RazWar - háborognak a belgák...
Az úgy volt, hogy különböző pótlások (De Vergulde Hand, Proraso cuccok) és beszerzések (Parker borotvák, tokok) közben belefutottam a belga RazWar termékekbe. Annyira nem izgatott a dolog, akad mindenből bőven otthon, nem hiányzik még egy-két szappan, amiről nem is tudok semmit. Erre odaraktak egy
Classical Shaving Soap-ot ajándékba. Triple-millednek nézem, de még nem bontottam ki. Viszont egy következő körben megrendeltem a "párját", ami
Modern Shaving Soap névre hallgat. Ez is elvolt jó ideig egy fiók alján, de most elővettem. Mivel akkor keltem, amikor a nap, fények is voltak fényképezéshez
Egyszerű, de ízléses kis karton doboz, RazWar logo az elején, a hátoldalon az elérhetőségeik, oldalán az összetevők.
Na jó, bontogassunk, mert borotválkozni is kellene...
Már a doboz kinyitásánál is "megcsapott" a kellemes illata, szerintem bergamott és valamilyen virágok keveréke. Fólia leszedése után még tisztább az illat. Hja, szerintem bergamott, de nem vagyok profi. Ha nem olvastuk el az összetevőket, akkor is látjuk a glicerines mivoltát.
Kis meleg víz a szappanra, puhuljon csak. Addig kicsit áztatunk egy borzot. Szinte pillanatokon belül beszívja, és ott a szépen felvehető felület. Neki is estem. Persze nem sokat láttam abból, hogy mennyit sikerült, de rendesen összekarcoltam a szappant, így biztos sikerült valami
Irány a tálka. Itt pillanatokon belül feljön a hab, az illat is még ott van. Nagggyon jóó...
Kis meleg víz az arcra, jöhet a hab. Nofene! Hová tűnt?! Fele megmaradt, azt felviszem... A kenése korrekt, glicerines, ez lenne az elvárás. Mire borotva kerül a kezembe, megint eltűnik egy része. Gyorsan leszedem, amíg van. Sérülést nem szenvedtem, de ez akkor is szomorú.
Próbáljunk egy második kört. Kevésnek éreztem azt ami a pamacsban maradt, sz'al: szappan nedvesít, stick stílusban egy réteg az arcra, majd pamacs. Az eredmény így is ugyanaz - felhabzik, majd a hab jelentős része eltűnik. Gyors borotválkozásra sarkall, ami vágásokhoz vezethet.
Szóval... Szép szappan. A zsiráf is az, mégsem tartunk a lakásainkban egyet-egyet. Igaz, ennek (szerintem) kellemesebb az illata. Kipróbálom még pár módszerrel, pamaccsal. Kidobni nem fogom, valamire/valahogy elhasználom. De csalódtam. Elég rendesen.
Update:
mégsem olyan rossz ez.