Hali!
30 éves borotválkozásom történetében anyagának konzisztenciáját tekintve kétféle anyagot kentem a képemre: vagy habot, vagy valami borotvazselét. És mindezt ugye pamacs nélkül, kézzel.
A két anyaggal kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy én habpárti vagyok (vagy voltam), valahogy a zselék nem nagyon jöttek be.
De most, hogy vettem egy borotvapamacsot, hát mindjárt vettem mellé borotvaszappant is, Wilkinson típusút, mert a türelmetlenség arra késztetett, hogy a boltban épp kapható terméket megvegyem. Voltak krémek is, több fajta is, de első körben a szappant szerettem volna kipróbálni, vajon tud-e valami újat mutatni a borzszőrrel felhabosítva.
A terveim közt szerepel, hogy szép lassan, az évek hosszú sora alatt végigpróbálom a számomra megfizethető palettát. Nyilván az aranyárban mért termékeket majd akkor, ha nyertem a lottón, vagy majd ilyesmit fogok születésnapra , karácsonyra kérni ezentúl, mert ünnepekkor a családi költségvetés is valahogy megbocsátóbb..
Jelen pillanatban van még egy szinte teljesen tele lévő Gilette habom (fém flakonban persze). Tán 3 alkalommal használtam, de nem nagyon jött be, mert valami mentolos, vagy mi, ezért a bőrömre kenve egyfajta égő érzést vált ki. Tán a fokozottabb párolgás miatt lehet így, de valahogy hamarább rá is szárad a bőrömre, mint az eddigi habok. Tehát nem szeretem. Nekem valami olyan kell, ami hosszabb ideig nedvesen marad. Kíváncsi vagyok, hogy a szappanok és krémek világában lesz-e olyan, ami igazán elnyeri a tetszésem.