Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459160 alkalommal)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #2475 Dátum: 2011. December 13. - 14:46:26 »
Otthon, a zasszonynak. Szeretnéd átvenni a szerepet? :crazy:
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2476 Dátum: 2011. December 13. - 14:47:34 »
Asszonynak cappucino, magamnak dupla espresso, nagynak kakaó, kicsinek tápszer... Nyertem?
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2477 Dátum: 2011. December 13. - 14:55:27 »
Asszonynak cappucino, magamnak dupla espresso, nagynak kakaó, kicsinek tápszer... Nyertem?

Nálam majdnem ugyanez a délutáni/esti mentrend, csak én szimpla espressot(ha a mennyiséget nézem inkább ristrettot) fogyasztok... :P
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2478 Dátum: 2011. December 13. - 14:57:17 »
Nem feltétlen kell azt lecserélni, Penge és én pl. szarvasipártiak vagyunk.

Jelentem már nem!  ;D A cégnél még szarvasival jön le a nedű, de már messze nem a kedvenc, és hamarosan ezt is ugyanarra a sorsa fogom juttatni, mint az otthonit.
Nálunk is központi kérdés a reggeli gyors, finom, erős kávé. Jó pár hónapja vettem egy ilyen Saeko automatát, még tavaly nyár óta néztük nem kapkodtuk el és próbálgattuk a különböző gépeket, igazából nagyon utánamentünk, mert a kávé szívügy.. A tapasztalatunk az, hogy tényleg nem kell 200e-ért venni, amit én vettem használtan végül, hatalmas alkuval a töredékéért hoztam el...  Az újkori ára ennek is 180e volt... A szempont a jó kávé és a kényelem, ebben egy ilyen gép verhetetlen otthoni használat esetén.  Egy gombnyomás és 20mp múlva issza is az ember a jó krémes, habos kávét. Ráadásul olyat, amit a szarvasi még ha hülyére is feszül, sem tud csinálni. Ezekben az automatákban, minden testre szabható, úgy mint a darálás finomsága, a hőfok, a nyomás, a kávé mennyisége, és ennek tetejében még egy halom dolog programozható.(Egyébként itt a kulcs, hogy mindenki belője a saját szájízére), de ez a gép alapból is 10 pontos kávét főz kávét főz.

Én ilyet ajánlok mindenkinek, akinek van erre kis ideje utánamenni, ill. pénze, de tilos újat venni. Tizedáron( vagy rosszabb esetben féláron) is ugyanazt nyújtja egy használt. Persze ha szerelni kell, akkor akár lehet vészes... Igazából egyszer ittam ennél kiemelkedően jobb kávét, de ott nem a gép tehetett az ügyről, hanem a kávé volt nagyon spéci, és persze drága... Ugyebár ha tudod, hogy most 200 dodós kávét iszol, attól finomabb lesz...  ;D (Voltam már így szivarral is...)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2479 Dátum: 2011. December 13. - 15:03:27 »
...Ráadásul olyat, amit a szarvasi még ha hülyére is feszül, sem tud csinálni.

Nem is tudhatna (de szép magyaros szó... ;D), mert más kategória! A szarvasi (még, ha az is van ráírva, hogy espresso) az egy steam toy, és mint ilyen a kotyogós mezőnyben indul!

A saeco meg ugye inkább espresso készítésére lett kitalálva!

Mondjuk én nem vennék automatát, de ez az én "hülyeségem" ;)
Nálam a kávé készítés nem arról szól, hogy egy gombnyomásra lejöjjön a kávé, szeretek vele "pepecselni"...

Ettől függetlenül használjátok egészséggel! (Ha majd egyszer felénk jársz, meghívlak egy sk készített kávéra! ;))
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2480 Dátum: 2011. December 13. - 15:41:35 »
Imi- Te már főztél nekem kávét...   ;D :borz2: tudom mit tudsz!    :borz2::sör:

Igazából csak azt akartam érzékeltetni, hogy akinek reggel ébredéskor fontos a jó, gyors, finom kávé, annak egy ilyen gép való és nem a szarvasi... de nem is ez a lényeg, hanem, hogy ugyanabból a kávéból ízre is jobb lesz a végeredmény.
Persze "pepecselősben" biztos mégfinomabb!

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2481 Dátum: 2011. December 13. - 16:00:25 »
Egyik ismerős lomizik németben, ő szokott hozni ilyen SAECO gépeket, általában az a bajuk (amiért kidobják) hogy a valami vésztartályuk tömődik/telitődik és ennek tisztításáig nem hajlandó fözni...vagy egy magasnyomású cső mondja be az unalmast, ezt lehet helyettesíteni egy szintén magasnyomású levegőcsővel és már főz is.5-8 ezerért szokta árulni, amit ha az elektromos szerelő gyerek megkaparint fél óra múlva már egy huszas az ára.

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #2482 Dátum: 2011. December 13. - 17:06:49 »
Köszönöm a hozzászólásokat. Penge, ha van időd, nézd meg, nem kaptál-e privát üzenetet!

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2483 Dátum: 2011. December 13. - 17:35:57 »
deka megnéztem, kaptam! Úgy érzem Valaki meg akarja venni a kávéfőzőm!  ;D

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2484 Dátum: 2011. December 13. - 17:47:28 »

Mondjuk én nem vennék automatát, de ez az én "hülyeségem" ;)

Ezzel nem vagy egyedül.
Én a vateráról vettem harmincezerért égy Poccino-t(quick mill rendszerű), tökéletesen megfelel a célnak.
kb 2 perc alatt felfűt, nem egyszer, hanem 3-szor kell ugyan gombot nyomni, meg egy temperálás is közzé esik, de kb 3 perc alatt lefőtt az esspresso(vagy néha a ristretto)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2485 Dátum: 2011. December 13. - 18:16:27 »
Ki lehet fogni ennyiért az automatát is, valószínűleg a kávé ízében nem lesz sok különbség.
Zozo! Ez a Poccino is ígéretes.. Mesélnél róla még kicsit? Pl. milyen állítási lehetőséggel rendelkezik? Nyomás/hő stb. állítható rajta?       

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2486 Dátum: 2011. December 13. - 20:22:55 »
Urak, réz cuccot mivel lehet tisztítani? Klór alapú fertőtlenítőnk, és cillitbangünk van itthon, tönkre vágja őket?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2487 Dátum: 2011. December 13. - 20:27:09 »
Sidol... küszöbhöz, kilincsekhez.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2488 Dátum: 2011. December 13. - 20:28:03 »
Bocsánat, fertőtlenítést akartam írni  :-X Ugyanúgy ecet, citromlé...?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2489 Dátum: 2011. December 13. - 20:32:17 »
A salétromsav marja, gondolom a többi sav és az alkohol tökéletes.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici