Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 805185 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2445 Dátum: 2013. November 23. - 13:03:46 »
Frank Shaving szintim hétfőn jött meg, kedd óta használom, minden borotválkozásnál hullik belőle 1-3 szál.  Ez normális, vagy panaszkodjak, esetleg várjak és nézzem mi lesz vele?  Szintinél még ilyet nem tapasztaltam, igaz eddig minden szintim HJM és Mühle.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2446 Dátum: 2013. November 23. - 13:08:10 »
Nekem eldobott az elején néhány szálat, aztán semmi. Szerintem várj egy hetet.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #2447 Dátum: 2013. November 23. - 14:02:13 »
Csak egy szintim van - hjm Black Fibre - az sosem dobott egy szálat sem. (Viszont annyira hozzászoktam, hogy tegnapelőtt hihetetlen módon bénáztam egy silvertip borzzal, pedig az sem gyenge...)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Bloo

• Tag
« Válasz #2448 Dátum: 2013. November 25. - 13:27:07 »
Próba megvolt. Bár nemigazán tudom, hogy a nagyköny szerint milyennek kell lennie egy jó pamacsnak, nekem bejött. Tudtam vele a BARBONból habot keverni, és szerintem jól el is kente az arcomon. Második DE-s borotválkozásnak szerintem jó ez.

A jó malac, ha rendesen beáztatod, akkor igen kellemes tud lenni. Tapasztalataim szerint a jó malac szárazon sem böki (szúrja) az arcot, ellentérben a borzokkal. Lehet, hogy semmi értelme sincs, de én szoktam úgy tesztelni a pamacsokat, hogy szárazon enyhén hozzányomom az arcomhoz. Azt tapasztaltam, hogy a jó malacok alig böknek, míg a jó (pontosabban drága) borzok is szárazon nem csak böknek, hanem ezen művelet után bőrpír is megjelenik (allergiás vagyok a borzszőrre?), az olcsó borzok meg aztán végképp durvák. Ezek után nem csoda, ha kezdek elmozdulni a malacok irányába. Egy negatívum van velük kapcsolatban (ha ez egyáltalán negatívum) mégpedig az, hogy néhány hét használat után kezdik megmutatni az igazi tehetségüket. Erre szokás itt írni, hogy "be kell törni a malac pamacsokat". Ez igaz. Borz pamacsnál ilyet még nem tapasztaltam, azok ugyanúgy viselkednek - az én tapasztalataim alapján - már az első alkalommal, mint a harmincadik használat során.
 :fejtor: No várjunk csak! Végig kell gondoljam, hogy van-e olyan pamacsom, amit már használtam harminc alkalommal  :crazy:

Érdekes, nálam fordítva van. HJM rőfi szúr, mint állat, 2. alkalom után fel is adtam, EJ borz az első alkalomtól fogva símogat. Próba, próba, próba...  :cimbi:
" 切磋琢磨  - Sessa Takuma - Minél többet tudsz, annál többet érsz! "

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2449 Dátum: 2013. November 25. - 13:51:40 »
Egyre inkább gondolom úgy, hogy egy jó Omega röfi pamacsot be kellene szereznem, ha másra nem is, tesztelés erejéig... És ahogy nézegetem őket, az áruk egyáltalán nem vészes.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Bloo

• Tag
« Válasz #2450 Dátum: 2013. November 25. - 14:12:29 »

Érdekes, nálam fordítva van. HJM rőfi szúr, mint állat, 2. alkalom után fel is adtam, EJ borz az első alkalomtól fogva símogat. Próba, próba, próba...  :cimbi:

Valami ilyesmivel kezdtem: "A jó malac, ha rendesen beáztatod, akkor igen kellemes tud lenni."
A hjm szerintem nem tartozik a "jó malac" kategóriába...legalábbis nálam nem. Sőt, eddig csak Omega pamacsok voltak képesek bekúszni ebbe a kategóriába, mert az angol (Vulfix) és a portugál (Semogue) pamacsok is karcosabbak.

Továbbá - szúrósság tekintetében - én a száraz állapotukról regéltem. Természetesen vizes állapotban a borzaim sem szúrnak.

Jogos a TAP pont, ahhoz még pici vagyok, hogy mi a jó és mi nem, ezért is írtam ki a márkákat.  :peace:
Mondjuk engem szárazon se szúr a borz...   :cimbi:
" 切磋琢磨  - Sessa Takuma - Minél többet tudsz, annál többet érsz! "

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2451 Dátum: 2013. November 25. - 14:17:11 »
Egyre inkább gondolom úgy, hogy egy jó Omega röfi pamacsot be kellene szereznem, ha másra nem is, tesztelés erejéig... És ahogy nézegetem őket, az áruk egyáltalán nem vészes.

Az Omega megkerülhetetlen ebben a szakmában!  ;D
Kozmopolita szinten ugyanaz, mint helyi szinten a Barbon: egyszer ki kell próbálni, aztán vagy bejön, vagy nem, de ismerni érdemes.
És melyik az a röfi amelyiket már érdemes beszerezni a háztól?
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #2452 Dátum: 2013. November 25. - 14:23:44 »
De minek szúrogatjátok magatokat vele, és legfőképpen miért szárazon? :)  Amúgy szerintem az gyanús, hogy allergia...

Egyébként az omega tényleg ennyire jó, vagy csak a híre?
(szerintem)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #2453 Dátum: 2013. November 25. - 14:26:16 »
Nagyon jó ár/érték arány, az biztos. De én sem csalódtam benne, pedig egy nem annyira populáris 11150-eset használok, jó ideje.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Ostor

• Törzstag
« Válasz #2454 Dátum: 2013. November 25. - 14:51:25 »
Nekem pl. nem jött be az Omega , azt hiszem a 108-as volt nekem . Túl nagynak bizonyult a mérete , viszont amit PBF kollégától vettem borz az nagyon bejön  :2thumbup: . Téged az is szúrt szárazon?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2455 Dátum: 2013. November 25. - 14:54:02 »
Biztosan gyárt az Omega kisebb pamacsokat is... és borzból is van nagyobb. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #2456 Dátum: 2013. November 25. - 15:15:33 »
Az érdekelne egyébként, hogy kb meddig használható egy pamacs?
Mert ha sokáig jó, és használható egy-egy darab, akkor személy szerint addig nem váltanék, míg el nem használódik, csak azért mert van esetleg jobb.
Ha már az elején irritál, nem tetszik az más....
(szerintem)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2457 Dátum: 2013. November 25. - 15:20:25 »
Az érdekelne egyébként, hogy kb meddig használható egy pamacs?
Mert ha sokáig jó, és használható egy-egy darab, akkor személy szerint addig nem váltanék, míg el nem használódik, csak azért mert van esetleg jobb.
Ha már az elején irritál, nem tetszik az más....

Tönkre lehet tenni egy pamacsot hamar. Ha nem mosod ki rendesen, utána nem szárítod meg, forró vízben fellágyítod a ragasztót, majd kirázod a köteget satöbbi.

Ha vigyázol rá, ami nem nehéz, akkor tönkre mehet, mire a köteg mondjuk elkopik, ezt én nem várnám meg féllábon állva.  ;)
Sheffield-England

Nem elérhető zsozsesz

• Új tag
  • *
« Válasz #2458 Dátum: 2013. November 25. - 19:17:45 »
Nekem volt egy Omega 81052-es sörtém az  bökött rendesen,szárazon is és használat közben is,szóval nem minden omega egyforma nyilván.Sok keresgélés után vettem egy vulfix 404 sörte/borz mix pamacsot amit ma volt szerencsém felavatni.Szárazon ez is szúrta az orcámat azt gondoltam,hogy megint mellényultam,ám vizesen habosításkor inkább kellemesen maszirozott,dörzsölgette a bőröm mintsem szúrt volna,ami kifejezetten tetszett benne. :borz2: Aztán,hogy később mennyire leszünk barátok az majd elválik de így elsőre nagyon szimpi.A figaró krémből remek habot vert jobbat mint az omega vagy a cerrus sörte,mást idáig igaz nem próbáltam de eddig ez viszi a pálmát,a pamacs kidolgozása gyönyörű egyébként,főleg a nyele tettszik nagyon! :2thumbup:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2459 Dátum: 2013. November 25. - 21:31:02 »

És melyik az a röfi amelyiket már érdemes beszerezni a háztól?

Tk. bármelyiket. Azonban ha biztosabbra akarsz menni, akkor a 9.5 GBP, vagy 12 EUR alattiakat hanyagolod. Az sem mind rossz,
Sőt, van köztük kifejezetten nagyon jó is! http://connaughtshaving.com/11137.html
(Igaz, fél fonton nem kell különösebben lovagolni, csak a kategorizálás mindig lehet egy picit szűk. Összességében Petinek igaza van, vegyél inkább 1000 Ft-tal drágábbat, de pl.: a belinkelt 11137 egy csodás cucc.)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici