Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457401 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:Kávézó
« Válasz #2340 Dátum: 2011. December 04. - 11:12:02 »

Másik örömöm, hogy Fontitól kölcsönkapott rozsdás, csorba, kitöredezett, hullámos élű, repedt régészeti Dovo borotvaleletet rozsdátlanítás után a DMT gyémántos élezőivel olyan szinten sikerült helyrehoznom, hogy az arcom egyik felét ezzel a pengével csináltam.  
:boldog:

Örökbe kaptad azt te, pláne, hogy már így "tönkretetted"!  :fetreng: ...most már gyakorolhatod rajta a nyelezést is!  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2341 Dátum: 2011. December 04. - 12:12:05 »
Tetszett, hogy a borotvát mennyi könnyebb élezni, mint a kést, mert nem kell a szögtartással foglalkozni, és a nagyon vékony élen gyorsan és jól dolgozik a kő.

Szeretek borotvát élezni!  :boldog:

No azért vannak itt még kihívások Somi !

Amikor meglesz fenve életed első felújítás utáni, nulla élszalaggal bíró, borbély fejes, erősen mosolygós near wedge kése, rolling X stroke-al úgy, hogy a borbély fejnél jó magasan is van éle no majd akkor kell ilyeneket mondani.  :borz2:

Szintén kihívás egy olyan kés élezése ahol középen nem éri el a követ az élszalag  :o  :o

Hajrá !! Ha kérdés van segítünk

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2342 Dátum: 2011. December 04. - 12:31:00 »
Idézet
Szintén kihívás egy olyan kés élezése ahol középen nem éri el a követ az élszalag     

Azt nem kellene először "kiegyenesiteni" és azután megfenni?

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2343 Dátum: 2011. December 04. - 13:05:12 »

Hogyan egyenesítenél Zozó ???
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Somogyvári Tibor

• Törzstag
    • Késportál
« Válasz #2344 Dátum: 2011. December 04. - 13:07:21 »
Örökbe kaptad azt te, pláne, hogy már így "tönkretetted"!  :fetreng: ...most már gyakorolhatod rajta a nyelezést is!  ;)
Köszi!  :boldog:
Akkor elkezdek ügyeskedni a nyelezés témával is.  :borz2:

Többieknek is köszönöm a tippeket, véleményeket!  :borz2:

• Törzstag
    • Késportál
« Válasz #2345 Dátum: 2011. December 04. - 13:10:15 »
...
Szintén kihívás egy olyan kés élezése ahol középen nem éri el a követ az élszalag  :o  :o
...
Rekurzív élű késekre gondolsz?
Problémás, mert annál az élrésznél csak a kő széle tud dolgozni. Ilyenhez keskeny (1 inch széles) köveket használok, de legjobb talán a Spyderco Sharpmaker köveinek az élén élezni. Azok nem válogatnak ilyen helyzetben.

Többieknek elrettentésként egy meglepően jól használható kés:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2346 Dátum: 2011. December 04. - 13:15:21 »

Hogyan egyenesítenél Zozó ???

Most esett le mire gondoltál, ha jól sejtem arra az esetre amikor a pengét lefektetve nincs sikban az élszallag.
Én először arra az esetre gondoltam amikor homorúra van fenve. Egy ST. Ethien Tolozan-t tettem a múltkor rendbe aminek a fejtől a penge közepéig 19mm volt a szélessége, majd a váll felé folymatosan szélesedett majdnem 20 mm-ig. Ezt a kiszélesedést szedtem le belőlle, és most egységesen a pengeszélesség 19mm.
Mutatott nekem Kelemen olyan pengét ami el volt hajolva, mondta hogy meg lehet fenni, de sok munka van vele.

• Törzstag
    • Késportál
« Válasz #2347 Dátum: 2011. December 04. - 13:28:43 »
Most esett le mire gondoltál, ha jól sejtem arra az esetre amikor a pengét lefektetve nincs sikban az élszallag.
...
Hű, ez tényleg kemény lehet.  :-\
Elég szenvedősnek hangzik egy ilyen borotva élezése.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2348 Dátum: 2011. December 04. - 13:29:15 »

Ez a jobbik eset, (rekurzív élképzés) mert itt felülnézetben gyárilag párhuzamos, és/vagy egy síkban van a penge hát középvonala, és az élszalag. A gond akkor van mikor az élszalagnak "hasa" van. De egyébként ott a piros pont Sominál! Meg a megoldás is  :idea: De egy 3" széles kőnél is tud dolgozni a széle, ha megdöntöd,
és lehúzod a borotvakést a kőről.  :idea:  ;)  (oszt' má' minnyá figyelni kell a szögekre.....  :crazy: )

reofil

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2349 Dátum: 2011. December 04. - 13:30:02 »
...mint a kacorkés:

A legutóbbi vásáron tanultam egy késestől, hogy a kő élén kell fenni az ilyen késeket... majd vettem egyet a Bauhausban fillérekért.
(Kertészkedéshez nem fogok 4-5000 Ft-os kést használni.)
Viszont egy fenőrúd (gondolom) kényelmesebb.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2350 Dátum: 2011. December 04. - 13:34:55 »

Így van Zozó ! Erre gondoltam. Itt a jobbik eset az amikor az élszalag egyenes ugyan, de nem párhuzamos
a pengeháttal. Ott az élszalag über alles elvet követve az ujjammal lenyomom a kőre az élszalagot, és nem érdekel
hogy a penge hát nem teljesen fekszik fel. A szívatósabb amikor középen nem fekszik fel az élszalag, a két végén igen.

azáramláskedvelő

u.i. : lehet hogy ezt a vonalat át is lehetne rakni egy megfeleleő topikba....  :fetreng:  :fetreng:

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2351 Dátum: 2011. December 04. - 15:58:03 »
http://www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/s_600/mercedes-benz_s_600_sel-4785165

nem csak borotváknál megy a "gyűjtőknek" c. műsor...

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #2352 Dátum: 2011. December 04. - 18:17:43 »
A szívatósabb amikor középen nem fekszik fel az élszalag, a két végén igen.
azáramláskedvelő

Hú, azt ne is mondd.Engem a lócipős borotva szivatott meg nagyon, nem volt elég hogy nem feküdt fel középen a kőre de még ráadásul k..vára kemény is volt, asszem valami harmadik vagy negyedik nekifutásra sikerűlt rendes élt tenni rá.Azóta a haver akié a borotva,napi szinten használja, elsőszámú kedvence lett és nem győzi dicsérni.Az is igaz hogy Svéd borotváról még rosszat nem nagyon hallottam.

agyepüntúli

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2353 Dátum: 2011. December 04. - 19:50:05 »
http://www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/s_600/mercedes-benz_s_600_sel-4785165

nem csak borotváknál megy a "gyűjtőknek" c. műsor...

Ugye nem ilyennek a megvásárlásában gondolkozol? Mert nagyon lebeszélnélek.
Amúgy meg igaza van a hirdetőnek, hogy gyűjtőknek ajánlja

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2354 Dátum: 2011. December 04. - 22:15:30 »
Ugye nem ilyennek a megvásárlásában gondolkozol? Mert nagyon lebeszélnélek.
Amúgy meg igaza van a hirdetőnek, hogy gyűjtőknek ajánlja

ZOZO- miért? Szerintem nyugodtan lehet ilyet is vásárolni, persze csak tüzetesebb átvizsgálás után, hátha kifogod. Újonnan olyan 30-40 milla felett van egy modern változat, és még ha rá is kell költeni egy pár millát, ez akkor is egy 600-as sel merci. Összerakva, karbantartva kivisz a világból (persze jó drágán). Az meg, hogy némi agyvelőfolt még simán kimutatható a kárpiton, hát igen.. mondjuk én csak emiatt beszélném le sűrgősen magam (nekem mindegy kié), meg amiatt, hogy most inkább egy Nissan GTR-re gyűjtök. :-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici