Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 415310 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #765 Dátum: 2012. Október 09. - 11:36:25 »
Egy üveg engem is érdekelne... fogyóban van... mivel is bosszantanám az asszonyt.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #766 Dátum: 2012. Október 09. - 13:21:35 »
Penge: Köszi a választ! Azt nem értem, hogy az oké, hogy a borotválkozás után jön a baciölő. De mi a garancia, hogy 1-2-10 óra múlva nem piszkolódik be a pórus, és fertőződik újra ?
Rá amúgy egyáltalán nem nyomom, csak simán húzom a nyelénél fogva. Élszögön biztos van javítani való dolog.
Holnap végigfutom ezt a témakört is. Ez a rezorcin érdekes lehet, de ennek is utána kell járni, hogy oké, hogy kis mennyiségben elfogadott, de heti hányszor pl ?
Ha valakinek esetleg még lenne hozzá(m)fűzni valója, ossza meg nyugodtan!
Köszi!

Croaker- Rotbart ugyan egy tollvonással lehúzta a receptet, de nem ezt használta. Legalább is ezt gondolom.., mert 3%-ban nem csíp, nem mar és nem irritál a rezorcin. Ennek a receptúrának a története 1-2 évre nyúlik vissza, amikor a kislányom még baba volt és mindenféle allergiával, és kiütésekkel szenvedett. Egy halom doki megnézte, kivizsgálta, kapott is rendesen mindent az antibiotikumoktól!, szteroidokon át mindent... Gondolhatod mit éreztünk, amikor semmi sem használt... Volt, hogy a gyerek feje konkrétan lángolt a kiütésektől és persze nem a tejallergiától...
Ekkor hozott össze a sors egy szintén orvos cimborámmal, akinek a bortotválkozás kapcsán ez is felvetődött és mosolyogva javasolt egy receptet, ártani nem árthat alapon (nemhogy Rotbartnak, hanem egy másfél éves kisbabábának sem...), ő bizony rendszeresen használja AS-ben, nézzem meg az arcát... A receptet természetesen felelősségteljesen más orvosokkal is felülbíráltattuk, és bár mindenki ismerte a rezorcint, többet nagyon nem tudtak hozzátenni, minthogy a Glycosepttel együtt ( ezt idősebb éltársaim még  ismerhetik, mint a régi időkből az egyetlen gargarizáló szer) a rezorcin mára kiment a divatból. Hát hozzuk vissza, mert bizony jótékony és hirtelen a hatása, ezt én is alátámasztom. A Glycoseptben 5%-ban volt jelen, és ugyebár azt szájon át alkalmazva sem mart...Mint nagyon kezdő, de lelkes vegyészke azért én sk is kisérletezgettem a rezorcinnal, a végleges receptúrám ennek az eredménye. Megnyugtató, hogy 3-szoros dózisban ( tehát akár 9%-ig ) nincs semmiféle maró, vagy irritáló hatása a mellékelt segédanyagokkal alkalmazva sem.. A 10% feletti alkoholos/vizes  oldata, azonban már okoz irritációt, bár azon is múlik, hogy milyen segédanyagokkal visszük be a bőrbe és engedjük felszívódni, és a bőr mennyire sérült.. Az tömény rezorcin és vízes oldata a bőrre csepegtetve nálam nem okozott irritációt ( 10 perc expozició), a víz szépen elpárolgott, a rezorcin kikristályosodott, a felszívódás mértéke úgy véltem gyakorlatilag csekély volt, azonban a bőröm reagált és érezhető volt, hogy ez már sok, tehát vigyázni kell a koncentrációval. (de ez a tömény rezorcin).

Nos az eredeti receptúrával a kölyök arca kb. 2 nap alatt látványosan rendbe jött ( napi 2 ecsetelés), illetve utána még kb. maradt a dózis úgy 2 hétig, majd szép lassan csökkentve az adagot elhagytuk... mire a kiütések még egyszer visszajöttek. Utána egy hasonló kúra még egy hónapig, és azóta BBS bőrrel büszkélkedik a kisasszony... Nekem ezért is sikertörténet, én bizony hiszek benne. Ami engem illet én nem használom már annyira rendszeresen, csak ha valami bibi van... Pattanásra, vágásra, rosszul sikerült borotválkozásra, ( ami szerencsére egyre ritkább), a fenti recept egyáltalán nem mar, (az alkohol persze csíp) és én eddig csak az előnyeit látom... Persze aztán előfordulhat, hogy ráhúzzák a vizes lepedőt, hogy rákkeltő, meg miegymás...
p.s. Még nem jött visszajelzés itt, hogy másnak mi lenne a tapasztalata. Valaki? A baráti családi körömben azonban nekem mindenki pozitívan regél róla...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #767 Dátum: 2012. Október 09. - 13:29:29 »
Simán lehet, hogy nem a rezorcin csípett, hanem a patronos borotva és a 70%-os szesz kombinációja   ;D

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #768 Dátum: 2012. Október 09. - 13:32:04 »
Köszönöm a válaszodat Penge, érdemben csak ti ketten szóltatok hozzá az én problémámhoz. Hát meg kell mondjam, azóta se festek szebben :S

No mindegy. Visszatérve arra a kérdésre, hogy hogyan oldja meg ez a rezorcin az újrafertőződést a nap során, esetleg tudsz valami ötletet ?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #769 Dátum: 2012. Október 09. - 14:58:14 »
Croaker- az egész konkrét hatásmechanizmusáról csak elképzelésem van, de ennyire kár belemennünk. A neogranormonnal viszont szembe tudom állítani, annak teljesen más a hatásmechanizmusa. Ő fizikailag meggátolja a bőrsejtek tovább roncsolódását, közben enzimekkel és cinkkel jótékonyan hat a gyógyulásra, hámosít és egyben gyulladástcsökkent.

A mi trutyinkban jön a kérdéses alkohol, mint oldószer és a bőrbe jutást, felszívódást segítő egyben azonnali fertőtlenítő, illetve a glicerin, ami ezt a hatást kicsit elnyújtja. A rezorcinnak nincs más szerepe, mint, hogy tartósan antibakteriális környezetet biztosítson a sérülések körül. A szalicilsavval együtt pedig tovább bővül ez a spektrum. 

Az újrafertőződés kérdése már sok mindenen múlik. A rezorcin is szublimál, bomlik, ami nem tudott felszívódni, az lepereghet a bőrről. Ami felszívódott ( ez elég kevés lesz) az viszont erős antibakteriális hatását tartósan fogja kifejteni. Hogy pontosan meddig nem tudom, elég azt látni, hogy elég ideig, hogy a szervezet regenerálja a sérült bőrsejteket.
Tehát reggel + este ecsetelése bőven elég. Persze, ha napközben izzadás, mosakodás vagy 2 percenként puszi-puszi esetleg nyálfröcsögős smárolás stb.  ;D van kilátásban, akkor nyilván mindez kicsit borul, de kompenzálja az, hogy 1-2 nap alatt látványos az eredmény... addig talán ezeket el lehet kerülni. Én azt próbáltam, hogy sűrűbben ecseteltem vele, de nem volt különbség, tehát azt hiszem felesleges.

Aztán persze nyilván van egy halom "hivatalos" megoldás is ezeken kívül. Az alternatívák sora szerintem végtelen, bőrdokija válogatná, de mindenkinek lenne egy stratégiája, amivel az arcodat előbb-utóbb teljesen simává varázsolná... de ez többségében szerintem felesleges pénzkidobás, ha csak maga a borotválkozás idézte elő az állapotot az arcodon.     

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #770 Dátum: 2012. Október 09. - 16:09:18 »
Penge : Ismét csak köszönni tudom a türelmedet és szakértelmedet. Még nem jutottam eme topic végére ( 40. oldal), de szerintem kikevertetem ezt a csodát :)

Megnézve magam itthon a tükörbe elborzadtam...Csomó kis apró fehér pötty...úgyhogy megint jött a steril tű óvatosan + alkoholos AS (http://valentinstore.de/klik2/KlikFiles/sklep/zdjecia/klikfoto_shop_a81e51d.jpg  Nem tudom amúgy ezt ismeri-e valaki ?)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #771 Dátum: 2012. Október 09. - 17:42:20 »
Croacker- Mindig ez az eredménye a borotválkozásaidnak? vagy pl. ha egy jópár napig nem borotválkozol, akkor rendben van a bőröd? Illetve ha jól sikerül egy  borotválkozás, akkor is jönnek a begyulladt szőrtüszők? A fehér genny az gyakorlatilag jó hír a gyógyulás fázisainak szempontjából de 90%, hogy pl. (staphilococcus) baci az okozója. Ezek ellen tuti KO-val győz az etanol és a rezorcin is. Viszont otthoni környezetben tűvel nekimenni... hát nem tudom rosszul hangzik. Folyamatosan kéne fertőtleníteni... aztán hagyni megnyugodni.

Nem elérhető spiska

• Törzstag
« Válasz #772 Dátum: 2012. Október 09. - 18:40:18 »
Látom megélénkült a 378 iránti érdeklődés. Ha az alkatrészforgalmazók is úgy akarják, szombaton megyek Párkányba, aki szeretne és érte tud jönni Pesten, annak szívesen hozok. Persze az üzlet készlete szab némi határt, de ha szerencsétek van, a héten tankoltak fel belőle. Aki kér, PÜ-ben jelezze. Péntek estig írjon aki kér. A mogyoródi ürgével én is folytattam már süketek párbeszédét, nekem úgy tűnt, nem érdekli az üzlete.
... talán talán, talán nem ...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #773 Dátum: 2012. Október 09. - 19:13:10 »
Valaki tud a nivea gel-fuid hoz hasonlót. azért szerettem mert olyan kicsit kocsonyás az állaga és nem kellett sok belőle, hogy befedje az ember az arcát.
Olyanra gondoltam amivel érzem, hogy összehúza az arcom és ápol.
A Barbont elnézve amilyen híg pár alkalom múlva elfogy. Érdekes a hetekben jó pár helyen megnéztem a nivea t és mindenütt a hülye balzsamot vagy a szeszt  lehet kapni.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #774 Dátum: 2012. Október 09. - 21:50:15 »
Penge:
Eddig ez a legdurvább félresikerült borotválkozásom, mióta DE-t használok (ez kb 20-25 alkalmat jelent).
Előtte volt az az ominózus késes próbálkozás, amikor elvágtam magam, ez az egyik képen egy függőleges vonal formájában látszik is, pedig nem ma történt (kb augusztusban).

Eddig is volt olyan, hogy kipattogzott. Pl a múltkoriban szembe húztam teljesen a nyakamon, ádámcsutka vonalában teljesen a szélén, É-D irányban. Na az is hasonló volt, szerencsére 1,5 cm után megálltam. Pedig előtte volt WTG XTG is ott, szóval passz.
Szinte mindig előfordult egy-egy benőtt szőrszál, ami begyulladt mikor ki akart jönni minden esetben, de ez valóban 1-1 db. Van pl egy hely, ahol ez szinte állandó. Kis hülye :D

A máodik legrosszabb eredmény egy zöld Astra-val volt, ugyanígy pofazacskó, de akkor teljesen szembe húztam D-É irányban. Most, mint ahogy írtam, simán orrtól-fülig és vissza volt csak a történet az É-D után. A szőr kb átlósan nő, tehát nem is ATG volt, ezért volt meglepő a BBS és utána pedig ez, ami látszik.
Na most hogy ezt az új BIC penge okozta-e az passz, első próbálkozás volt. (előre félek a Feathertől, rendeltem belőle kipróbálás nélkül 70 db-ot. Maximum lesz új tétel az Elad topicban  :-\ Remélem az nem ilyen értelemben lesz éles).

A tűről csak annyit, hogy steril tű, révén egészségügyes az édesanyám, simán csak épp hogy megkarcoltam a fehér foltokat, hogy "kidurranjon", hogy legyen mire rákenni az alkoholos AS-t. Anélkül nem tudom bejutna-e a "kis burokba", mivel azért többé kevésbé zárt.

Amúgy a délutáni alkoholos fertőtlenítés eredménye nem sokat segített, 6-7 db újra befehéredett.
Amúgy a pattanásokkal mindig küzdök, pedig 27 hez közelítek. Bőrgyogyi írt fel anno sok szart, szó szerint amiről kiderült, hogy máj károsító (azért kellett vérvétel is előtte mindig, de mondjuk az reendbe is tette a dolgokat.). Szerencsére nem vagyok ragyás bőrű, se tiszta pattanásos, de azért 1-1 db mindig előbukkan. Erre persze a borotválkozás mindig jó ürügy.

Bizakodom ebben a rezorcinban.
Amúgy ezután nem kell semmi AS/ASB se? Illetve nem is lehet?

Jelenleg Speick ASB, a fent említett la Rive AS, Arko ASB , Alverde ASB vel rendelkezem.
Kár lenne mindet kidobni  :o

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #775 Dátum: 2012. Október 09. - 22:29:35 »
Köszi a leírást, pont ezekre az infókra voltam kíváncsi. Valamit nagyon elszúrhatsz borotválkozáskor, nem hiszem, hogy mindegyik penge amiket felsoroltál önmagától ezt az állapotot (mindig ugyanazt) hozná elő. Nekem volna egy-két tippem, kapásból miken kezd a változtatást, de nem merem ide leírni (majd privátban) mert itt helyben főbe lőnek, ha modernebb cuccokkal jövök elő.

Ami a rezorcinos lötyi alkalmazását illeti, semmi kunszt, reggel és este beecseteled az arcod, megvárod míg beszívja és kb. ennyi. Lehet rakni szórófejes flakonba is, úgy befújod vele az arcod, talán még hatékonyabb is. 

AS-t vagy ASB-t amig így kezeled én nem kennék rá, nehogy véletlenül valami bekavarjon. Ha működik, utána ki lehet próbálni, hogy együtt, hogy vislekednek. Kidobnod semmit sem kell, szerintem egy-két hét rezorcinos kezeléstől helyre áll a rend, és addig nem is nagyon kéne borotválkoznod. Fog segíteni a pattanásoknál is, illetve ha balul sül el egy borotválkozás, talán eddig nem fajul majd el a kipattogzás.

Kíváncsi vagyok, hogy alakulsz majd (egy próbát mindenképp megér) főleg h van egészségügyes a családban talán könnyebb dolgod is van.

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #776 Dátum: 2012. Október 09. - 22:31:59 »
Oké, várom a PÜ-t!
Előre is köszönöm a tanácsokat!  :sör:

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #777 Dátum: 2012. Október 09. - 22:46:17 »
de nem merem ide leírni (majd privátban) mert itt helyben főbe lőnek, ha modernebb cuccokkal jövök elő.

a magam részéről azt gondolom, hogy habár a fórum nevében a hagyományos borotválkozás szerepel, az elsődleges cél az, hogy mindenki találja meg itt ahhoz az információt, ami a lehető legjobb borotválkozási élményhez juttatja. Ebbe beleférhet egy modern szerkezet is, mert lehet olyan, akinek az arcán az működik a legjobban.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #778 Dátum: 2012. Október 09. - 23:41:18 »
...hát ez az, most nem a borotválkozási élményről van szó, hanem inkább az ahhoz vezető útról. Most éppen éltársunk eltévedt és szenved térkép nélkül, a bakancsa meg éppen nagyon töri a lábát... azt nem írhatjuk, hogy éppen úton van egy helikopter érte, mikor ebben a játékban mindenkinek saját magának kell kitapasztalni az utat...a helikopter meg be van tiltva.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #779 Dátum: 2012. Október 25. - 20:15:10 »
Ráértek átvételkor!
Egyben kérek egy erre megfelelő jogosultsággal felruházott éltársat, hogy a szálat helyezze át a közös beszerzések közé!
Erre tessék.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici