Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 415238 alkalommal)

Nem elérhető kndrs

• Új tag
  • *
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #735 Dátum: 2012. Június 17. - 22:27:28 »
Sziasztok!

A Pinaud AS-eket nézegettem, a Clubman (Original)-nak állítólag klasszikus borbélyüzletillata van, valami ilyesmit szívesen kipróbálnék. Van valakinek tapasztalata bármelyikkel ezek közül?

Lazán kapcsolódó kérdés: az összes bay rumnak szükségszerűen mézeskalácsillata van? Másik fórumokon olvasható vélemények szerint a Dominica Bay Rum AS-ben érezhető leginkább a babér aroma, és legkevésbé a szegfűszeges körítés. A babér tetszene, de ha nem szeretem a szegfűszeget, ne is próbálkozzak ilyesmivel?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #736 Dátum: 2012. Június 17. - 22:41:14 »
De-de-de.... Aztán ha mégsem jönne be: Foglalom!  :crazy:

Viccet félretéve: Esélytelen, ha semennyi szegfűszeggel keresed. A Barbershop-osban pl. dominál a babér az általam eddig szagláltakhoz képest (Fórumos, és Colonel Conk)

A babér tetszene, de ha nem szeretem a szegfűszeget, ne is próbálkozzak ilyesmivel?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #737 Dátum: 2012. Június 17. - 22:46:05 »
Szóltál volna, elvittem volna megmutatni a Barbershoposat! Na, majd ha legközelebb veszek Iridiumot : )

Nem elérhető kndrs

• Új tag
  • *
« Válasz #738 Dátum: 2012. Június 18. - 20:08:09 »
Szóltál volna, elvittem volna megmutatni a Barbershoposat! Na, majd ha legközelebb veszek Iridiumot : )

Köszi, lehet hogy majd élek vele, ha legközelebb bizniszelünk valamit! :sör:

Nem elérhető Gabesz

• Tag
« Válasz #739 Dátum: 2012. Június 29. - 21:16:05 »
Sziasztok.

Arra szeretnék választ kapni, hogy az általatok elérhető AS-eknek meg tudnátok-e adni a szeszfokát? Az enyémeknél sajnos kinyomozhatatlan az alkoholtartalom.

Azért akarom megtudni, mert van gyógyszertári 70%-os alkoholom, és házilag szeretnék összelökni egy kis gyógynövényes AS-et. Amit eddig sikerült megtudnom - és sikerélményként elkönyvelni, mint információt -, az az, hogy arcvíznek a 0-20% alkoholt tartalmazó, míg arcszesznek a 20-70% alkoholt tartalmazó löttyöt nevezik.

Köszönöm, és szép estét.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #740 Dátum: 2012. Június 29. - 22:41:50 »
A 20%, az kb. a Bailey's   ;D, nem fog fertőtleníteni, éppen, hogy csak frissít kiicsit, feleslegesen alacsony. Nem ajánlom. Bár kérdés, hogy mi mást akarsz még bele rakni. Az én kisérletezgetésem alapján a kb. 50%-os alkohol (m/m) 45-55-ig max 3% (m/m) glicerinig és max 0,5% levomentholig a tuti. Más nem is kell bele.Én még fertőtlenítőnek rezorcin-t 0,5% ot rakok bele egy doki ismerősöm ajánlása alapján)... A 70%-os alkoholból, precízen nem fogsz tudni 50%-ost csinálni (ehhez kell egy táblázat), de a kb 50%-os már viztisztán fogja oldani a legtöbb illóolaj/szesz kombót, illetve ha ne adj isten 44%-ra sikerülne avval is éppen elégedett leszel. A 70%-os az önmagában arcszesznek túl magas, higítani kell. A pár% glicerint sem szabad kihagyni belőle.. Ezt ki lehet úgy ahogy váltani, kis ricinus olajjal is, de szerintem az 1-3% glicerin kötelezően kell bele. Ha nem glicerin, glikól (propylene) is mehetnek bele, de ezt nem fogsz könnyen önmagában szerezni. Illat meg a kedvenc parfümödből izlés szerint. Kész.     

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #741 Dátum: 2012. Június 30. - 12:37:34 »
Tényleg, jut eszembe, most hogy mondod, az állandó szőrbenövésre meg kiütésekre mindent végigpróbáltam még réges-régen, és létezett/ik rezorcinos patikai arcszesz. Filléres holmi volt, úgy mart, mintha foga volna. Aztán egy patikárius azt mondta, hogy rendszeresen ne használjam, mert a rezorcin önmagában is elég irritaív, valami fenolvegyület ugyanis.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #742 Dátum: 2012. Június 30. - 13:10:49 »
Hát, nem tudom, a Figarót is arcvíznek nevezik, és mar, mint a rosseb (asszem pont te írtad, Gabesz, hogy "izzó vas"?), biztos, hogy több, mint 20%. A bay rumomban az alap rum és vodka keveréke, az 40%-os - még elviselhető, de rájöttem, hogy a legutóbbi eresztésben, amit én használok, ill. páraknak szétosztogattam belőle, kicsit túllőttem a fahéjat, ezért aztán előfordul, hogy csíp, sőt zsibbaszt is (attól függ, hogy az esetleg még a szűrés után bentmaradt fahéjmorzsákból felkerül-e, ill. hogy magát a lét milyen vastagon viszem fel az adott területre)! Ld. még De Vergulde Hand ASB, ill. Scodioli szappanok! Előbbiben szintén a fahéj, utóbbiban egyéb illatanyagok vannak "túllőve."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #743 Dátum: 2012. Június 30. - 18:43:58 »
Roti- A rezorcin nem veszélyes alacsony koncentrációban. Ez mondjuk még akár 3% is lehet. Töményebben már irritálhat, tény. Ahogy én látom önmagában kis koncentrációban csodát tesz mindennel. Ami nekem is gyanús volt, hogy egyik összetevője volt a Glikosept gargarizáló oldatnak, amit betiltottak. A doki ismerősöm váltig állítja, hogy nem karcinogén kis koncentrációban és nyugodtan lehet használni. Kb. 1 éve használom ha szükséges, nekem mindenre jó. Kezdődő pattanásoktól kezdve a fertőtlenítésig ajánlom mindenkinek, ez működő baciűző nem úgy, mint a most trendy benzalkonium klorid, amit a bacik reggelire kétpofára zabálnak...  ;D

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #744 Dátum: 2012. Június 30. - 18:58:36 »
egyik összetevője volt a Glikosept gargarizáló oldatnak, amit betiltottak.
Erről tudsz valamit... nálunk még itt van a polcon.  ???
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #745 Dátum: 2012. Július 09. - 11:00:51 »
A Proraso arcszesz most a nyári időszakban nagyon bejön. Hasonló minőségben őszre, télre mit ajánlanátok?
Tavaszra a rózsás cucc nekem bejön.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #746 Dátum: 2012. Július 09. - 11:05:59 »
Bay rumot!   ;D :crazy:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #747 Dátum: 2012. Július 09. - 11:10:54 »
Levendula, Bay Rum, bár én a Proraso-t is simán használom ősszel, télen, mivel este borotválkozom.

A Proraso arcszesz most a nyári időszakban nagyon bejön. Hasonló minőségben őszre, télre mit ajánlanátok?
Tavaszra a rózsás cucc nekem bejön.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #748 Dátum: 2012. Július 09. - 11:39:39 »
Őszre Weleda, télre bayrum.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #749 Dátum: 2012. Július 09. - 11:41:20 »
...januárban meg Prorasoról fogtok álmodozni?!?  ;D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici