Üdv!
A mai napon a házi készítéső AS/ASB/Pre-shave topicot olvastam át, a holnapi napon következik ez.
Viszont még mielőtt végigolvasnám, már szükségem lenne valamiféle megoldásra, ebben kérném segítségeteket.
Történet:
Tegnap fürdés, Arko borotvakrém, Merkur HD, WTG ben még 5. használatú Lord, illetve volt egy vízszintes húzás is vele orrtól fül irányába. Ez se nem XTG se nem ATG, mivel átlósan nő kicsit a szőr (lásd mellékelt ábra). Ezután jött a pengecsere egy BIC pengére. Jött egy kör vele fültől orr irányába ( tehát nem ATG!). Eredmény: 4 pontvérzés, 1 vágás, de ebből csak kettő a majd mindjárt bemutatandó területen.
Ezek után meglepődtem, de pofazacskónál majdnem babasima dolog jött ki belőle, pedig nem volt ATG.
After: hidegvíz, pontvérzésre só, majd később Arko.
Estig semmi probléma, de még akkor sem látványos. Ma viszont már igen.
A következő két ábra a nyugalom megzavarására alkalmas, megtekintése csak erős idegzetűeknek sem ajánlott:
Íme:
Nem tudom mennyire látszik ebből a szőrirány, de a probléma szerintem világos. A fény miatt eléggé csalóka, szerencsére nem ennyire piros a dolog.
Megjegyzem, a zöld Astrával hasonló volt a helyzet, de ott keményen ATG ment.
Azért ide írok, mert szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy milyen bőrnyugtatót lehetne alkalmazni nem egyből a borotválkozás után, hanem pl estére (a borotválkozás délután 4 felé volt).
Nyílván jó lenne, ha nem tömné el a pórusokat, de valami frankó nyugtató/fertőtlenítő cucc jól jönne. Az sem lenne baj( sőt!), ha házilag is kikeverhető lenne.
Neugranormont kapott estére amúgy, mert már éreztem/láttam, hogy baj van/lesz.
Szerintem nem ettől gyulladt be, hogy "nem kapott levegőt".
Valami nem jó a technikámban, vagy már ezt a vizszintes dolgot sem kellene erőltetnem?
Építő jellegű ötleteket/kritikákat, de leginkább "baleseti utáni tanácsokat " elfogadnék szívesen!
Köszönöm!