Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446056 alkalommal)

FBP

• Vendég
Re:Kávézó
« Válasz #1650 Dátum: 2011. Július 04. - 11:16:00 »
Ez azt jelenti, hogy a borotvapengék tekintetében is át vagyunk ....va  ??? Lehet, hogy éveket kibírna egy penge, csak épp az összes  gyár direkt lerontja az élüket?  :crazy:

Penge valamikor írt már olyan eldobhatóról amit ki kellett nekik vonni a forgalomból, mert hónapokig lehetett naponta használni 1db-ot :)
...pedig csak az árát kellett volna megváltoztatni...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1651 Dátum: 2011. Július 04. - 15:32:56 »
Ez azt jelenti, hogy a borotvapengék tekintetében is át vagyunk ....va  ??? Lehet, hogy éveket kibírna egy penge, csak épp az összes  gyár direkt lerontja az élüket?  :crazy:

Penge valamikor írt már olyan eldobhatóról amit ki kellett nekik vonni a forgalomból, mert hónapokig lehetett naponta használni 1db-ot :)

Egy darab eldobhatóért senki nem fog kifizetni 3 csomagnyinak az árát  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

FBP

• Vendég
« Válasz #1652 Dátum: 2011. Július 04. - 15:52:42 »

Egy darab eldobhatóért senki nem fog kifizetni 3 csomagnyinak az árát  ;D
pedig én kifizetném!  ;)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1653 Dátum: 2011. Július 04. - 17:21:53 »
Ne legyél telhetetlen, akármelyik borotvakésed tudja ezt, és azok életed végéig is kibírják, nem csak pár hónapig :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1654 Dátum: 2011. Július 04. - 17:48:06 »

Igen ez a tervezett elavulás egyre inkább jellemző, ezt meg tudom erősíteni, hogy manapság percre pontosan kiszámolják. Kocsim főmunkahengere és kinyomócsapágya, leírás szerint 100.000 km után szétesik.(csoda, hogy ennyit kibir, műanyag az egész) 99.980 km-nél, (ezek szerint az óra csal egy picit) ;D  hopp! volt kupplung nincs kupplung.

Borotvapengékkel biztosan nem vagyunk "áttolva", de ezért az árért ilyen acélt, és ilyen bevonatokat kapunk. Kivéve, mikor elnéznek valamit, mert ugyebár ilyen is van... ( ez volt az az ominózus eldobható, amit "véletlenül" felkalibráltak, de ez véletlen volt, tehát 95-ös helyett 100-as EVOt kapott a gép, még jó, hogy jobban megy.

Nem elérhető Lajos The Silent

• Törzstag
« Válasz #1655 Dátum: 2011. Július 04. - 19:05:53 »
http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Most találtam, érdekes... Virtuális fodrászat, kár, hogy mindent elmagyaráz! Fejhallgatóval jó!  :borotva:

Nem elérhető Szám Bácsi

• Törzstag
« Válasz #1656 Dátum: 2011. Július 05. - 18:22:29 »

Igen ez a tervezett elavulás egyre inkább jellemző, ezt meg tudom erősíteni, hogy manapság percre pontosan kiszámolják. Kocsim főmunkahengere és kinyomócsapágya, leírás szerint 100.000 km után szétesik.(csoda, hogy ennyit kibir, műanyag az egész) 99.980 km-nél, (ezek szerint az óra csal egy picit) ;D  hopp! volt kupplung nincs kupplung.

Jaja, "planned obsolation", külön tétel volt :D

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1657 Dátum: 2011. Július 05. - 20:57:06 »

Jaja, "planned obsolation", külön tétel volt :D

Én nem csak a késes borotválkozással tiltakozok a "tervezett elavulás" ellen, de pl. a használati autóm egy állólámpás merci. Jelenleg sajnos egy tepsi mercit vagyok kénytelen használni, ami bár a hosszú élettartam ikonja, de a korábbi állólámpáshoz képest Leichtbau(ezt a Mercedes gyár reklámozta igy!!!) és itt a könnyűépitésű nem az autó tömegére vonatkozott az ugyanis közel egy mázsával nőtt.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1658 Dátum: 2011. Július 06. - 14:52:14 »
Élettartamot nyilván kalkuláltak akkor is, most is. Én mondjuk jobban örülök a modernebb változatnak, kiszámíthatóbb, pont e-miatt. Meg hát nehéz úgy megtervezni valamit, hogy bírja ameddig bírja... 

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1659 Dátum: 2011. Július 06. - 20:06:03 »
Én nem bánom hogy nem kiszámitható. Eddig a donorokkal együtt 11db állólámpás merci ment át a kezemen, ezek közzül 1-ben volt cserélve felső dió. A többi még gyári volt!!!

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #1660 Dátum: 2011. Július 07. - 07:02:24 »
Élettartamot nyilván kalkuláltak akkor is, most is. Én mondjuk jobban örülök a modernebb változatnak, kiszámíthatóbb, pont e-miatt. Meg hát nehéz úgy megtervezni valamit, hogy bírja ameddig bírja... 

Ebben igazad van, csak míg a "hőskorban" papíron, ceruzával számolták az élettartamot, addig kicsit mindig rádobtak (min. egy 2x-es biztonsági tényezőt), amióta a végeselemes szimulációk ilyen mértékben elterjedtek, azóta sokkal pontosabban tudják belőni az élettartamot...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1661 Dátum: 2011. Július 07. - 12:30:59 »

Ebben igazad van, csak míg a "hőskorban" papíron, ceruzával számolták az élettartamot, addig kicsit mindig rádobtak (min. egy 2x-es biztonsági tényezőt), amióta a végeselemes szimulációk ilyen mértékben elterjedtek, azóta sokkal pontosabban tudják belőni az élettartamot...

Ezen nem vitáznék, a mercinél biztos rádobtak... a többségnél viszont, ahogy esett úgy puffant... mercit meg valljuk be: ritkán vettünk, főleg állólámpást... (örültünk, hogy van lámpája). A mai ekvivalensek azonban egykutyák... és valószínűleg ez vonatkozik a borotválkozó eszközökre is. A különbség talán annyi, hogy akkor egy elhivatott "mester" többet adott a lelkiismeretének, míg a mai világban a fennmaradásra, ill. a pénzre.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1662 Dátum: 2011. Július 07. - 14:13:52 »
Azért régen jobban tulméretetzték a dolgokat. Pl. a kb 120 éves házamat úgy manzárdoztam be, hogy az eredeti faszerkezethez hozzá nem kellett nyúlni.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1663 Dátum: 2011. Július 07. - 14:17:22 »
Igen, de azt se felejtsük el, hogy arányaiban mások voltak a költségek is. 120 éve kimehettél az erdőbe fát vágni, valószínűleg mindegy volt, hogy melyiket vágod ki, volt rendesen. Ma lecsuknak ugyanezért és veheted a fát Romániából centire..

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #1664 Dátum: 2011. Július 07. - 14:31:37 »
Bocsi, 120 éve sem mehettél ki az erdőre fát fágni, mert seggbe rúgott az uraság erdőőre. Max száraz gallyakat szedhettél!  ;D
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici