Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464104 alkalommal)

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:Kávézó
« Válasz #2865 Dátum: 2012. Január 20. - 11:09:02 »
Sőtt!
Sopron azthiszem közelebb van hozzánk mint pl Kézdivásárhely

De Budapest is csak kicsit távolabb mint Koloszvár.  ;)

Elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2866 Dátum: 2012. Január 20. - 11:18:31 »
És tényleg (Sopron: 482 km, KVhely: 491 km)

Sőtt!
Sopron azthiszem közelebb van hozzánk mint pl Kézdivásárhely
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető moe

• Törzstag
« Válasz #2867 Dátum: 2012. Január 20. - 11:18:54 »
A Pilot 78G ugyan olcsó, de marha jó toll, csak ajánlani tudom. A Pelikanok esetében én nem zárnám le a sort az M400-nál, ha kicsit is nagyobb a kezed, akkor fölötte kényelmesebbeket lehet találni. Az M1000 erős túlzás, az egy aláíró reprezentatív toll, de az M800, az csoda.

Nem vitatom, gyönyörűek, és nagyon szépek azok a tollak, csak olyan áron vannak, hogy inkább.. inkább elutazok valahova  ;D

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2868 Dátum: 2012. Január 20. - 11:39:29 »
Akkor javaslom a vintázs Pelikánokat, azok közül lehet megfizethetőt is találni. 
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2869 Dátum: 2012. Január 20. - 11:46:44 »
És tényleg (Sopron: 482 km, KVhely: 491 km)

Arról nem is beszélve, hogy időben a soproni út szinte fele a KVhelynek

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #2870 Dátum: 2012. Január 20. - 12:02:31 »
A tollak kimaradtak, viszont másik két szálon érintett vagyok.

Órák: Orient automatic, Swatch automatic (sajna műanyag tokozású), Roamer Elegant mechanikus, Tissot PR 100 autoqoartz, Romanson quartz, 2 Raketa (az egyik aranyozott), Poljot, 2 Molnia zsebóra, és egy orosz harckocsizós.

Teák: China Gunpowder, Japán és Ceylon Sencha, Earl Grey kékvirág, Oolong orange, Rooibos Orange, Kelet illata, ébrenléthez Mate Green.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2871 Dátum: 2012. Január 20. - 12:36:47 »
Lassan csak összegyűl egy kis Orinet klub

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2872 Dátum: 2012. Január 20. - 13:01:02 »
Az Orient pofátlanul racionális választás: megbízható automata szerkezet, az esetek többségében tisztességes megjelenés, becsületes acéltokok, az ár pedig több, mint versenyképes. Ami nekem fájó hiány (volt), az a másodpercstop és a kézi felhúzhatóság hiánya. Ezeket néhány, új szerkezettel szerelt modell már tudja, igaz, annyira nem is olcsón, persze így is messze a svejci árak alatt. Ezekbe pedig már szinte mindig zafírüveg kerül ásványi helyett.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2873 Dátum: 2012. Január 20. - 13:09:46 »
Seiko5:Kb. a Thinkpad. Semmi extra. De ahogy az egy oras mondta nekem "egy baj van ezekkel: sosem romlanak el". Nekem is van egy.
De mostanaban olcsojanos vagyok es 20 dollaros (hajozassal) kinai Slavat hordok.
Mostanban a Marvin (sima felhuzos, egyszeru darab) eloveteleben is gondolkodom, csak szijjcsere kene.

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2874 Dátum: 2012. Január 20. - 13:21:05 »
Az Orient pofátlanul racionális választás: megbízható automata szerkezet, az esetek többségében tisztességes megjelenés, becsületes acéltokok, az ár pedig több, mint versenyképes. Ami nekem fájó hiány (volt), az a másodpercstop és a kézi felhúzhatóság hiánya. Ezeket néhány, új szerkezettel szerelt modell már tudja, igaz, annyira nem is olcsón, persze így is messze a svejci árak alatt. Ezekbe pedig már szinte mindig zafírüveg kerül ásványi helyett.

A másodpercstop nem tudom mi, de kézi felhúzhatóság nem hiányzik. A fémszij nagyon praktikus, de egyszer csúnyán megégettem vele magam.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2875 Dátum: 2012. Január 20. - 13:29:39 »
A másodpercstop az, hogy amikor kihúzod a koronát, akkor az óra megáll, és így pontosan beállítható. Egyes óráknál, így az Orientnél is működik az, hogy a kihúzott koronával ellentartasz a szerkezetnek, csak annyira, hogy ne kezdjenek el mozogni a mutatók visszafelé, és így várod ki, amíg a másodperc szinkronba kerül a kívánalommal. Ez pl. a Zenithemen nem játszható el.

A kézi felhúzhatóság pedig azért jól jön, ha az ember több órát hord, és nem akarja, hogy a többi álljon, és forgatóra sem akar egy nagy kupac pénzt kiadni.

A fémszíjjal hogy sikerült égést előidézni? Szauna? Az semmilyen óra nem szereti.

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #2876 Dátum: 2012. Január 20. - 13:35:07 »
Végre megtudtam mi az a másodpercstopp.Köszi. Az én óráim közül a Sportivnije tudja ezt.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2877 Dátum: 2012. Január 20. - 13:48:12 »
A másodpercstop az, hogy amikor kihúzod a koronát, akkor az óra megáll, és így pontosan beállítható. Egyes óráknál, így az Orientnél is működik az, hogy a kihúzott koronával ellentartasz a szerkezetnek, csak annyira, hogy ne kezdjenek el mozogni a mutatók visszafelé, és így várod ki, amíg a másodperc szinkronba kerül a kívánalommal. Ez pl. a Zenithemen nem játszható el.

A kézi felhúzhatóság pedig azért jól jön, ha az ember több órát hord, és nem akarja, hogy a többi álljon, és forgatóra sem akar egy nagy kupac pénzt kiadni.

A fémszíjjal hogy sikerült égést előidézni? Szauna? Az semmilyen óra nem szereti.

Mivel csak az orientet használom és általában mindig a kezemen van ezért nincs szükségem kézi felhózásra.
AZ égés úgy jött össze, hogy valamit tettem vettem a motortérben és az óraszijjal sikerült letesteljem az öninditót. A 800 Amper az nem kis áram. Rügtön elrántottam és lekaptam az órát, de már a bőrömmel együtt jött. Azóta van egy néhány centis heg a csuklómon, meg némi olvadt felület az óra szijján.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2878 Dátum: 2012. Január 20. - 14:22:51 »
Ezt még olvasni is szörnyű :(

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2879 Dátum: 2012. Január 20. - 14:32:15 »
Aúúúú...

Az nem lehetett kellemes...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici