, és csak a márka logot fizeted meg, semmi mást.
Itt belátom teljesen igazad van. Megmondom, azért nézegettem az EJ pamacsokat, mert eredetileg tervezek egy borotvarendelést az englishshaving-től, ráadásul most a szállítást is elengedik, gondoltam, akkor miért ne próbáljak meg begyömöszölni a csomagba egy pamacskát is.

Na de. Engem meggyőztetek hogy nem lenne jó vétel (meg olvastam is), és átgondoltam a stratégiát, talán célravezetőbb lenne az alapoktól felépíteni a "pamacshadsereget", azaz most inkább egy jobb sörte felé hajlanék, később egy szintetikust is kipróbálnék (ezekből mindjárt kiokosítom magamat), aztán meglátom átváltoznak-e borzzá. Személyes preferenciám egyébként nincs, főleg mivel eddig még csak a kék Baleám volt, ebből fakadóan tapasztalatom sincs mással, de azt hiszem így sikerült növekvő ár szerint is berendeznem a fajtákat, vállalható ereszkedési ütemet állítva magam elé.  ::)
Szóval a típuson kívül nem játszik a száradás se, külföldi rendelés lehet, végül is jobban lehet kijönni használhatóság-ár arányban, legalábbis most ez a benyomásom. Bár a gödöllői Müllerbe mindenképpen elnézek, mert nekem közel van és ott mindig vannak pamacsok, csak amíg nem kerestem új pamacsot, nem is néztem meg őket közelebbről. (Értsd: nem nyomkodtam magamhoz mindegyiket mint egy boldog óvodás.) Az ottani HJM-ek Omega-szintűek, nem? (Vagy az Omaga a HJM-szintű?  :o )
Ezek alapján rögtön megpróbálok tanácsot adni magamnak. ;D A Connaught-on végig néztem az Omegákat, néhánynak utána is néztem, a takaros 37-es, a 76-os és a visszafogottan elegáns 43-as jön be, ráadásul az utóbbi még klírensz alatt is van.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2283 Dátum: 2013. Június 04. - 15:50:08 »
Mert a NF Tubby-k harmad osztályú termékek. Neked meg abból is a másod osztályú van  :crazy:
Szerinted, azt azért tegyük hozzá. :futyul:

Miért? Te nem a saját véleményeidet írod meg itt a fórumon??? Vagy lemaradtam valamiről, és be lett tiltva a saját vélemény?
Nem mondtam, hogy rossz, de egy közepes minőségű utánzata a Simpson Csubinak. Persze olcsóbb annál.
Azért, mert az, hogy a Tubby 3-ad osztályú termék, az a te véleményed. Én más állásponton vagyok, ennyi, semmi több. Csak _egyik_ álláspontot _sem_ kell tényként közölni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2284 Dátum: 2013. Június 04. - 16:51:33 »
most inkább egy jobb sörte felé hajlanék, később egy szintetikust is kipróbálnék (ezekből mindjárt kiokosítom magamat),
Nemrég sörtét kerestem és az itteni tanácsok alapján Semogue 830-at vettem, amivel nagyon meg vagyok elégedve.  Elsősorban a nyele miatt választottam, az Omegákat is sokan szeretik, szóval nem tudsz mellényúlni.

Szintetikusban a HJM Black Fibre-t megkapod 5e forint körül az Ecsetboltban a délinél, kiváló, puha kis pamacs, ezenkívül a Mühle Silvertip Fibre amit még szoktak ajánlani.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2285 Dátum: 2013. Június 04. - 17:03:52 »
Bocs, de én a saját (ráadásul tapasztalaton alapuló) álláspontomat tényként kezelem saját magam, és bárki más felé.
Eddig 2 db Tubby-m volt már, ismerem a terméket, ellenben van Simpson Csubi, és M&F pamacs is a háznál...és önmagában lehet, hogy szép-jó egy Tubby, de a különbség ordít, ha az előbb említett gyártmányok mellé teszed, illetve kipróbálod őket.
Szerintem a tapasztalat az egyféle tény is. Vagy tévedek?

Végülis az, hogy hányad osztályú termék, az mindegy, ebben spec igazad van.
Az is igaz, hogy árban jók. Az is igaz, hogy valaminek a másolata (vagy közel az akar lenni) és ha így nézzük, akkor a közelébe nem ér annak, amit másol.
Ez önmagában még igaz is lehet (nem tudom, sem Simpsonom, sem M&F-em nincs; de akkor azt is hozzá kellene tenni, hogy szerintem az "első áras" minőségi borzpamacs.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2286 Dátum: 2013. Június 05. - 08:00:10 »
Továbbra is mondom, hogy ebben minden bizonnyal igazad van. (Egyébként milyen hasonlóan jó minőségű természetes borzpamacs van még ilyen áron? Most komolyan...) De én egészen apró léptekkel haladtam előre a borzpamacs-fronton és a szúrós Omegák, Hjm-ek, a használhatatlan Golddachsok és a szúrós v. "elképesztően semmi gerinces" kínaiak után ez volt az első olyan pamacs, (Tubby2) ami: gerinces, tömött, de mégis arcon habosítva egyáltalán nem szúr.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2287 Dátum: 2013. Június 05. - 08:57:45 »
...Egyébként milyen hasonlóan jó minőségű természetes borzpamacs van még ilyen áron? Most komolyan...

igaz egy kicsivel drágábbak, de pl. ezek:

http://www.shaving.ie/products/Semogue-Owners-Club-2-Band-Badger.html

http://www.shaving.ie/products/Semogue-730-Silvertip.html

amúgy nekem is a nyél minőségével volt problémám az NF pamacsoknál, de az is lehet, hogy egyszerűen kifogtam egy rosszabb sorozatot.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2288 Dátum: 2013. Június 05. - 10:02:58 »
Elfogadom tényleg. Mondjuk nekem tök jó a tubby2, igen, nagy a nyél, de a szőr nekem nagyon megfelel. GD-t pedig nem ajánlom senkinek, én vettem kettőt is, mindkettőnek tízesével hullott a szőre.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2289 Dátum: 2013. Június 05. - 10:12:28 »
Elfogadom tényleg. Mondjuk nekem tök jó a tubby2, igen, nagy a nyél, de a szőr nekem nagyon megfelel. GD-t pedig nem ajánlom senkinek, én vettem kettőt is, mindkettőnek tízesével hullott a szőre.

Nem mondtam, hogy nem jó a Tubby!!! grrrr......
Hullik a szőre....hát, ez a legjobbakkal is előfordul

Ezt most nem kellett volna. Szíven ütött ez a példa.  ;D Sőt, azóta van egy problémás Savile Row pamacsom is. Ednek viszont elpasszoltam egy atomstabil GD pamacsot. Szóval nagyon óvatosan az általánosításokkal, pozitív és negatív előítéletekkel.  :sör:
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2290 Dátum: 2013. Június 05. - 11:46:41 »
Miután sokáig a szintik voltak a mindennapi pamacsaim, azok meg értelemszerűen soha nem hullattak semmit, rettentő traumatikus minden egyes kihulló szál a Semogue 830 bejáratása alatt, pedig objektive nem hullat sokat, eddig 2 hét alatt talán 8at.  Még akkor is, ha tudom hogy sok van belőle, és hogy ez velejár; egyszerűen pszichológiailag nehéz elfogadni hogy hullik, mindig azon gondolkozom hogy mikor fogy el :)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2291 Dátum: 2013. Június 05. - 11:58:49 »
egyszerűen pszichológiailag nehéz elfogadni hogy hullik, mindig azon gondolkozom hogy mikor fogy el :)

...akarsz róla beszélni(?!)...néhány darab szőrszál azért van még abban a kötegben... ;)  :D
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2292 Dátum: 2013. Június 05. - 12:06:31 »
egyelőre még megpróbálok vele egyedül megbírkózni, de ha nem megy majd jelentkezem itt csoportterápiára 8)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2293 Dátum: 2013. Június 17. - 16:39:15 »
Khm, ezt általában jó érzékkel figyeled magad is!  :tasli:  :sör:

Csak egyre figyeljetek: Én ki ne maradjak belőle  :fenek:  :fetreng:

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2294 Dátum: 2013. Június 18. - 09:04:08 »
Teljesen egyetértek veled PBF!

Igaz, hogy még csak új vagyok a fórumon, és kevés, részletekbe menő leírást adtam a Tisztelt Közösségnek, mégis úgy gondolom, hogy minden vélemény jó (ha a stílus elér egy bizonyos szintet, amivel itt egyébként sem szokott gond lenni), plána ha le van ide írva.
Ha vitát indít a vélemény, az szerintem is különösen jó, mert mondanom sem kell, az érdekek egymásnak feszüléséből is mindenki vonhat le következtetéseket és össze is vetheti a maga tapasztalatával.

Sokat "tanultam" én is az itt leírtakból és nyilván nem én vagyok az egyetlen ezzel.

Ha majd lessz kellő tapasztalatotm és felszerelésem én is részletesebb véleményt tudok majd adni, de addig is hasznos olvasgatni mások véleményét egy adott termékkel, vagy termék körrel kapcsolatban, mint pl. a szintipamacs.
És ha már itt tartunk, csak azért is be fogok szerezni legalább egyet  :naughty:
Lajong és bolotvál! ;-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici