A Martin de Candre szapan jól szárít...talán az jó lehet (bár drága )
Hmmm. Én normál bőrű vagyok, így lehet, hogy rám más hatással van - de hogy mással van, az biztos.
Nem, nem zsírosít. Viszont nagyon puha és hidratált lesz a bőröm utána. Értem, hogy nem állati faggyúval készül, de ennek ellenére én úgy veszem észre, nagyon is táplálja a bőrt, nem szárítja. Tudományos megalapozottság nélkül fogalmam sincs, hogy van-e különbség a bőr zsír- és nedvességtartalma között, de nekem hidratáló-képesség szempontjából a Martin de Candre a Mitchell's Wool Fat mögött a szoros második helyezett.
Van mondjuk egy feltűnő levendulaillata, de az összetevők szerint levendula hatóanyagot nem, csak illatanyagot tartalmaz.
Nekem a Taylor of Old Bond Street Sandalwood például "szárazabb", "feszülősebb" utóérzést hagy meg.
Megint orvosi ismeretek nélkül, szerintem jó hasznát lehet venni néhány általános, akné elleni tanácsnak:
- Esténként mossuk meg szappannal az arcunkat, távolítsuk el a felgyűlt zsíranyagot (és vele együtt a benne élő baktériumokat). Nekem mondjuk elég reggel, borotválkozás előtt megtenni ezt, de zsírosabb bőrrel alighanem az este a megfelelőbb.
- Rendszeres, úgy kétheti bőrradírozás, vagyis az elhalt hámrészek kíméletes eltávolítása. Egy nem túl puha borzpamacs (black vagy pure badger) például arcon habosítás közben automatikusan elvégzi ezt - már csak az orr környékét és a homlokot kell utána külön megtisztítani.