Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 414898 alkalommal)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #555 Dátum: 2011. Szeptember 23. - 10:59:49 »
Többen is írták, hogy az aloe vera meg a körömvirág mennyire jó bőrnyugtató. Ezen felbuzdulva vettem ezt:
http://www.provitamin.hu/bio-es-naturkozmetikumok/borapolas/borapolok-c231/dr-organic-bio-aloe-vera-gel-varazsmogyoroval-p38065.html

Ebben elvileg van minden, ami csak bőrnyugtatáshoz kell, és még bio is. Tegnap borotválkozás után felkenem a nyakamra - és mintha malacpörzsölővel estem volna neki! Úgy kipirosodott, mintha gyorsan még 3x megborotválkoztam volna Mach3-mal... :crazy: Csak azért nem ordítottam a fájdalomtól, mert késő este volt...

Nem győztem utána helyrehozni a dolgot Proraso balzsammal és pre-krémmel - azok viszont kitűnő munkát végeztek, ma reggel már olyan volt, mintha a legkíméletesebb borotválkozás lett volna este.
Mi lehetett a gond? Allergiás vagyok valamelyik összetevőre? Esetleg túl korán (még enyhén timsós, frissen borotvált, épphogy megtörölt nyakra) kentem fel?

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #556 Dátum: 2011. Szeptember 23. - 11:17:29 »
Mi lehetett a gond? Allergiás vagyok valamelyik összetevőre? Esetleg túl korán (még enyhén timsós, frissen borotvált, épphogy megtörölt nyakra) kentem fel?

Hát olyan ne lehessen már, hogy túl korán, mert később meg már mi a fenét kellene bőrnyugtatni?    ;D

FBP

• Vendég
« Válasz #557 Dátum: 2011. Szeptember 23. - 11:30:01 »
Szerintem csak egyszerűen elszokott a szervezeted a natúr összetevőktől  :crazy: csak a mesterséges cuccok felelnek meg neki  :crazy:
Egyébként az allergia egy hülye dolog. Ha a városi csóka, aki gyerekkorában soha nem érintkezett a természet bizonyos összetevőivel, elméletileg később, mikor valamilyen módon találkozik velük, azok akár allergizálóként is hathatnak rá. Vagy nem? Nem értek hozzá...de az agyanúm, hogy nem minden űberfasza, ami a természetben nő. Van a természetben kénsav is, mégsem iszogatjuk  :crazy:
Másik variáció, hogy manapság annyi natúr termék van forgalomban, hogy ami ezekhez kell aloe, meg kamila, meg miegymás az, ha a galaxis összes égitestén lehetne növényt termelni sem lehetne annyi növényt előállítani, ami ennyi kencéhez kellene. Magyarul a legtöbb csak natúrnak látszó kozmetikum. Szerintem simán átk..ják a fejünket. Ki ellenőrzi ezt? Senki. Olyan, mint a biopiac, meg a biokaja...mert bio élelmiszer nincs...előbb megeszik mindenféle kisebb élőlények azokat a kajákat, mint mi, ha nincs permetezve a cucc....
Sajna ilyen világot élünk...valamivel el kell tudni adni a termékeket, és a bio, meg natúr szavak ma menők...illetve ez is inkább hit kérdése, mert az emberek egyre inkább rettegnek a nagyüzemi termékektől, így egyetlen bizodalmuk a bio és natúr szlogennel hirdető cégekben van...csakhogy ezek egy része már szintén nagyüzem.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #558 Dátum: 2011. Szeptember 23. - 11:35:22 »
...Egyébként az allergia egy hülye dolog. Ha a városi csóka, aki gyerekkorában soha nem érintkezett a természet bizonyos összetevőivel, elméletileg később, mikor valamilyen módon találkozik velük, azok akár allergizálóként is hathatnak rá. Vagy nem? Nem értek hozzá...de az agyanúm, hogy nem minden űberfasza, ami a természetben nő....
off:
Részben igazad van, azért az allergia ennél kicsit összetettebb...Meg ugye az allergia nem feltétlen egyenlő az intoleranciával, bár mindkettőnek hasonló tünetei vannak/lehetnek!
off OFF...

@Saxonrazor: Simán el tudom azt is képzelni, hogy valamelyik összetevő "összeveszett" a timsóval pl.

Próbáld meg nem borotválkozás után, hanem egy sima arcmosás után felvinni a krémet, ha akkor is kellemetlen, akkor mehet az elad topikba... ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #559 Dátum: 2011. Szeptember 25. - 22:48:32 »
@Saxonrazor: Simán el tudom azt is képzelni, hogy valamelyik összetevő "összeveszett" a timsóval pl.

Próbáld meg nem borotválkozás után, hanem egy sima arcmosás után felvinni a krémet, ha akkor is kellemetlen, akkor mehet az elad topikba... ;)

Valóban a timsó lehetett a ludas, most bekentem a simán megnedvesített arcom, kutyabajom nem volt tőle. A szagával azonban továbbra sem vagyok kibékülve: elvileg csak tiszta limonén, engem sajnos a citromos WC-illatosítókra emlékeztet.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #560 Dátum: 2011. Szeptember 25. - 23:13:20 »
Szerintem nem a timsó a ludas, minden borotválkozás után a bőrünk meg van nyúzva, saját tapasztalatból is tudom, hogy van olyan állapot, amikor rakhat rá az ember bármit, ég, viszket, fáj, kivörösödik, sőt akkor is, ha nem rak rá semmit, azonban előbb-utóbb így is regenerálódik. Ebbe simán belefér a felnagyobbodó allergiás tünet is, hiszen a vegyi anyagok ellen a lenyúzott bőr nehezebben tud védekezni, de én inkább magát a borotválkozást tenném felelőssé és nem a timsót, krémeket, AS-eket, amik elméletileg megpróbálnak inkább javítani a helyzeten ( a leírt tünetek alapján is ez látszik). Az, hogy bio vagy nem bio az pedig ettől független, amit erről tudni kell: ami tényleg bio annak a szavatossági ideje is "bio", ami meg nem bio, az is bio csak jóval hosszabb szav. idővel!  ;D   

Nem elérhető beldom

• Törzstag
« Válasz #561 Dátum: 2011. Október 23. - 18:51:54 »
Csak egy tipp: Lehet hogy száraz a bőröd és erre rátett egy lapáttal a timsó. Allergia nem vaószínű mert azt nem tünteted el semmijen csodaszerrel reggelre, inkább csak túlérzékeny lett a kiszáradástól. Nekem is volt hasonló amikor sokáig szeszes AS-t használtam. Mostanában inkább balmot használok és nincs ilyen bajom.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #562 Dátum: 2011. November 09. - 14:13:12 »
Pár napja a Matchban láttam egy ilyen balzsamot: Winnys.
Magyar gyártás (valami kistarcsai kft), fő hatóanyaga a rányomtatottak szerint körömvirág-kivonat, és röhejesen olcsó, azaz 350 Ft (!!! :o ???) egy 100 ml-s flakon.
Valaki próbálta már?

Nem elérhető Spoon

• Törzstag
« Válasz #563 Dátum: 2011. November 09. - 14:22:57 »
Kellene nekem egy kis segítség!

Szeretnék venni télire valami ASB-t. Ami nyáron kellemes (Figaró, Proraso) az ebben a hidegben nekem már túl csípős.
Amit nagyon szeretek az a szantálos Skinfood, de kicsit borsos az ára, a Weleda pedig már kicsit túl gyógynövényes.

Jó lenne ha harmonizálna a szantálos GFT szappannal , vagy aloés Brinellel, Palmolive-val.

Valami ötlet?

Gillette-t, Níveát szagoltam, nem jött be, nagyon "újhullámos".

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #564 Dátum: 2011. November 09. - 14:24:25 »
Proraso ASB. Kamillás, varázsmogyorós, alkohol nélkül.

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

FBP

• Vendég
« Válasz #565 Dátum: 2011. November 09. - 14:31:51 »
Spoon! Én tegnap szereztem be egy Trumper illatmentes (nem skin food!) kencét. Teljesen jól működik (hozzáteszem, tegnap vettem!), semmi köze nincs a skin food-okhoz. Egy jól, gyorsan felszívódó (másodpercek alatt) krém, ami gyakorlatilag csak vegyszerekből áll...de működik. Tegnap este használtam, de ma is érzem a képemen, hogy egészen más, mint előzőleg lenni szokott. Zsíros érzés nulla.
Vagy 2 hónapja szemezek vele, de tegnap vettem egy nagy levegőt...meg egy ilyet  ;D

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #566 Dátum: 2011. November 09. - 14:50:53 »
Pár napja a Matchban láttam egy ilyen balzsamot: Winnys.
Magyar gyártás (valami kistarcsai kft), fő hatóanyaga a rányomtatottak szerint körömvirág-kivonat, és röhejesen olcsó, azaz 350 Ft (!!! :o ???) egy 100 ml-s flakon.
Valaki próbálta már?

Önmagamat idézem ;)
Kép nincs hozzá, de feltehetőleg ő az (vagy alkoholos testvére?), és még olcsóbb: http://bolthely.hu/veszemviszem/id/03905_Winny_After_Shave_200_ml

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #567 Dátum: 2011. November 09. - 17:40:50 »
Winny = Provera (CORA, Profi, Match - Smatch Csemege, Alfa) sajátmárka, megnézném azt a köröm virág kivonatot...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #568 Dátum: 2011. November 09. - 17:49:53 »
Winny = Provera (CORA, Profi, Match - Smatch Csemege, Alfa) sajátmárka, megnézném azt a köröm virág kivonatot...
~300.- forintért?
Valószínűleg az Alpokban 2000m magasság fölött élő, csak négy évenként virágzó, ritka fajta virág kivonata lehet... :fetreng:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #569 Dátum: 2011. November 09. - 20:52:44 »
Speciel nekem nem ez jutott eszembe, hanem egy másik kb. 100 Ft-os kézkrém. Rá van írva, hogy körömvirágos. Egyébként hozzá kell tennem, hogy környezetemben (ügyfél, barát, rokon) mindenki imádja és esküsznek rá, annyira, hogy mint kézkrém simán kenterbe veri a 10szer annyiba kerülő társait. Namost én eleve utálom az illatát, mert szerintem nagyon mű és szörnyű, de azért egyszer kezembe vettem és elolvastam az összetevőket. Megdöbbentő volt, de körömvirágnak a nyomát nem találtam az összetevők közt.. (lehet vicceltek és ott volt latinul külön, hogy köröm, meg virág...)

Amire konkrétan ráírják, hogy van benne, abban biztosan van, legalább is annyi, hogy laboratóriumi körülmények közt éppen ki lehessen mutatni, de valószínűleg nem oszt szoroz maga a mennyiség. Az árat viszont a körömvirág kivonat nem hiszem, hogy nagyon befolyásolja...ki mondja meg tutira, hogy mennyi kell bele az adott készítményben, hogy az éppen tuti.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici