Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 415315 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #750 Dátum: 2012. Július 09. - 11:52:55 »
Az biztos is!  ;D

Nem elérhető danielandras

• Új tag
  • *
« Válasz #751 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 12:49:34 »
Sziasztok!

A L'Erbolario olasz márkát használja vki (rajtam kívül)? Az arcvíz elnevezés ellenére sűrű fehér anyagról van szó, zéró alkohollal.

http://lerbolario-naturkozmetikumok.hu/index.php?route=product/product&path=56&product_id=130

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #752 Dátum: 2012. Szeptember 25. - 22:05:37 »
Urak,

Az igazi férfi , aki szereti a természetet és a kalandot, tábortűz illatú parfümöt használ!

http://www.etsy.com/listing/73188370/campfire-cologne-oil

Tűlélősöknek ajánlom!

Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #753 Dátum: 2012. Szeptember 26. - 11:35:52 »
Az igazi férfi , aki szereti a természetet és a kalandot, tábortűz illatú parfümöt használ!
:o...aztaaa, hogy mik vannak.  :crazy:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #754 Dátum: 2012. Szeptember 26. - 13:57:17 »
Kíváncsi lennék az illatára. Lehet tényleg felidézné táborozós időszakomat.  :borz2:
Novaculum habeo.

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #755 Dátum: 2012. Október 08. - 16:34:09 »
Üdv!

A mai napon a házi készítéső AS/ASB/Pre-shave topicot olvastam át, a holnapi napon következik ez.
Viszont még mielőtt végigolvasnám, már szükségem lenne valamiféle megoldásra, ebben kérném segítségeteket.

Történet:
Tegnap fürdés, Arko borotvakrém, Merkur HD, WTG ben még 5. használatú Lord, illetve volt egy vízszintes húzás is vele orrtól fül irányába. Ez se nem XTG se nem ATG, mivel átlósan nő kicsit a szőr (lásd mellékelt ábra). Ezután jött a pengecsere egy BIC pengére. Jött egy kör vele fültől orr irányába ( tehát nem ATG!). Eredmény:  4 pontvérzés, 1 vágás, de ebből csak kettő a majd mindjárt bemutatandó területen.

Ezek után meglepődtem, de pofazacskónál majdnem babasima dolog jött ki belőle, pedig nem volt ATG.
After: hidegvíz, pontvérzésre só, majd később Arko.

Estig semmi probléma, de még akkor sem látványos. Ma viszont már igen.
A következő két ábra a nyugalom megzavarására alkalmas, megtekintése csak erős idegzetűeknek sem ajánlott:

Íme:

Nem tudom mennyire látszik ebből a szőrirány, de a probléma szerintem világos. A fény miatt eléggé csalóka, szerencsére nem ennyire piros a dolog.
Megjegyzem, a zöld Astrával hasonló volt a helyzet, de ott keményen ATG ment.
Azért ide írok, mert szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy milyen bőrnyugtatót lehetne alkalmazni nem egyből a borotválkozás után, hanem pl estére (a borotválkozás délután 4 felé volt).
Nyílván jó lenne, ha nem tömné el a pórusokat, de valami frankó nyugtató/fertőtlenítő cucc jól jönne. Az sem lenne baj( sőt!), ha házilag is kikeverhető lenne.
Neugranormont kapott estére amúgy, mert már éreztem/láttam, hogy baj van/lesz.
Szerintem nem ettől gyulladt be, hogy "nem kapott levegőt".

Valami nem jó a technikámban, vagy már ezt a vizszintes dolgot sem kellene erőltetnem?

Építő jellegű ötleteket/kritikákat, de leginkább "baleseti utáni tanácsokat " elfogadnék szívesen!
Köszönöm!

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #756 Dátum: 2012. Október 08. - 17:55:09 »
Hijj elég csúnya lett...  :(
Nekem egy tippem lenne. A Neogranormont én speciel nem javasolnám, pont amiatt amit írtál, meg amit még nem tudsz... Babapospsira lehet jó nyugtató, hámosító, pattanásra is lehet jó, de ahogy a jelen példa is mutatja ilyen esetben nem az igazi. Ez egyébként amiatt is van, hogy egy idő után a baktériumok melegágya a vizoldhatatlan trutyik+arczsír alatti sérülés, ezek meg elzárják a szellőzést is, még jó, hogy simán begyullad.

Borotválkozás után közvetlenül egyből alkoholos AS-el is már jobban nézne ki a történeted, illetve egy jó alternatíva, amit én használok megelégedettségemre és nem győzőm reklámozni, sőt valamelyik topikban már leírtam az összetétel varikat, az alkoholos rezorcinos lötyi. (94gr 70% alkohol, 3gr glicerin, 2gr rezorcin 1 gr szalicilsav) Bőrgyógyász szerintem simán felírja, patikában simán kikeverik, Te meg nem fogsz szenvedni...

Mindezt elkerülendő a technikádat sem ártana kicsit csiszolni. Pl. próbálkozz kisebb szögben borotválkozni, nem nyomni ennyire sem, másik krém stb.

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #757 Dátum: 2012. Október 08. - 20:16:10 »
Anno Edtől sikerült beszereznem egy üvegcse Alpa 378 névre hallgató arcszeszt. Egyszerűen imádom még mindig! :) Egy nagyon pici van az üveg alján még, de csak mert ünnepnapokon használom.
Viszont szeretném az utánpótlást biztosítani, ezért ha valaki tudná nekem segíteni ebben, akkor nagyon hálás lennék.4 üvegre vevő is lennék ;) (ha jól emlékszem, elég olcsó volt)
"Buy the ticket, take the ride..." /Hunter S. Thompson/

Nem elérhető Clown8931

• Törzstag
« Válasz #758 Dátum: 2012. Október 08. - 20:45:58 »
Sziasztok érdekelne hogy házilag arcszesz hogy tudnék készíteni? mentol vagy citrom illat érdekelne

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #759 Dátum: 2012. Október 08. - 21:56:26 »
Penge: Köszi a választ! Azt nem értem, hogy az oké, hogy a borotválkozás után jön a baciölő. De mi a garancia, hogy 1-2-10 óra múlva nem piszkolódik be a pórus, és fertőződik újra ?
Rá amúgy egyáltalán nem nyomom, csak simán húzom a nyelénél fogva. Élszögön biztos van javítani való dolog.

Holnap végigfutom ezt a témakört is. Ez a rezorcin érdekes lehet, de ennek is utána kell járni, hogy oké, hogy kis mennyiségben elfogadott, de heti hányszor pl ?

Ha valakinek esetleg még lenne hozzá(m)fűzni valója, ossza meg nyugodtan!
Köszi!

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #760 Dátum: 2012. Október 09. - 00:11:49 »
Ez a rezorcinos cucc úgy mar, mintha foga volna. Használtam régen, reméltem, hogy megoldás lesz, de persze nem volt az -  hiszen a megoldás az egy pengével való borotválkozás : )

Toxinnak meg menő az új avatarja! És egyszerűen nem emlékszem a régire, pedig max. egy napja láttam...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #761 Dátum: 2012. Október 09. - 07:45:50 »
...egy fanyelű pillangós Gillette volt.
Saját készítés.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #762 Dátum: 2012. Október 09. - 07:53:42 »
Köszönöm, Rotbart 8)
Malacnak igaza van, egy egyedi fanyelű Gillette Slim Twist volt az avatarom.
"Buy the ticket, take the ride..." /Hunter S. Thompson/

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #763 Dátum: 2012. Október 09. - 09:47:33 »
Anno Edtől sikerült beszereznem egy üvegcse Alpa 378 névre hallgató arcszeszt. Egyszerűen imádom még mindig! :) Egy nagyon pici van az üveg alján még, de csak mert ünnepnapokon használom.
Viszont szeretném az utánpótlást biztosítani, ezért ha valaki tudná nekem segíteni ebben, akkor nagyon hálás lennék.4 üvegre vevő is lennék ;) (ha jól emlékszem, elég olcsó volt)

Az alpaproducts.hu -nál állítólag szokott lenni. Most épp Mogyoródon van a telepük, de a srác akié a vállalkozás (most beszéltem vele) rendszeresen jár Pesten, de ha mégsem, hozok én onnan, ha kell. Nem tudta pontosan, mert épp külföldön van, de 500 Ft alatti az ára. Holnap beszélek vele, mert ha már így szóba került, nekem is kellene. Tavaly egy darabig huzakodtam ezzel a sráccal, de nem nagyon akart hozni, most viszont azt mondja van. Ha így van, összeállhatunk egy pár üveg beszerzésére.  :sör:
Novaculum habeo.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #764 Dátum: 2012. Október 09. - 11:03:35 »
A "szomszédban" (Párkány) a főtér túloldlán levő drogériában kapható!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici