Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 802777 alkalommal)

Herr

• Vendég
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #3360 Dátum: 2015. Január 24. - 20:22:07 »
Amúgy van egy elméletem a borotva "fejlődésére" ,és negatív hatásaira.
Érdekes,hogy sokan nem merik használni még a DE borotvákat sem,nemhogy a jó kis késeket. Az is megfigyelhető,hogy akik jó kézügyességgel rendelkeznek ,azoknak milyen egyszerű is használni ezeket,és ugye sokan mondják maguk is,hogy  ügyetlen a kezük ,nem tudnak ezt azt megcsinálni.De ez nem igaz. Nem ügyetlenebb mint más,csak nem használja ,értelemszerűen az aki a kezével "dolgozik"  na nekik sokkal könnyebb elsajátítani ezen eszközök használatát.A modern világ kivette a férfiak kezéből még ezt a kis gyakorlást is a reluxákkal,már a DE borotva is egy jóval egyszerűbben használható. Kicsit kacifántos de gondolom kb érthető:) Tudnám még árnyalni azért:)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #3361 Dátum: 2015. Január 24. - 20:33:02 »
Jó, hát én is tudnék elméleteket gyártani arra, hogy miért jobb a gőzmozdony a villanyvonatnál  :sör:

Herr

• Vendég
« Válasz #3362 Dátum: 2015. Január 24. - 20:42:19 »
A "könnyebbségen" kívül mit tudsz felhozni a patronos mellett?  :fejtor: Na meg ez ,hogy könnyebb vele is relatív mert pl én kb ugyanannyi idő alatt megberetválkozom késsel mint reluxával.
A mozdonyos hasonlat pont nem ide vág azért ezt jegyezzük meg:)  Azért ne keverjük a szezont ugye.  Itt penge van mindkét esetben , kis kezeddel végzed a munkát mindegyikkel,csak míg az egyiknél nem kell figyelned semmire addig a másiknál nem árt .

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #3363 Dátum: 2015. Január 24. - 20:43:34 »
Egyszerű ez mint a faék: a gél gyors, nem kell pamacs, és a reluxa kiegészíti az egyszerű használatával mert nemigen kell figyelni , viszonylag sérülésmentes a borotválkozás. És  ez az emberek 90%-nál bevált.

Herr

• Vendég
« Válasz #3364 Dátum: 2015. Január 24. - 20:52:49 »
Egyszerű ez mint a faék: a gél gyors, nem kell pamacs, és a reluxa kiegészíti az egyszerű használatával mert nemigen kell figyelni , viszonylag sérülésmentes a borotválkozás. És  ez az emberek 90%-nál bevált.

Ez tökéletesen igaz,de ezzel a "kényelmes" módszerrel igenis butítják az emberfiát. Mint az élet sok más területén. Nézd meg ,hogy pl a mai szülők nem mernek a gyerekeknek kést adni a kezébe.
Nagyapámtól bicskát kaptam 7-8 évesen. És faragtam a faágakat vagy amit találtam.Természetesen sem magamat sem másokat soha meg nem sértettem vele,na jó lehet elvágtam egyszer egyszer az újamat ,de megtanultam használni. A saját fiamon látom,hogy olyan sután nyúl dolgokhoz (mert én is beleestem ebbe a hibába ,főleg az asszony miatt) ,és meg kell szenvednie még egy villáskulccsal is. Kaptam egy biciklit és fater utána hozzá nem nyúlt soha sem a cimbikkel tákoltuk használhatóra,ha nyolcas lett max megkérdeztük ,mi is a metódus ,hogy kihúzzuk belőle. Most szervizbe rohan a szülő vele.   Ragozhatjuk ezt  mondjuk napestig:)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #3365 Dátum: 2015. Január 24. - 20:55:19 »

Ez tökéletesen igaz,de ezzel a "kényelmes" módszerrel igenis butítják az emberfiát. Mint az élet sok más területén. Nézd meg ,hogy pl a mai szülők nem mernek a gyerekeknek kést adni a kezébe.
Nagyapámtól bicskát kaptam 7-8 évesen. És faragtam a faágakat vagy amit találtam.Természetesen sem magamat sem másokat soha meg nem sértettem vele,na jó lehet elvágtam egyszer egyszer az újamat ,de megtanultam használni. A saját fiamon látom,hogy olyan sután nyúl dolgokhoz (mert én is beleestem ebbe a hibába ,főleg az asszony miatt) ,és meg kell szenvednie még egy villáskulccsal is. Kaptam egy biciklit és fater utána hozzá nem nyúlt soha sem a cimbikkel tákoltuk használhatóra,ha nyolcas lett max megkérdeztük ,mi is a metódus ,hogy kihúzzuk belőle. Most szervizbe rohan a szülő vele.   Ragozhatjuk ezt  mondjuk napestig:)

:+1:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

• Törzstag
« Válasz #3366 Dátum: 2015. Január 24. - 20:56:46 »

Ennyi.
Herr, én is imádom a kést, meg a DE-t, mert van hangulata, mert szép, mert jó. De nem mondom arra, ami ezeken kívül esik, hogy vacak, használhatatlan. Ritkán használom én is, inkább kíváncsiságból. Meg lehet velük borotválkozni.

Herr

• Vendég
« Válasz #3367 Dátum: 2015. Január 24. - 21:04:40 »
Ne érts félre. Meg lehet vele borotválkozni ez szent igaz.   "Gyorsan "  (mint mondtam ez is relatív) ,kényelmesen, de már egy több napos szakállkezdeményt nem visz le ,hamar életlen lesz,stb stb.
Ergo ,egy valami van ami mellette szól. Az ,hogy kevésbé baleset veszélyes. Bár mint már ezt annó megjegyeztem ,nem halt ki az emberiség mert elhullottak a hímnemű egyedek a borotválkozás közben:) Én nem a hangulat miatt használom csak a kést ,egyszerűen gondtalanabbnak tartom. És holnap nekiállok  és megélezek egy spaklit majd megberetválkozom vele:) mert szerintem bármivel meg lehet:)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #3368 Dátum: 2015. Január 24. - 21:06:31 »

Ennyi.
Herr, én is imádom a kést, meg a DE-t, mert van hangulata, mert szép, mert jó. De nem mondom arra, ami ezeken kívül esik, hogy vacak, használhatatlan. Ritkán használom én is, inkább kíváncsiságból. Meg lehet velük borotválkozni.

Nekem nem sikerült, korrekt eredmény egyik modern rendszerborotvaval sem elérni.

A szinti pamacs meg úgy aránylik a patronos borotvához, mint a palacsinta, a bolti, előre gyártott goffrihoz.

Vagyis, ameddig a szinti pamacs, minden tulajdonságában azonosúlni szeretne a hagyomanyos társaihoz, addig a patronosok a nyélen kívűl, semmit sem tartottak meg a Gillette gereblye forma, biztonsagi borotva szabadalmából.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

• Törzstag
« Válasz #3369 Dátum: 2015. Január 24. - 21:12:55 »
Gondolom, itt nincsen köztünk egyetlen amish sem, és senki nem gondolja azt, hogy szekérrel járni jobb, mint autóval. Pedig az amishok esküsznek rá, hogy jobb  :crazy:
Azt viszont meg kell hagyni, hogy egy amish szekér az szép  :D

• Törzstag
« Válasz #3370 Dátum: 2015. Január 24. - 21:14:53 »

Ennyi.

Nekem nem sikerült, korrekt eredmény egyik modern rendszerborotvaval sem elérni.

Na pont megfogtad a lényeget! Attól, hogy egyszerű, még azt is meg kell tanulni használni. Neked nem sikerült, de ne add fel!

Herr

• Vendég
« Válasz #3371 Dátum: 2015. Január 24. - 21:17:14 »
Gondolom, itt nincsen köztünk egyetlen amish sem, és senki nem gondolja azt, hogy szekérrel járni jobb, mint autóval. Pedig az amishok esküsznek rá, hogy jobb  :crazy:

Megint elbeszélsz ,azaz mellé.
Én felsoroltam pár szerintem helytálló érvet,te meg vonattal ,szekérrel példálózol.
Mond akkor te szerinted miben jobb a modernebb borotva. És most ne a nyíl és a lőfegyver jöjjön elő ha kérhetném:)

• Törzstag
« Válasz #3372 Dátum: 2015. Január 24. - 21:49:54 »

Megint elbeszélsz ,azaz mellé.
Én felsoroltam pár szerintem helytálló érvet,te meg vonattal ,szekérrel példálózol.
Mond akkor te szerinted miben jobb a modernebb borotva. És most ne a nyíl és a lőfegyver jöjjön elő ha kérhetném:)

magyar már leírta, nem ismételném

Herr

• Vendég
« Válasz #3373 Dátum: 2015. Január 24. - 22:04:09 »
 ???
Én a te meglátásodra lettem volna kíváncsi, Magyar kollega az "egyszerűséget " emelte ki. Ezt én sem vitattam,de azon kívül ,hol van itt a gőz és villanymozdony ,avagy az autó és a szekér különbsége amit oly elmésen  megemlítettél?
Gyorsabb? Jobb a végeredmény?
Én felajánlok egy próbát. 3 napos szőrzet. Te reluxával én késsel. Felvesszük az aktust mindketten. Aztán meglássuk amit meg kell, a többi az meg úgyis csak duma.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #3374 Dátum: 2015. Január 24. - 22:06:05 »
...mert fogalma sincs róla, hogy egyáltalán más is létezik. ...és ehhez a Gillette marketingje nagyon erősen hozzájárul.
Egyszerűen nagyobb a haszon a reluxákon, ennyi, és ezzel azt hiszem mindent elmondtam. ;)
(szerintem)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici