Szerző Téma: Szappan, krém  (Megtekintve 759175 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Szappan, krém
« Válasz #1785 Dátum: 2013. Július 08. - 17:01:36 »
RazWar update.

Bevallom, nem hagyott nyugodni ;D Egy rendes borotvab.zi nem adja fel ilyen könnyen. És nem vár holnapig!
 Nekiestem kicsit már technikával. Kicsit összeszorítva a pamacs hegyét, így erősebb a "kis kefe", agresszívabban szedi fel a szappant. És valamivel több időt is szántam rá, de még nem vészesen sokat. Sokkal, de sokkal jobb eredmény! Rég csináltam ilyet, túl sokat krémeztem mostanában...
 Tehát mégsem írjuk le ezt a szappant, sőt :) Kap még sörtés tesztet is, egyből ezzel a technikával. De nem ma... ;)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1786 Dátum: 2013. Július 08. - 17:12:35 »
 :fetreng:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1787 Dátum: 2013. Július 08. - 17:13:31 »
Kezdtem reménykedni, hogy lustább vagy annál, mintsem nekiállj újra. Többször ránéztem az elad topikra.  :)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1788 Dátum: 2013. Július 08. - 17:15:58 »

Kap még sörtés tesztet is, egyből ezzel a technikával. De nem ma... ;)

nagyobb elszántságot vártam tőled... :uncsi:

;D  :tasli:

Így is lett kb. három körre való hab, amivel nem borotválkoztam. Nagyapám biztos "finoman" rám szólt volna...

Nem, Gianni, nálunk ilyen nincs. Csináltam én már mosószappanból meg tusfürdőből is jobb habot, mint a "flakonos". :P
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1789 Dátum: 2013. Július 11. - 00:26:45 »
Ismeritek eme kézműves urat, illetve szappanjait?

Szappanokat gyárt házilagosan és először a bajuszpedrő készítéssel foglalatoskodott - ami témába vághat - majd újabban borotvaszappanokkal is kísérletezget.
Ajánlom, átnézésre a bejegyzéseket, recepteket akár kipróbálásra.
Hátha meglesz a hazai kézműves (jól működő) borotvaszappanunk!
http://szappanom.blog.hu/search?searchterm=borotva&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1790 Dátum: 2013. Július 11. - 07:54:07 »
hát a blog alapján eléggé úgy néz ki, hogy még kísérleti fázisban van a borotvaszappan.  a képeken egy buborékos borzalomnak tűnik.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1791 Dátum: 2013. Július 11. - 08:44:06 »
Legalább van ilyen próbálkozás is!

Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1792 Dátum: 2013. Július 11. - 09:01:27 »
Bocs, de számomra a próbálkozás maximum érdekességnek megy el, de az is akkor érdekelne igazán ha ez lenne a hobbim.  Fogyasztóként kb hidegen hagy, hogy vki kísérletezik és nem sikerül neki.  Ennek két oka van: egyrészt azt látom hogy ez a kézműves szappankodás egy divathullám, persze van aki komolyan csinálja, de rengeteg ürge van aki azt hiszi hogy azzal teremt értéket hogy kézműves és nincs benne adalékanyag meg tartósító, holott ez önmagában édeskevés, egy termékről van szó aminek működnie is kellene.  Másrészt: százéves technológiáról van szó, akit tényleg érdekel talál borotvaszappan-recepteket a neten, olyanokat amik tényleg működőképes szappant adnak, most akkor komolyan örüljek annak hogy vki csinált egyet ami ezt se tudja, csak azért mert "kézműves" és magyar?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1793 Dátum: 2013. Július 11. - 09:11:43 »
Félreértesz, persze, hogy nem kell hasra esni, én sem teszem. Csupán volt szó róla korábban, hogy senki nem is készít, sőt, nem is próbál előállítani borotvaszappant. Egy-két hölgy megjelent, kudarcot vallott.

Azt értékelem, hogy egy férfi próbálkozik borotvaszappan gyártással és teszteli is. Az, hogy mi lesz belőle, nem tudni, látod, hogy nem sikerült. Ez még mindig jobb, mintha egy buzgó fehérnép próbálná meg kitalálni, hogy miért jó az a szappan, amit ő kézműveskedett össze, s mondaná meg, hogy neked az miért hasznos.

Másrészt az egész szappangyártás egy hajnali kurjantással ér fel, mert nem sokban hasonlítanak ezek a valamik egy-két kivételével a szappanhoz.
Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1794 Dátum: 2013. Július 11. - 09:21:30 »
Ez még mindig jobb, mintha egy buzgó fehérnép próbálná meg kitalálni, hogy miért jó az a szappan, amit ő kézműveskedett össze, s mondaná meg, hogy neked az miért hasznos.
Bocs, ezt a fehérnépezést nem értem, nem hiszem hogy gender alapú lenne hogy ki tud szappant gyártani.  Sue Clark (Mama Bear Soaps) jut eszembe így elsőre, de biztos vannak még példák.  Egyrészt nők is borotválkoznak, másrészt ez tényleg egy szakma/technológia, amit meg lehet tanulni.  Csak komolyan bele kell tenni az erőfeszítést és a munkát, mint bármibe.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1795 Dátum: 2013. Július 11. - 09:27:08 »
Bocs, ezt a fehérnépezést nem értem
Azt hiszem Szőrmók ezzel arra utalhatott, hogy Magyarhonban van olyan "kézműves őstermelő" aki megpróbált borotvaszappant készíteni, s amit pár éltársunk ki is próbált. Azonban ezek a próbálkozások azt erősítették, hogy a borotvaszappan készítése nem egy egyszerű tevékenység, s az eredmény elmaradt a legalapvetőbb elvárásoktól is. Ennek ellenére a hölgy, saját blogjában bemutatva a terméket, messzemenőkig áradozott annak jó tulajdonságairól...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1796 Dátum: 2013. Július 11. - 09:49:47 »
Bocs, ezt a fehérnépezést nem értem
Azt hiszem Szőrmók ezzel arra utalhatott, hogy Magyarhonban van olyan "kézműves őstermelő" aki megpróbált borotvaszappant készíteni, s amit pár éltársunk ki is próbált. Azonban ezek a próbálkozások azt erősítették, hogy a borotvaszappan készítése nem egy egyszerű tevékenység, s az eredmény elmaradt a legalapvetőbb elvárásoktól is. Ennek ellenére a hölgy, saját blogjában bemutatva a terméket, messzemenőkig áradozott annak jó tulajdonságairól...

Pontosan.

A "fehérnép" jelzőt, minden negatív zönge, hátrányos megkülönböztetés nélkül használom, csupán egy pici élt ad a mondandómnak, ami az adott esetre vonatkozóan helytálló.
Sheffield-England

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1797 Dátum: 2013. Július 11. - 11:42:58 »
Sajnálom és egyben, nem értem, miért kell egyből negatívan hozzáállni egy ilyen dolgokhoz.
Úgy gondolom, hogy ha valaki próbálkozik és élvezi is amit csinál annak örülni lehet.
Főleg, hogyha abból meg tud élni, illetőleg másokat is boldoggá tesz a termékeivel.
Az más kérdés, hogy a Mi szempontunkból, lehet, hogy használhatatlan esetleg a végeredmény, de attól még a kézműveskedés, vagy konyhakutyulás hasznos dolog és aki csinálja és van rá ideje, kedve, helyesen teszi, akár nő, akár férfi.
Ezen kívül a PésP-en és itt is felvetődött az igénye, hogy: milyen jó lenne egy hazai kézműves borotvaszappan. Láttuk, olvastuk, hogy ez nem megy könnyen és jelentős a kudarc százalék.
Attól még hogy a nagy, százéves gyártók tudják mi a tuti, attól még kisülhet egy működő anyag a konyhában is. Aztán meg sokan kedvelik a természetes anyagokat, illetőleg valakinek muszáj, mert allergiás valamelyik gyári összetevőre.

Aztán meg semmi sem kötelező. Nem kell rendelni tőle és nem kell próbálgatni annak akinek ez nem tetszik. Sőt figyelemmel sem kell kísérni az ilyen próbálkozásokat akkor.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1798 Dátum: 2013. Július 11. - 11:59:07 »
lehet, hogy használhatatlan esetleg a végeredmény, de attól még a kézműveskedés, vagy konyhakutyulás hasznos dolog
Hogyan hasznos valami, ami használhatatlan?  Ez valami zen koan?  :)

Nekem semmi bajom a kézműves (bár szerintem jobb szó itt rá, hogy kisipari) termelőkkel-módszerekkel, tisztelem azt aki belerakja a munkát, tanulást, és leginkább termékfejlesztést, és kívánom neki hogy legyen sikeres.  De azt nagyon sovány kiindulási alapnak tartom, hogy eldöntöm hogy az én hozzáadott értékem az hogy nem teszek bele adalékanyagot, aztán próba-szerencse alapon kutyulgatok dolgokat.

Kevés az esélye, hogy így kisül valami értelmes, nehéz beszállni így erre a piacra.  Szerintem a kézművesszappanosok számára félrevezető, hogy míg szappannál tulajdonképpen a marketing elviszi (raktam bele éppen divatos kecsketejet meg medvehagymát, hű az milyen illatos, és jó a bőrödnek!), borotvaszappannál nagyon számítanak a fizikai-mechanikai tulajdonságok, mert senki nem akarja összevagdosni az arcát.  Teljesen más piac.

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1799 Dátum: 2013. Július 11. - 12:03:50 »
Úgy gondolom, hogy ha valaki próbálkozik és élvezi is amit csinál annak örülni lehet.

Igen. Amíg csak magának csinálja, és élvezkedik, addig nincs is baj, de ha ezt árulja is, és még azok után is árulja, és jókat ír róla, ha bebizonyosodik, hogy hasznavehetetlen..na az már nem ez a kategória.

Főleg, hogyha abból meg tud élni, illetőleg másoka is boldoggá tesz a termékeivel.

Nem tudom, hogy ki, mennyire tud boldog lenni egy olyan termékkel, ami nem működik.

Az előbbire: Egyet értek, bár Ő nem árulja a borotvaszappanját. Amint látod még kísérleti fázisban van. Azok más készítők akire gondolsz.

Az utóbbira: Nem a befuccsolt készítményekre és a borotvaszappanjára értettem, hanem egyéb kencékre. Illetve más kézművesek egyéb termékeire értettem.

Bocsánat, de rossz napotok van, vagy mi?! :nemtom:
Ez csak egy "kis szines" hír volt! ???

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici