Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464076 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Kávézó
« Válasz #2835 Dátum: 2012. Január 19. - 14:05:30 »
Elsőre azt hittem a csészékre, hogy itt a piros, hol a pirost játszol  :fetreng:  :fetreng:

Dehát az összes csésze fehér?! :fetreng: :fetreng:
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2836 Dátum: 2012. Január 19. - 14:07:05 »
Akkor magától értetődő, hogy írtál töltőtollal.

Nem.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2837 Dátum: 2012. Január 19. - 14:20:25 »
Akkor magától értetődő, hogy írtál töltőtollal.

Ja, hát jobb kézzel nem is kihívás.

Nem elérhető zolio

• Törzstag
« Válasz #2838 Dátum: 2012. Január 19. - 15:15:20 »
A fa dobozkának biztos jót tesz az a forró víz , amit ráönt. ;) Azért az érdekelne, hogy az első fürdőt miért önti le a teáról. Bár gondolom az még nem a megfelelő minőséget hozza, talán ezért.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2839 Dátum: 2012. Január 19. - 15:27:38 »
Az igazából a tea "leporolása", nem szokták sem rendes ideig kiáztatni, sem meginni. A fa pedig szokta bírni...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2840 Dátum: 2012. Január 19. - 15:31:10 »
Zolio, a fa dobozka az bambusz dobozka. Az kimondottan szereti a nedvességet. Például az enyémet évek óta nem használtam és az első nap folyt mint állat, amíg rendesen be nem dagadt.
Az első felöntés - ami nagyon rövid ideig tart -, az a tea "ébresztése", amikor az öszesodort, összetöpörödött levelek kinyílnak. Ez még nem az igazi, jó tea, azért öntik ki. Utána viszont a jó teát még legalább négyszer lehet felönteni. A puerh teákat meg még akár 12-szer is.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2841 Dátum: 2012. Január 19. - 16:14:12 »
Elnézést a kávézóktól, én meg a teára álltam át.
Személy szerint én a tea fogyasztásban böszme vagyok...kedvencem a bergamottal fűszerezett fekete tea (earl grey). Ez persze, főként a gyermekkorban kialakult szokásnak és a mostani szentimentalizmusomnak a következménye.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2842 Dátum: 2012. Január 19. - 16:33:01 »
A puerh teákat meg még akár 12-szer is.
Na ilyen puerh teakülönlegesség birtokában vagyok én is, sikerült nekem is beszereznem egy komolyabb adósság fejébe. ( ez tényleg a világ legdrágább teája volt). Tényleg rengetegszer fel lehet önteni, de hát az az igazság, hogy egy kis "gesztenyében" legalább annyi tea van összepréselve, mint egy filteresből egy komoly méretű dobozban.   

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2843 Dátum: 2012. Január 19. - 16:37:38 »
A filteresek többsége méltatlan a tea névre, legalábbis nálunk. Angolhonból többször kaptam olyan filteres teát, ami nem igazán különbözött egy tisztes szálas teától. Nem volt porrá törve, és finom volt.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2844 Dátum: 2012. Január 19. - 16:41:58 »
Penge, akkor itt van neked egy gong fu-s,  puerh teás videó. A tea gaiwan helyett egy pici kannában készül:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=NuoevljdtyU" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=NuoevljdtyU</a>
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2845 Dátum: 2012. Január 19. - 16:44:23 »
A filteresek többsége méltatlan a tea névre, legalábbis nálunk....

Azt mondta erre Anna, hogy próbáljunk meg egy zsúfolt Combínóban feloldódni!  :fetreng:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2846 Dátum: 2012. Január 19. - 16:55:36 »
Fonti- köszi, de ha ekkora pacsmagolással készítenénk a teát otthon mondjuk egy zsufis hétfő reggelem ( de legyen akár vasárnap este), asszonykám kitérne a hitéből. Nyugisabb állapotban az első leöntés az megvan, de ennyi...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2847 Dátum: 2012. Január 19. - 17:03:31 »
Tapasztalt postára járó urak, egy jó nehéz és nagy latinszótárt hogy tudok feladni? Azt már dobozban, vagy sima papírba csomagolva? Hogy szokták az ilyet megoldani?

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2848 Dátum: 2012. Január 19. - 17:12:14 »
Fonti- köszi, de ha ekkora pacsmagolással készítenénk a teát otthon mondjuk egy zsufis hétfő reggelem ( de legyen akár vasárnap este), asszonykám kitérne a hitéből....

...Penge, akkor neked egy ilyen kell (én most rendeltem egyet Kínából):

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Srb_4D0D_MI" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=Srb_4D0D_MI</a>

Nem elérhető isti79

• Törzstag
« Válasz #2849 Dátum: 2012. Január 19. - 17:16:21 »
Ilyen kamjove kannám nekem is van egy és nagyon bevált, főleg ha gyorsan akarok kompromisszumok nélküli teát készíteni...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici