Szerző Téma: Szappan, krém  (Megtekintve 759205 alkalommal)

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
Re:Szappan, krém
« Válasz #1800 Dátum: 2013. Július 11. - 12:08:50 »
lehet, hogy használhatatlan esetleg a végeredmény, de attól még a kézműveskedés, vagy konyhakutyulás hasznos dolog
Hogyan hasznos valami, ami használhatatlan?  Ez valami zen koan?  :)

Nekem semmi bajom a kézműves (bár szerintem jobb szó itt rá, hogy kisipari) termelőkkel-módszerekkel, tisztelem azt aki belerakja a munkát, tanulást, és leginkább termékfejlesztést, és kívánom neki hogy legyen sikeres.  De azt nagyon sovány kiindulási alapnak tartom, hogy eldöntöm hogy az én hozzáadott értékem az hogy nem teszek bele adalékanyagot, aztán próba-szerencse alapon kutyulgatok dolgokat.

Kevés az esélye, hogy így kisül valami értelmes, nehéz beszállni így erre a piacra.  Szerintem a kézművesszappanosok számára félrevezető, hogy míg szappannál tulajdonképpen a marketing elviszi (raktam bele éppen divatos kecsketejet meg medvehagymát, hű az milyen illatos, és jó a bőrödnek!), borotvaszappannál nagyon számítanak a fizikai-mechanikai tulajdonságok, mert senki nem akarja összevagdosni az arcát.  Teljesen más piac.

Sajnálom, ha félreérthető volt a közlésem.
Én arra akartam utalni, hogy ÁLTALÁBAN. Illetve a "sikerült" termékekre vonatkozólag.
Nem a borotvaszappanjára értettem.

Nem mindenki akar "piacra" kerülni. Van aki csak magának/családnak/ismerősöknek gyárt.
Mert élvezi és mert hasznosnak látja és esetleg van pozitív eredménye a dolognak, minden téren.
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1801 Dátum: 2013. Július 11. - 12:15:34 »
Úgy látom ez a téma is kezd a "szokásos" elfajulós csapdába esni.

Szerintem ez egy jó közösség. "Elvileg" barátok közt vagyunk.
És vannak olyan információk, hírek, adalékok, melyeket megosztunk egymással.
Hátha érdekel valakit. De, már bocsát mindenkitől, mire jó ez a letámadósdi? Szerintem semmi értelme. Persze a vitának van helye, egy bizonyos szintig.
Én úgy látom, most érünk épp el ide, ezért én köszönettel távozom a további vitából.
Mert nem ez volt a szándékom ezzel a "kis hírrel".
Igazából arra számítottam, Én "balga" módon, hogy öröm, legfeljebb közöny mutatkozik a téma iránt. De hogy kifejezett ellenérzések!? Tisztelet a kivételnek.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1802 Dátum: 2013. Július 11. - 12:27:20 »
Abban igazad van hogy az ellenérzés/előítélet megvan, de ennek oka is van.  Sok kontár pancsol használhatatlan "kézműves borotvaszappant".  Vagy ott van a Lush (ami szintén kézművesként marketingeli magát) fantasztikus terméke.  Ne lepődj meg ha a borotválkozók nagyon szkeptikusak a kézműves termékekkel.  De ami beválik, az előtt már nincs akadály.

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1803 Dátum: 2013. Július 11. - 12:34:14 »
Bajsz! Mi lenne, ha sértődés helyett inkább kipróbálnád az általad itt közreadott terméket, és beszámolnál róla!?
Nem hinném, hogy az eddigi negatív tapasztalatok alapján bárki is belelkesült az általad közreadott szappan láttán!
Lelkes vagy, így belevághatsz te magad. Mások rossz tapasztalatát meg meg kellene értened...mások óvatosabbak. De amint jó eredményről tudsz beszámolni, biztosan lejjebb adnak ebből az óvatosságból, hidd el!

Félreérted. Nem történt megsértődés.  :)
legfeljebb értetlenkedés részemről és a kérdés. Miért?

Lehet hogy kipróbálom, ha lesz rá mód.
De itt már megint félreértés mutatkozik. Én elsősorban nem, a kézművesúr félkész szappanját védem, hanem magát a "készítsünk otthon" érzést.

Én nem dicsérve a szappant (hogy milyen tökéletes) kezdtem a bejegyzést, hanem feldobva egy hírt, ami érdekes lehet.

Persze, ha lesz jó tapasztalatom valamely kézműves termékkel kapcsolatban, azt megosztom szívesen.

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1804 Dátum: 2013. Július 11. - 12:37:11 »
Abban igazad van hogy az ellenérzés/előítélet megvan, de ennek oka is van.  Sok kontár pancsol használhatatlan "kézműves borotvaszappant".  Vagy ott van a Lush (ami szintén kézművesként marketingeli magát) fantasztikus terméke.  Ne lepődj meg ha a borotválkozók nagyon szkeptikusak a kézműves termékekkel.  De ami beválik, az előtt már nincs akadály.

Egyet értek.
Félreértés elkerülése végett, én nyitott vagyok, tehát kedvelem a gyári csúcstremékeket úgy, mint a fapados termékeket.
Nem feltétlenül zavarnak a káros anyagok, de örülök ha kezembe kerül egy jól műköső természetes termék.
És persze, nekem is vannak rossz tapasztalataim az általad említett körből is.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #1805 Dátum: 2013. Július 11. - 12:39:50 »
az általad itt közreadott terméket

én úgy látom, hogy ez nem termék, hanem kísérlet, aminek tökéletlen voltával a készítő is tisztában van (piros pont)
Ha termékként árulná és hibátlannak akarná beállítani a készítő, akkor megérteném az ellenérzéseket, de ez így nekem minondottan szimpatikus.  :sör:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1806 Dátum: 2013. Július 11. - 12:46:52 »
az általad itt közreadott terméket

én úgy látom, hogy ez nem termék, hanem kísérlet, aminek tökéletlen voltával a készítő is tisztában van (piros pont)
Ha termékként árulná és hibátlannak akarná beállítani a készítő, akkor megérteném az ellenérzéseket, de ez így nekem minondottan szimpatikus.  :sör:

:+1:

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1807 Dátum: 2013. Július 11. - 13:19:21 »
Bocs, ezt a fehérnépezést nem értem
Azt hiszem Szőrmók ezzel arra utalhatott, hogy Magyarhonban van olyan "kézműves őstermelő" aki megpróbált borotvaszappant készíteni, s amit pár éltársunk ki is próbált. Azonban ezek a próbálkozások azt erősítették, hogy a borotvaszappan készítése nem egy egyszerű tevékenység, s az eredmény elmaradt a legalapvetőbb elvárásoktól is. Ennek ellenére a hölgy, saját blogjában bemutatva a terméket, messzemenőkig áradozott annak jó tulajdonságairól...
Azt hiszem ebből a "jófajta" termékből nekem is sikerült szereznem. Azon csodálkoztam hogy egyáltalán 5 perc áztatás után elkezdet habzani. Amikor megírtam neki hogy egy kalap szar a terméke azt válaszolta, hogy "szerencsére rajtam kívül mindenki elégedett" az általa szappannak nevezett akármivel....

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1808 Dátum: 2013. Július 11. - 13:44:43 »
azt válaszolta, hogy "szerencsére rajtam kívül mindenki elégedett" az általa szappannak nevezett akármivel....
Nekem nagyon tanulságos volt az egyik kézműves szappankészítő hozzászólása a P&P blogon.  Azonnal jön a "nincs benne SLS" vonal (nagy dolog, nem hogy a prémium borotvakrémekben/szappanokban, de még az abszolút nem drága Figaróban sincs), meg a történet a párjáról, aki egyenruhás, és ezért nem lehet borostás.  Mintha mi azért borotválkoznánk, hogy borostásak legyünk :evil:

Úgy látom mintha a kézművesborotvaszappanosok célközönsége nem a hagyományosan boroválkozók lenne, hanem az átlag flakonos habot használók.  Pedig egy borotvaszappannak nem azzal kell versenyeznie, hanem a többi borotvaszappannal/krémmel.  Fura amikor a kézművesek úgy tesznek mintha ők találták volna fel a borotvaszappant.

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1809 Dátum: 2013. Július 11. - 14:09:29 »
Nézzetek rá erre a habra:
http://szappanom.blog.hu/2013/03/05/ados_vagyok_a_borotvaszappannal

Baba szappanból is jobbat csinálok...
A látottak alapján kijelenthető, hogy ez a szappan - illetve a habja - teljesen alkalmatlan a borotválkozásra. Laza, nagy buborékok...feltehetően száraz is.
Persze, egyertelmu hogy nem jo. Ezert ajanlani sem kellene senkinek:-(

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #1810 Dátum: 2013. Július 11. - 17:49:38 »
ki ajánlott kinek mit?

tekintve, hogy ez nem egy megvásárolható termék, a szappan beszerzését aligha lehet ajánlani...

Az ember készített szappant amit ő használ, látja a hiányosságait.
Leírta, hogy reméli hogy tudja még fejleszteni a receptúrát... tényleg nem értem hogy ebben mi a rossz  :nemtom:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1811 Dátum: 2013. Július 11. - 19:48:00 »
A hagyományos borotválkozás rajongójaként örülök minden apró próbálkozásnak, amely a hazai szappankészítők keze közül kikerül, mint borotvaszappan.
Valóban nagyon nehéz jó minőségű borotvaszappant készíteni, és azonos színvonalon, folyamatosan gyártani is.
Eltekintve a sikertelen végeredményektől én mégis annak a pártján állok, hogy igenis kísérletezgessenek az arra magukat illetékesnek tartók, de aztán legyenek objektívek is a késztermékkel kapcsolatban. Ha nem jó, változtassanak az összetevőkön, hallgassák meg mások véleményét is, stb... Hátha mégiscsak lesz egy jó kis hazai borotvaszappan  ;)

(Abba pedig valóban értelmetlen belemenni, hogy szinte minden faluban akad egy magát szappankészítőnek kiadó vagy nevező ember. Szerintem is, attól, hogy valaki hobbiból főzöget, öntöget szappant a garázsban még nem lesz "kézműves". Ez a szó is már-már olyan jelentéktelen és elcsépelt, mint pl. a "celeb", amely minden tv-ben szereplő jöttment "majmot" jelzőként illet...)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #1812 Dátum: 2013. Július 11. - 20:41:12 »
Sziasztok, érdeklődnék hogy vízhiányos kissé érzékenyebb bőrre miylen szappan alkalmas? illetve hallottam olyanról is, hogy nem árt az érzékenyebb bőrűeknek előtte olajat is felvinni az arcbőrre, és ebből is melyik az ideális választás? jó lenne már nem idegbetegen kijönni a fürdőszobából az apró piros pöttyök miatt, remélem tudtok segíteni. Ha számítana a válaszban, EJ borotvám van, és Wilkinson Sword pengét használok, szantálfás szappannal

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1813 Dátum: 2013. Július 11. - 21:02:23 »
Sziasztok, érdeklődnék hogy vízhiányos kissé érzékenyebb bőrre miylen szappan alkalmas? illetve hallottam olyanról is, hogy nem árt az érzékenyebb bőrűeknek előtte olajat is felvinni az arcbőrre, és ebből is melyik az ideális választás? jó lenne már nem idegbetegen kijönni a fürdőszobából az apró piros pöttyök miatt, remélem tudtok segíteni. Ha számítana a válaszban, EJ borotvám van, és Wilkinson Sword pengét használok, szantálfás szappannal

Több összetevője van a dolognak. A bőröd érzékenysége, esetleg vélt vízhiányosságától függetlenül az első, ami szemet szúrt, az a Wilki penge. Nos, szappan, krém és minden előkészítéstől függetlenül, bármely készülékben engem is szétcincál a Wilkinson penge, mást viszont nem, téged úgyszintén. Lehet, hogy ez az, amin rögtön változtatni kell, s az is előfordulhat, hogy nem is olyan érzékeny a bőröd. Sokféle kombináció létezik szerencsére, ki kell tapasztalni, el kell olvasni a beszámolókat, s szépen kiderül, melyik párosítás a neked megfelelő. Amit leírtál, az biztos nem az.

DE készülék esetében 2 év alatt sikerült helyes elosztást találnom, ami persze nem mérvadó, másrészt késsel borotválkozni számomra már az első alkalom is sokkal kíméletesebb volt bármely DE pengés borotválkozásnál.

Igen, tudunk segíteni, de legfőképpen Te tudsz saját magadon! :2thumbup: :bor:
Sheffield-England

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #1814 Dátum: 2013. Július 11. - 21:34:08 »
már kipróbáltam az Astrát, a Derbyt mi az ami még jöhetne?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici