Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 805204 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2490 Dátum: 2013. December 03. - 23:03:17 »
Szintinek betörési folyamata?  :nemtom:
Fel fog puhulni a szintetikus szál? Mitől, és hogyan?
Gondolom használattól.  A Mühle Silvertip Fibre v2-m érezhetően puhult ahhoz képest, hogy újonnan milyen volt.  Attól hogy szintetikus, még nem titániumból van.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2491 Dátum: 2013. December 03. - 23:19:08 »
titániumból van.
Legyen inkább csak titán. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2492 Dátum: 2013. December 04. - 00:00:10 »
Szintinek betörési folyamata?  :nemtom:
Fel fog puhulni a szintetikus szál? Mitől, és hogyan?

Van fogkeféd Feri?

lol

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #2493 Dátum: 2013. December 04. - 06:14:44 »
titániumból van.
Legyen inkább csak titán. ;)
Szégény tita... A tutyák is üldözik, most meg a pamatot is rárakják :(
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2494 Dátum: 2013. December 04. - 09:18:36 »

• Törzstag
« Válasz #2495 Dátum: 2013. December 04. - 10:50:05 »
 Mégis csak műanyag... A műanyagot mi puhítja? A hő. De akkor meg az arcunkra olvad. Meg a nyélre, meg a kezünkre.
 A kopás leginkább a köteg alapjánál lehet, akkor meg "lazábbak" lesznek a szálak, veszít a gerincéből. A végeken kisebb az igénybevétel, annyira nem smirgli az arcbőrünk.
 Ha még itt leszünk pár év múlva, majd mesélek a mostani szinti pamacsom akkori állapotáról. X hónap után még nem érzékelek különbséget.

• Törzstag
« Válasz #2496 Dátum: 2013. December 04. - 11:17:52 »
That's correct. Ezért mondom, hogy pár év múlva okosabbak leszünk ebben a témában, most még nem olyan rég vannak használatban szintetikus pamacsok. Bár nem lesz olyan egyszerű, mert sokan közülünk - bár rendszeres szinti felhasználók - folyamatosan lecserélik a pamacsokat másik márkára, újabb modellre.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2497 Dátum: 2013. December 04. - 11:31:42 »
Nekem biztosan kevésbé szúr a Mühle szinti, mint először.  Lehet, hogy csak a szálvégek kerekedtek le a használatban, és rosszul gondolom hogy a szálak maguk puhábbak lettek.  Ezt nehéz eldöntenem puszta megfigyeléssel, a méréséhez pedig nincs apparátusom :nemtom:

sokan közülünk - bár rendszeres szinti felhasználók - folyamatosan lecserélik a pamacsokat másik márkára, újabb modellre.
Én pont annak örülök, hogy ezek a szintik nagyon tartósnak ígérkeznek.  Most egy darabig nincs csere, az FS-szinti csalódás elvette a kedvemet újabb vásárlásoktól.  Max ha a Mühle kihoz egy új modellt pár év múlva  :)

Nem elérhető ultra

• Törzstag
« Válasz #2498 Dátum: 2013. December 04. - 23:29:58 »
Én Peti felvetéséből azt vallom, hogy nincs semmilyen betörési folyamat.
Egyszerű tönkremeneteli folyamat létezik, amit épeszű ember nem gyorsít fel. Csak tudomásul vesz.

Ez szerintem igaz minden pamacsra. Szinti vagy nem szinti.
Kicsit olyan ez mint amikor veszel egy uj motort es azt mondjak,hogy par ezer kilometerig ne porgesd egy bizonyos fordulatszam fele mert tonkrevagod a motort. Kozben meg a futoszalagrol megy minden darab a dyno-ra es redline, mielott megveszed.
A malac meg a borz is biztosan azott el mar esoben meg dagonyazott ,mielott pamacskent vegezte. De azert nem ilyen egyszeru, kulonosen a malacnal. Ugye az eleve erosebb, vastagabb szalakat takar amik csak huzamosabb hasznalat utan puhulnak. A puhulas jelen esetben azt jelenti,hogy a szalvegek elrepedeznek es ugyanazon szalaknak  2-3 vege lesz. Ezert erzed puhabbnak az arcon , de ehhez igazan hasznalni kell a pamacsot , nem egyik naprol a masikra fog megtortenni.  Szoval letezik az a betoresi folyamat ami folyaman a dorzsikebol egy egesz kellemes puha tapintasu pamacsot kapsz. Az mar mas kerdes,hogy vannak olyanok akik azt valljak,hogy a drotkefe is kellemes az arcon, de azok valoszinuleg meg nem borotvalkoztak betort malaccal.:)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2499 Dátum: 2013. December 05. - 08:54:05 »
Nem tudom. Nekem a malacaim szálvége nem hasadt még több szálra.
Szerintem nem is fog. Csak Semoque sörte pamacsaim vannak. De amit írsz boztosan nem márkafüggő.
Tudtommal nem annyira látható ez szabad szemmel.  Nagyítva talán jobban.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2500 Dátum: 2013. December 05. - 09:03:46 »
Ha még figyelmesebben olvasod, akkor két röfipamacsos képet is fel fogsz fedezni (az egyik nem volt használva, a másik igen). :hat:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2501 Dátum: 2013. December 05. - 10:35:43 »
Az én Omega sörtepamacsaim vége igenis több szálban végződnek, pontosan ugyanúgy, mint az emberi haj, amikor eltörik. És szerintem pont attól puha. És amióta láttam longball 20-30 éve használatban lévő sörtepamacsát, aminek rommá voltak törve a szálak végei, de annál puhább végű pamacsot még életemben nem fogtam, nos azóta kétségem sincs a sörtepamacsok szálvégtörés = komfortos, puha használat témáról.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #2502 Dátum: 2013. December 05. - 10:55:27 »
Nem szeretnék beleugatni, de itt egy kis ellentmondást vélek felfedezni:
Ha nem láttál és nem tapasztaltál ilyet a pamacsaidon, akkor honnét tudod, hogy neked nem komfortos?  :fejtor:
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #2503 Dátum: 2013. December 05. - 11:14:58 »
Köszönöm a felhomályosítást!  :hat:
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető ultra

• Törzstag
« Válasz #2504 Dátum: 2013. December 05. - 21:08:14 »
A malacszor sajatossaga ,hogy toredezik a vege. Csakugy mint az ,hogy magaba szivja a vizet. Ha ez nem tortent meg az azert van mert nem volt eleget hasznalva, vagy mert a gyarto fazonra szabta a veget. Ez utobbi esetben egy hosszabb folyamatnak nezel elebe. A gerince nem azert fog tonkremenni idovel a malacnak mert a szalak vege eltoredezett.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici