Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459921 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #2505 Dátum: 2011. December 14. - 15:37:27 »
Szerintem Ed arra értette, hogy valaki Guatemalában vásárolta neki. Amúgy az a nagy probléma az előre csomagolt kávékkal, hogy nem tudod mennyi ideje van pörkölve/csomagolva.
Nekem tegnap fogyott el a guatemalai, ma costa ricai van teritéken.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2506 Dátum: 2011. December 14. - 16:00:46 »
ZOZO-  ;D értettem én és pont ezért a szúrkálódás kicsit, de írhattam volna azt is, hogy nekem meg a szivarokat kubából hozzák, a sőrt egyenesen Belgiumból, a lazacokat Írországból, a kocsimat egyenesen a Csehektől, ja meg persze a gésáimat Japámból, a csajaimat meg a mihez tartás végett egyenesen itthonról szedem össze!  :fetreng: 

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2507 Dátum: 2011. December 14. - 16:06:43 »
Természetesen így volt, egy ismerősöm járt Közép-Amerikában, tőle kaptam. Meg guatemalai szivart is, beee!

Te Ed szerintem mindannyiunk egyenesen ilyen egzotikus országokból kapja a kávét nem?  ;D ( mondjuk lehet megjárja papiron Wien-i tőzsdét, de ennyi) Az lenne inkább a különleges, hogyha egyenesen a kertemből jönne, vagy az Ír alföldről, Erika ízesítéssel!  ;D

Egyébként pedig szerintem nem csak papíron járja meg a bécsi tőzsdét, hanem a gyakorlatban pár kikötőt, kiszerelő/csomagolóüzemet, amíg a Tchibónál megvesszük.

De akárhogy is, a lényeg, hogy más hangulata van annak, amiről tudod, hogy ott vették valami helyi bótban, és nem egy multimárka logója van rajta.  ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2508 Dátum: 2011. December 14. - 16:28:23 »
Na megyek is és eresztek egyet a costa ricaiból

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2509 Dátum: 2011. December 14. - 16:34:28 »
Hát ez sem megy igy elsőre, elég durvára kell darálni

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2510 Dátum: 2011. December 14. - 18:49:39 »
Természetesen így volt, egy ismerősöm járt Közép-Amerikában, tőle kaptam. Meg guatemalai szivart is, beee!
Aztanemjóját! Csempészáru!  ;D ...izé, ilyen fehér por nem érkezett azzal a szállítmánnyal?  ;D
De akárhogy is, a lényeg, hogy más hangulata van annak, amiről tudod, hogy ott vették valami helyi bótban, és nem egy multimárka logója van rajta.  ;)
Nemcsak a hangulata, nyilván a hely íze is valamilyen szinten benne van... Ilyenkor irigykedem, hogy ilyen kapcsolataid vannak... 

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #2511 Dátum: 2011. December 14. - 19:14:15 »
Aztanemjóját! Csempészáru!  ;D ...izé, ilyen fehér por nem érkezett azzal a szállítmánnyal?  ;DNemcsak a hangulata, nyilván a hely íze is valamilyen szinten benne van... Ilyenkor irigykedem, hogy ilyen kapcsolataid vannak... 

A kávé nyomta el a por illatát... :evil:
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2512 Dátum: 2011. December 15. - 07:05:36 »
... Amúgy az a nagy probléma az előre csomagolt kávékkal, hogy nem tudod mennyi ideje van pörkölve/csomagolva.
Nekem tegnap fogyott el a guatemalai, ma costa ricai van teritéken.

Zozo, sok olyan kávé van, amin rajta van a pörkölés dátuma, illetve általában az előre csomagoltak szav. ideje 18-24 hónap. Ha pl. a kavebolt.net-ről rendelsz a Kapucíner kávémanufaktúrától, vagy Angliából a HasBean-től azok tuti friss pörkölésűek, én kaptam már tőlük olyat, ami a kézhezvétel előtt 3 nappal lett pörkölve!(Kellett is pihentetni majd' 1 hetet, mert annyira bugyogva jött le ;))
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2513 Dátum: 2011. December 15. - 09:02:12 »
Zozo, sok olyan kávé van, amin rajta van a pörkölés dátuma, illetve általában az előre csomagoltak szav. ideje 18-24 hónap. Ha pl. a kavebolt.net-ről rendelsz a Kapucíner kávémanufaktúrától, vagy Angliából a HasBean-től azok tuti friss pörkölésűek, én kaptam már tőlük olyat, ami a kézhezvétel előtt 3 nappal lett pörkölve!(Kellett is pihentetni majd' 1 hetet, mert annyira bugyogva jött le ;))

Elhiszem, hogy sok kávéra rá van irva egy hosszabb szavatossági idő, de én mégis inkább egy friss pörkölésüt preferálok, egy több hónapossal szemben

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2514 Dátum: 2011. December 15. - 09:18:03 »
Meinl Gyula Bécsben tudtommal azzal tört be a piacra, hogy frissen pörkölt kávét adott a népnek, aki addig maga pörkölte a zöld anyagot némi válogatás után. Imi, hogyhogy neked nem jön be a friss pörkölés?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2515 Dátum: 2011. December 15. - 09:23:01 »
Botond, hol írtam én olyat, hogy nem jön be?
Ott figyel a polcon kb. 10 deka zöld kávé (Brazil), amit szeretnék magam pörkölni... ;)
Léber Kálmán

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2516 Dátum: 2011. December 15. - 09:25:26 »
Az írtad, pihentetni kell... abból azt szűrtem le, hogy azonnal nem jön be.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2517 Dátum: 2011. December 15. - 09:31:28 »
Azért kell pihentetni, mert a pörkölt kávénak kell kb 3-6-10 nap, mire "összeérnek" az ízek!
Mivel a babból pörköléskor, illetve utána még pár napig intenzíven CO2 szabadul fel (később is, ezért van a jobb kávészacsikon egyirányú szelep), ami miatt akár szénsavas is tud lenni a kávé.

A lentebb említett Apricot illusion pl. egész más ízt mutat 1 nap, 1 hét 2 hét elteltével.
Léber Kálmán

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2518 Dátum: 2011. December 15. - 10:38:06 »
Bizony, mikor legutóbb vásároltam Győrben a Kapuczínernél, az egyikre mondták is, hogy épp előtte pörkölték, várjak vele pár napot.  ;)

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2519 Dátum: 2011. December 15. - 23:43:52 »
Sikerült ma - kb. másfél év késezés után - összeszedni az első komolyabb vágást (igaz rögtön hármat is, nem végzünk félmunkát!), a tükörbe nézve eszembe jutott a következő borbélyos poén:
-Uram, piros nyakkendőben jött, vagy hívjam a mentőket?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici