After shave
Na, hát a habokkal és zselékkel ellentétben (melyeket idáig nem nagyon variáltam)a borotválkozás utáni szerek viszonylag széles skáláját megpróbáltam. Igazándiból egyikre sem mondanám azt, hogy élből rossz volt. Az akkori igényeimnek nagyjából megfeleltek. Régebben inkább szeszt használtam, manapság inkább valami balzsamot használok. Mivel eddig nem éreztem késztetést a vizsgálódásra, így sosem figyeltem, hogy melyik milyen hatással van a bőrömre. Rákentem, ami a szekrényben volt (legtöbbször a nejem vásárolta ezeket a cuccokat, gondolom a költséghatékonyságot valamelyest szem előtt tartva), aztán jó napot. Ha ez éppen szesz volt, akkor azt nyilván éreztem, ha meg balzsam, akkor nem annyira.
Bár az oldal témájához nem nagyon kötődik (illetve nagyon is), de a honvédségnél pláne arcszesz-párti voltam, mert sokszor nem engedtek haza és ugye valamivel azért kellett a gégét néha kezelgetni.
Ott aztán ment le minden a torokba, amire az volt írva, hogy alkoholt tartalmaz.
A 80-as évek vége felé ez jobbára Barbont vagy Pitralont jelentett, de néha becsúszott a Derby is. Az utóbbi nagyon tartósnak bizonyult. De ez a tartósság sajnos nem a bódult állapot hosszúságában nyilvánult meg, hanem abban, hogy két napig derby szagút böfögött az ember.
Most mit mondjak, még az itt teljesen off Tükör ablakmosót is megittuk, mert a dobozra az volt írva, hogy 5% alkoholt tartalmaz. Kész csoda, hogy még élek.