Na, kérem szépen, most nekiálltam úgy a borotválkozásnak, ahogy délelőtt el is terveztem és itt már többen is javasolták. Mindezt ugye azért, hogy meggyőződjek arról, hogy a kitartó munkának lesz-e eredménye Wilkinson ufo szappan esetében, avagy ez a termék teljesen alkalmatlan arra, amire kitalálták.
Tehát pamacs forró vízbe áztatva, szappan szintén meleg vízzel elárasztva, majd az egész félretéve a fürdés erejéig. Ez utóbbi kb 20 percig tartott, tehát ázhattak rendesen.
A pamacsból kinyomtam a vizet, 4-5 lendítéssel kiráztam, majd kissé jobban a szappanra nyomva a sörtéket szépen elkezdtem felszedni a cuccot. Ezt a műveletet nagyjából két percig végeztem, majd ezek után a tégely oldalára került anyagot még ujjal leszedtem és a képemre kentem. Megjegyzem a szappan a 20 perces áztatástól sem lett túl lágy.
A keverőtálkát most kihagytam a műsorból, mindjárt az arcon kezdtem meg a habképzést.
Nem tudom, hogy a szappan vagy a sörte a döntő ebben, de jobban képződik a Wilkinsonból a hab, ha nem körkörös mozdulatokkal operálunk, hanem hosszanti húzásokkal. Nem is beszélve arról, hogy így a sörték is kevésbé irritálják az arcbőrt. Természetesen kitartásra szükség van, mert a hab lassan akar alakulni, de egy idő után csak lett belőle valami. A pamacs csúcsát közben tán kétszer óvatosan a vízhez érintettem. Normális borotválkozáshoz elegendő habmennyiség alakult ki sacc per kb 1,5-2 perc után, így az első kört letoltam.
Kíváncsi voltam, hogy a második körre maradt-e anyag a sörték közt. Nos igen, de nem hab formájában, hanem alapanyag képében, tehát a második kör habját ugyanannyi ideig tartott elkészíteni, mint az első körét.
Ennek letolása után brahiból megpróbáltam pusztán a pamacsban lévő anyagból egy harmadik kört is kreálni a képemre és számomra is hihetetlen módon, de sikerült. Viszont a 3. kör anyaga annak lehúzása közben már kezdett összeomlani.
Szerintem ennyi a max, amit segédanyag nélkül ebből a cuccból ki lehet hozni.
Tehát aki gyors borotválkozásra vágyik, az szerintem ne vegyen Wilkinson kék tégelyes szappant.
Aki viszont szeret szöszmötölni a habkészítéssel, belemerülni a borotválkozás művészetébe, annak kifejezetten ajánlom, mert sikerélmény, ha összejön.
Nekem ráadásul még az illata is tetszik, de ugye ez erősen szubjektív.
Szóval úgy néz ki el fogom használni az egész tégelyt, de legközelebb mást választok.