Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 805236 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2835 Dátum: 2014. Május 10. - 14:03:20 »
Ez valami vírus lehet, vagy tavaszi vedlés.  :fetreng:

Azt tudom a 10 éves balea pamacsom ( nekem csak ilyen olcsó gagyim van ) havi 2-3 szálat veszít.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #2836 Dátum: 2014. Május 10. - 14:09:57 »
Használat után mindig hideg vízzel mosom őket, közben a köteget is "borzolom."  :crazy: Majd 1-2 csapással kirázom.

Na én ezt követően még törölközőn és alkaron is letörölgetem, úgy teszem el.
(szerintem)

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2837 Dátum: 2014. Május 10. - 17:23:45 »
Hullás problémaköre:  :borosta:

Használat után mindig hideg vízzel mosom őket, közben a köteget is "borzolom."  :crazy: Majd 1-2 csapással kirázom.

Van valami gyógymód - azon kívül, hogy új ecset vásárlása?  :crazy:

Vizesen 1-2 eroteljes csapas, razas szerintem nem tesz jot a pamacsnak. Ettol fuggetlenul, ha problemas a pamacs, akkor az ovatoskodas sem fog rajta segiteni. Nekem is van ilyen pamacsom. Amugy en mindig meleg, de nem forro vizben mosom el, aztan fellogatom szaradni. Amikor megszaradt, akkor alaposan kifesulgetem. Van erre a celra dedikalt fesum. Tudom, ez mar koros, de ugy tudom van meg ilyen apolt itt a forumon. Igaz, Ed? :-)
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2838 Dátum: 2014. Május 10. - 18:24:19 »

Vizesen 1-2 eroteljes csapas, razas szerintem nem tesz jot a pamacsnak. Ettol fuggetlenul, ha problemas a pamacs, akkor az ovatoskodas sem fog rajta segiteni. Nekem is van ilyen pamacsom. Amugy en mindig meleg, de nem forro vizben mosom el, aztan fellogatom szaradni. Amikor megszaradt, akkor alaposan kifesulgetem. Van erre a celra dedikalt fesum. Tudom, ez mar koros, de ugy tudom van meg ilyen apolt itt a forumon. Igaz, Ed? :-)
A fésülés miért jó/jobb?
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2839 Dátum: 2014. Május 10. - 18:33:06 »

A fésülés miért jó/jobb?

Anno több helyen is olvasgattam a témáról. Gondoltam, ha óvatosan csinálom, akkor bajt nem okozhat, és állítólag így lehet megőrizni az eredeti állapotot.
pl. itt is foglalkoznak a pamacs karbantartásról:

http://www.shaving101.com/index.php/education/shaving-brush-basics/70-drying-makes-the-difference.html
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2840 Dátum: 2014. Május 10. - 18:34:56 »

A fésülés miért jó/jobb?

Anno több helyen is olvasgattam a témáról. Gondoltam, ha óvatosan csinálom, akkor bajt nem okozhat, és állítólag így lehet megőrizni az eredeti állapotot.
pl. itt is foglalkoznak a pamacs karbantartásról:

http://www.shaving101.com/index.php/education/shaving-brush-basics/70-drying-makes-the-difference.html
Érdekes, köszönöm.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #2841 Dátum: 2014. Május 10. - 19:16:21 »

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2842 Dátum: 2014. Május 10. - 19:18:04 »
Van erre a celra dedikalt fesum.
:képet:

semmi különös. hasonlít arra, amit a faszi használ a linken

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2843 Dátum: 2014. Május 10. - 19:48:16 »
Tudom, ez mar koros, de ugy tudom van meg ilyen apolt itt a forumon. Igaz, Ed? :-)

Bizony, így van, én is lelkiismeretesen fésülgetek.    :sör:

Szerintem csakis jót tehet: szétválasztja a szálakat, kijön egy csomó por, esetleges hullani készülő szálak, és szebb is lesz a köteg. Mindig száradás után fésülök, minden használat után.

Igen, lehet, hogy kóros, de én például még sámfát is használok a cipőimben, úgyhogy elfér a többi kór között.   :crazy:

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2844 Dátum: 2014. Május 10. - 19:50:35 »
Tudom, ez mar koros, de ugy tudom van meg ilyen apolt itt a forumon. Igaz, Ed? :-)

Szerintem csakis jót tehet: szétválasztja a szálakat, kijön egy csomó por, esetleges hullani készülő szálak, és szebb is lesz a köteg. Mindig száradás után fésülök, minden használat után.

Igen, lehet, hogy kóros, de én például még sámfát is használok a cipőimben, úgyhogy elfér a többi kór között.   :crazy:

rigolyás pasik vagyunk, na.  ;D  :sör:

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
« Válasz #2845 Dátum: 2014. Május 10. - 19:57:45 »
Vizesen 1-2 eroteljes csapas, razas szerintem nem tesz jot a pamacsnak.

De akkor a szálak közt maradó viszonylag nagy mennyiségű vízzel mi lesz? Rázás nélkül nem csöpög az ki, kapilláris-hatás miatt. A hosszabb kötegú Vie-Longomnál érzem, h mindjárt kifordul a köteg, persze nem, de érzem, h az reng, mint a kocsonya, mikor rázom.
Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2846 Dátum: 2014. Május 10. - 20:12:11 »
Vizesen 1-2 eroteljes csapas, razas szerintem nem tesz jot a pamacsnak.

De akkor a szálak közt maradó viszonylag nagy mennyiségű vízzel mi lesz? Rázás nélkül nem csöpög az ki, kapilláris-hatás miatt. A hosszabb kötegú Vie-Longomnál érzem, h mindjárt kifordul a köteg, persze nem, de érzem, h az reng, mint a kocsonya, mikor rázom.

a hangsúly az erőteljes jelzőn volt. óvatosan persze, hogy lehet. meg finoman kinyomkodom meg felitatom a törölközőben is.

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
« Válasz #2847 Dátum: 2014. Május 10. - 20:23:19 »
a hangsúly az erőteljes jelzőn volt. óvatosan persze, hogy lehet. meg finoman kinyomkodom meg felitatom a törölközőben is.

Jaaa. A borzomat amúgy én is fésülöm. :D

Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2848 Dátum: 2014. Május 10. - 23:28:57 »
de érzem, h az reng, mint a kocsonya, mikor rázom.

Na, a Semogue-nál van nekem is ilyen érzésem - de csak újabban.

Hmm... kisimogatás, kifésülés - én még másnap szoktam kiborzolni, kisimogatni a szálakat. Lehet, hogy közvetlenül utána kéne, persze lehet, hogy ez most már eső után köpönyeg. Na még meglátom. Kösz a válaszokat!

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #2849 Dátum: 2014. Május 11. - 10:23:20 »
Tudom, ez mar koros, de ugy tudom van meg ilyen apolt itt a forumon. Igaz, Edi? :-)

Nekem a cipőpucolás az egyik hobbim. Persze ahagyományos módon...  :crazy:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici