[..] olcsó luxus pamacs nincs. Ezt fejben tartva nézegesd a prémium márkákat mert a prémium márkák is kínálnak aránylag (a többi pamacsukhoz képest) olcsó pamacsokat (amilyeneket te is kiválasztottál) csakhogy ezek a minőségükhöz képest irreálisan túl vannak árazva, és csak a márka logot fizeted meg, semmi mást.
Itt belátom teljesen igazad van. Megmondom, azért nézegettem az EJ pamacsokat, mert eredetileg tervezek egy borotvarendelést az englishshaving-től, ráadásul most a szállítást is elengedik, gondoltam, akkor miért ne próbáljak meg begyömöszölni a csomagba egy pamacskát is.
Na de. Engem meggyőztetek hogy nem lenne jó vétel (meg olvastam is), és átgondoltam a stratégiát, talán célravezetőbb lenne az alapoktól felépíteni a "pamacshadsereget", azaz most inkább egy jobb sörte felé hajlanék, később egy szintetikust is kipróbálnék (ezekből mindjárt kiokosítom magamat), aztán meglátom átváltoznak-e borzzá. Személyes preferenciám egyébként nincs, főleg mivel eddig még csak a kék Baleám volt, ebből fakadóan tapasztalatom sincs mással, de azt hiszem így sikerült növekvő ár szerint is berendeznem a fajtákat, vállalható ereszkedési ütemet állítva magam elé.
Szóval a típuson kívül nem játszik a száradás se, külföldi rendelés lehet, végül is jobban lehet kijönni használhatóság-ár arányban, legalábbis most ez a benyomásom. Bár a gödöllői Müllerbe mindenképpen elnézek, mert nekem közel van és ott mindig vannak pamacsok, csak amíg nem kerestem új pamacsot, nem is néztem meg őket közelebbről. (Értsd: nem nyomkodtam magamhoz mindegyiket mint egy boldog óvodás.) Az ottani HJM-ek Omega-szintűek, nem? (Vagy az Omaga a HJM-szintű?
)
Ezek alapján rögtön megpróbálok tanácsot adni magamnak.
A Connaught-on végig néztem az Omegákat, néhánynak utána is néztem, a
takaros 37-es, a
76-os és a
visszafogottan elegáns 43-as jön be, ráadásul az utóbbi még
klírensz alatt is van.