Szerző Téma: Kérések topikja  (Megtekintve 160940 alkalommal)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
Re:Kérések topikja
« Válasz #135 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 22:33:44 »
És akkor ezt egy ISO akármilyen húsüzemben nem csinálják meg, vagy tényleg hetente vesznek a kést?

3 műszak, műszakonként 100 hentes, 1 hét alatt 300 kés. Havonta 1200 kés, évente 14400 kés. No name kategóriás henteskés, nagyker áron, a gyárból rendelve 10 euro/drb, 1,444,000 Euro.
Ezt nem gondoljátok komolyan...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #136 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 07:15:33 »
Gondolom fertőtlenítés után belenyomják egy ipari Catrába, aztán mehet tovább a csirkedarabolás.

Nem elérhető nagyfehér

• Tag
« Válasz #137 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 19:31:17 »
Jó Nektek kora reggel ilyeneken agyalni!Gondoltam ha jól helyezem a labdát oda-vissza fog pattogni.Először is:
-nem tudom mi az a Catra
-mi is dörzsölődünk-finomodunk az idő folyamán,mindig van 1-2 semmit érő vas a fertőtlenítőben,így nem szólhatnak
-Világosítónak:munkáltató nagy tételben veszi nagyker áron,amit leír az adóból!! kb.4 E.De abban a szerencsés helyzetben vagyok itt olaszban,hogy nekünk magyaroknak nem ad kést sem .Ez jó mert a legmegfelelőbb kést bizonyos munkához mi magunknak olyat szerzünk be annyiért és annyit ahogy tudunk.Ne akarjon senki Montana késsel egy egy műszakot végigcsinálni!Mert ezeknél az van.Lehet hogy csirkét darabolni jó a noname vas is,de combot formázni,szalagon,esetleg pármai sonkát csontozni komoly szerszám kell,ami birja a strapát.Egyébként sokszor fagyos hússal dolgozunk-egyedül az EU-ban az olaszoknak van engedélyük az elsődleges feldolgozás-darabolás után fagyos  félkész termékkel dolgozni-a technológiára hivatkozva.
-tudok olyan üzemet ahol előírás a kés nyélszíne is-pl.csontozni csak kék nyelű,húst kivágni sárga nyelű,stb.

Nem elérhető nagyfehér

• Tag
« Válasz #138 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 20:17:28 »
SicTransitnak lemaradt a lényeg:És akkor ezt egy ISO akármilyen húsüzemben nem csinálják meg, vagy tényleg hetente vesznek a kést?

Ez az ISO akármilyen húsüzem javarészt alvállalkozókkal dolgoztat-kiveti az ilyen jellegű problémát a nyakából-egyszerűen előír,betartat.
Ennél nagyobb probléma a nem európai-nem hivatalos forrásból értesülve 48 nemzetiségű dolgozik itt-származású dolgozók európában honos fertőző betegségek elleni védőoltásának hiánya,és kérdés a saját országukban mire kaptak.De ne ragozzuk.Ez a ValóVilág!

Nem elérhető tankraid

• Törzstag
« Válasz #139 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 22:19:51 »
Jó Nektek kora reggel ilyeneken agyalni!Gondoltam ha jól helyezem a labdát oda-vissza fog pattogni.Először is:
-nem tudom mi az a Catra
-mi is dörzsölődünk-finomodunk az idő folyamán,mindig van 1-2 semmit érő vas a fertőtlenítőben,így nem szólhatnak
-Világosítónak:munkáltató nagy tételben veszi nagyker áron,amit leír az adóból!! kb.4 E.De abban a szerencsés helyzetben vagyok itt olaszban,hogy nekünk magyaroknak nem ad kést sem .Ez jó mert a legmegfelelőbb kést bizonyos munkához mi magunknak olyat szerzünk be annyiért és annyit ahogy tudunk.Ne akarjon senki Montana késsel egy egy műszakot végigcsinálni!Mert ezeknél az van.Lehet hogy csirkét darabolni jó a noname vas is,de combot formázni,szalagon,esetleg pármai sonkát csontozni komoly szerszám kell,ami birja a strapát.Egyébként sokszor fagyos hússal dolgozunk-egyedül az EU-ban az olaszoknak van engedélyük az elsődleges feldolgozás-darabolás után fagyos  félkész termékkel dolgozni-a technológiára hivatkozva.
-tudok olyan üzemet ahol előírás a kés nyélszíne is-pl.csontozni csak kék nyelű,húst kivágni sárga nyelű,stb.

Akkor kérlek  írd meg nekem,  mint késbuzit érdekelne h melyik kés márka és melyik acéltípus vált be leginkább?  Éltartás,  ár érték arany,  ergonómia  (markolat kényelmessége)  szerint is ha több márka  van meg ha csoportosíthatô.

Köszönöm!

Nem elérhető nagyfehér

• Tag
« Válasz #140 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 16:23:21 »
Most feladtad a leckét!Saját tapasztalatom szerint minden művelethez használható kés nincs,valami kizáró ok mindig akad.Vagy túl hosszú,túl rövid,túl lágy vagy kemény,ha meg jó lenne,kényelmetlen a fogása,csúszik a nyél,vagy épp túl drága.Mást kíván a bőrmunka,csontozás és kivágás.Amit ajánlhatok ár-érték,éltartás stb:
-csontozni:Victorinox 5.6618.15-ös félflexi,ívelt,sárga nyelű
                 Victorinox 5.6603.15-ös kemény,ívelt,fekete
                 F.Dick       8 2982 15-ös félflexi,ívelt,kék
                 F.Dick       8 2991 15-02 félflexi és kemény közti,ívelt,sárga
és egy igazi kemény:F.Dick 2278 15-ös ívelt kék,ez olyan kemény hogy a szaturnuszkorong visít alatta!
-formázni,kivágni:F.Dick 8 6425 21-es kemény ,könnyített,fekete
                            F.Dick 8 2425 21K-03 kemény,könnyített,piros.
Nem tudom mire akarod használni?Ezekért nem kidobott pénz az áruk,de bolti árat nem tudok.Holnapra lesz katalógusom az internetes elérhetőségét felrakom,hátha mást is érdekel.
Acélt házi használatra a rövid kéknyelű F.Dick kombit ajánlom,egymással szemben lévő oldalai kicsit durva ill.polír,kis helyen elfér.De vas közelében ne legyen,és ugye óvni kell a hirtelen hőingadozástól és nekiütődéstől,mert a bevonat sérülékeny,helyrehozhatatlan.Ára kb.45 Euró.

Nem elérhető tankraid

• Törzstag
« Válasz #141 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 16:37:50 »
Most feladtad a leckét!Saját tapasztalatom szerint minden művelethez használható kés nincs,valami kizáró ok mindig akad.Vagy túl hosszú,túl rövid,túl lágy vagy kemény,ha meg jó lenne,kényelmetlen a fogása,csúszik a nyél,vagy épp túl drága.Mást kíván a bőrmunka,csontozás és kivágás.Amit ajánlhatok ár-érték,éltartás stb:
-csontozni:Victorinox 5.6618.15-ös félflexi,ívelt,sárga nyelű
                 Victorinox 5.6603.15-ös kemény,ívelt,fekete
                 F.Dick       8 2982 15-ös félflexi,ívelt,kék
                 F.Dick       8 2991 15-02 félflexi és kemény közti,ívelt,sárga
és egy igazi kemény:F.Dick 2278 15-ös ívelt kék,ez olyan kemény hogy a szaturnuszkorong visít alatta!
-formázni,kivágni:F.Dick 8 6425 21-es kemény ,könnyített,fekete
                            F.Dick 8 2425 21K-03 kemény,könnyített,piros.
Nem tudom mire akarod használni?Ezekért nem kidobott pénz az áruk,de bolti árat nem tudok.Holnapra lesz katalógusom az internetes elérhetőségét felrakom,hátha mást is érdekel.
Acélt házi használatra a rövid kéknyelű F.Dick kombit ajánlom,egymással szemben lévő oldalai kicsit durva ill.polír,kis helyen elfér.De vas közelében ne legyen,és ugye óvni kell a hirtelen hőingadozástól és nekiütődéstől,mert a bevonat sérülékeny,helyrehozhatatlan.Ára kb.45 Euró.

Nagyon köszönöm! Amikor kereskedelemben nyomtam nálunk is Dick késeket vettek ártól függetlenül. Általában addig használtuk őket még aa sok élezéstől annyira vékonyra/alacsonyra nem koptak, hogy már veszélyes volt a használatuk. Akkoriban is ilyen 10e körül mentek alapmodellek.
Még egy utolsó kérdés: Fagyasztott cuccra mit?

Katalógus linkjét várjuk, köszönjük!!!!  :hat:

Nem elérhető nagyfehér

• Tag
« Válasz #142 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 17:36:49 »
Két faluval arrébb van egy maszek köszörűs aki Victorinox márkakereskedés is,de van nála dick is.Ott a 15-ösek max 14 Euro_4200Ft,
a 21-esek 18 Euro-5400Ft-számla nélkül.De a műhely nagyon ott van,kés,tárcsa,kutterkés-amiket vállal,a segédje egy 30 körüli csaj aki effektíve dolgozik,az öreg már csak bizniszel.
Fagyasztott cuccra:mindegy,a legjobbak is csak 3-4 vágást birnak,nem jégcsákány alapanyagból készült egy kés sem,a jégkristály kiveszi az élüket,serceg a hús,fájdul a váll,könyök,csukló,és csuklik a legkedvesebb felmenője az egész bagázsnak.Egy-kettő még elmegy,de ha zsinórba jön,kilökjük,lassítunk.Szalagban ez nem működik,ez nem a későn kitalált vasárnapi ebédnek való hogy a forróvíz,vagy mikro rásegít az olvasztásra.http://xn--borotvafrum-xeb.hu/Smileys/default/jajne.gif
PÜ megy.

Nem elérhető nagyfehér

• Tag
« Válasz #143 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 19:35:57 »
Ahogy igértem,a katalógus:http://www.markus-heucher.de/shop/de/metalldetektierung

Nem elérhető worm

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #144 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 13:33:40 »
Sziasztok,

Keresnék valaki routergurut, aki tudna nekem segíteni :)
A célpont egy tp link 3600-as. A saját firmwire-je nem az igazi (pl beállítom média szervernek - a többi gép látja is a fájlokat, de lejátszani már nem tudja, illetve méretileg sem jól látja (5gb-s mkw-t 2gb-snek stb))
Így viszont pont arra nem tudom használni amire megvettem a 2 usb miatt.
Illetve a torrentezést is ezen keresztül szeretném megoldani.
Sajnos annyira nem értek hozzá, hogy egyedül megcsináljam, pedig próbáltam utána olvasni, de elvéreztem :(
Szóval ha valaki meg tudná csinálni nekem távasztallal azt nagyon megköszönném! Természetesen nem ingyen gondoltam
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #145 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 16:24:49 »
Sziasztok,

Keresnék valaki routergurut, aki tudna nekem segíteni :)
A célpont egy tp link 3600-as. A saját firmwire-je nem az igazi (pl beállítom média szervernek - a többi gép látja is a fájlokat, de lejátszani már nem tudja, illetve méretileg sem jól látja (5gb-s mkw-t 2gb-snek stb))
Így viszont pont arra nem tudom használni amire megvettem a 2 usb miatt.
Illetve a torrentezést is ezen keresztül szeretném megoldani.
Sajnos annyira nem értek hozzá, hogy egyedül megcsináljam, pedig próbáltam utána olvasni, de elvéreztem :(
Szóval ha valaki meg tudná csinálni nekem távasztallal azt nagyon megköszönném! Természetesen nem ingyen gondoltam

Letöltöd ezt:

http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.bin

A letöltött fajlt pedig a router system System tools, Firmware upgrade menujeben betallozva feltolteni a routerre. Az ujraindul es orombodogtag.

Bovebben:
http://logout.hu/bejegyzes/vargalex/openwrt_for_tp-link_tl-wr1043nd_by_vargalex.html
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #146 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 16:25:57 »
Köszönöm, megpróbálom :-)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #147 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 16:34:41 »
Persze az esetleges hibákért felelősséget nem vállalok!
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #148 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 18:35:12 »
Hát ez az, ha hibák előfordulhatnak akkor onnantól megintcsak meg vagyok lőve! Akkor így továbbra is keresek szakértőt a témában!

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #149 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 19:50:10 »
Nem lesz hiba, de az ördög nem alszik.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici