Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1467906 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Kávézó
« Válasz #3225 Dátum: 2012. Március 14. - 15:27:15 »
Szerintem totál értelmetlen a kiló hajsza, de ez saját vélemény. Ha normális vázad van, és nincs rajta semmi felesleges hulladék, akkor akármilyen keró is van annyira könnyű hogy ne érezd soha, hogy túl nehéz lenne. Nem mindegy hogy 9 kiló vagy 18, de hogy most 1-2-3 kiló különbség, az már semmit nem számít. Télen széles külsővel (37/42) tolom egy japó trekkinggel, nyáron meg fixxel 28-as külsővel, ami szerintem legalább 3 kilóval könnyebb. Mindkettő rendesen karban van tartva, normális keréknyomáson, olajozva, és érezhetően nem vagyok gyorsabb a fixxel. Mindkettővel tartok egy kb. 25-ös tempót, és nekem nem kínlódósabb a téli keróval sem a téma. Más érzés az biztos, de kb. az 5-10%-ot nem haladja meg a kettő közötti átlagsebesség, ami részemről nem különbség. Így is, úgy is fele/harmad annyi idő alatt vagyok a célállomáson mint autóval vagy busszal, szóval nekem ugyanaz a végeredmény mindkét esetben.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #3226 Dátum: 2012. Március 14. - 15:47:32 »
én pedig csak ismételni tudom magam, miszerint nem a végsebességben érezhető a súlykülönbség, hanem lomhaságban elindulásnál.
ugyanakkor én sem tervezem az acél nyerekcsövet karbonra cserélni pár deka súlynyereség kedvéért, illetve vallom, hogy a guminyomás és a külső jellege (slick VS terep) többet számít mint 1-2 kiló  :sör:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3227 Dátum: 2012. Március 14. - 15:48:54 »
Sokkal!

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3228 Dátum: 2012. Március 14. - 21:41:02 »
Az én biciklim a szó szoros értelmében kontrás. Swinn-Csepel Touring

http://www.schwinncsepel.hu/index.php?page=12&prod=478

Imádom, szánt szándékkal választottam ezt az egyszerű típust, idős bácsik szoktak leszólítani, hogy milyen menő a bringám. A kételkedők kedvéért, hogy lehet egy ilyen alacsonyan felszerelt kerékpárral is haladni:

2X voltam vele Kiskunhalason(Szegedről)

Debrecenből eltekertem Hortobágyra, másnap Vókonyára egy gasztronómiai rendezvényre, s este, egy-két fröccs után(ezt halkan mondtam) Hajdúdorogra. Lehet számolni, mindezt nyáron, egy Bikepositive oldaltáskával, amibe az úti pakkom volt, ajándék palackok, borotválkozó felszerelés.

Ja és nem vagyok szupermen, csak bringával járok dolgozni. Az elgondolásom a vásárlásnál az volt, hogy anno is eljutottak az emberek A-ból B-be egyszerű járgányokkal, lehet, hogy tovább tartott, de odaértek. Jókat hallottam a Swinn-Csepelről és állítólag hozza a minőséget, s a mai napig látok 40-50 éves tök rozsdás darabokat.

Aki meg kuncog, mikor eltekerek mellette, az hadd kuncogjon, én is boldogan tekerek.
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3229 Dátum: 2012. Március 14. - 21:52:00 »
Tudom, hogy nem ugyanaz, de a főbb alkatrészek nem kínaiak, a pedál, dinamó igen, más baj nincs vele, 1 év aktív használat után.
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3230 Dátum: 2012. Március 14. - 22:00:28 »
Mintha kissé ironikus, cinikus lenne a blog ;) Az egyén megelégedése és boldogsága nem elhanyagolható, s a trendek követelményei okán nem feláldozandó. ;D

Majd mentek vele egy kört a Dél-Alföldi Borotvalatin.  :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3231 Dátum: 2012. Március 14. - 22:03:12 »
...meg a váz nem muffos, hanem hegesztett...stb. de nem ez a lényeg, hanem az, hogy van rá bizonyíték, hogy a régi, vagy régi szerű technológia is elegendő tud lenni, és nem kell állandóan "fejlődni"  ;D

Bíztam benne, hogyha valami jó munkát próbálnak másolni és nem akarják a gyárat lejáratni, akkor valami kevésbé hitvány bicikli lesz belőle, ha meg nem jön be, akkor sem vesztettem sokat a próbán.
Sheffield-England

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #3232 Dátum: 2012. Március 15. - 11:18:35 »
Nem vagyok gramm mániás, csak lemértem, acél nyeregcső, acél kormány fontos a biztonság :) (tört már el alattam alu nyeregcső)
A bringa most a testsúlyom 10 %-a, egyszerűbb volna a saját súlyommal kezdeni a súlycsökkentést, mostanság ismét minden reggel megtapasztalom, hogy mennyivel könnyebb 20 kg mínusszal tekerni, elég lerakni hozzá az óvodában lerakni a fiamat meg a gyerekülést. :)
Kontrásom nekem is van, tavaly kaptam a születésnapomra 1969-es Csepel Mátra, darabokban várja az újjászületést. ;)
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3233 Dátum: 2012. Március 15. - 17:29:59 »
Kihaladtam ma a szőlőnkbe kicsit körbenézni. Útközben összefutottam két pirinyó kis csíkos hátú malaccal. Szerintem amíg nem értem két méteren belülre, addig a mamájuknak néztek, mert közeledtek felém. Utána bezzeg ketten három felé.  ;D
Ez után kezdtem csak érdeklődve körbetekintgetni, jómagam is a mamájukat kerestem. Bár vele már nem szívesen futottam volna össze.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3234 Dátum: 2012. Március 15. - 20:32:37 »
...ez volt ma kávé helyett?  :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3235 Dátum: 2012. Március 16. - 19:43:23 »
Valakinek csak megszületni volt nehéz, gratulálok Fonti!  :borz1:
Idézet
The winners of the SRP March 2012 Giveaway are:

First Prize:  fonthunter

Second Prize:  Jp1munoz

CONGRATULATIONS!!!   :y:y:y
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #3236 Dátum: 2012. Március 16. - 20:19:50 »
 :fetreng:  :borz2:

Valakinek csak megszületni volt nehéz, gratulálok Fonti!  :borz1:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3237 Dátum: 2012. Március 16. - 20:43:38 »
Kössssz fijúk!  :boldog:  ...lehet, hogy veszek egy lottószelvényt is.  ;D
 :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3238 Dátum: 2012. Március 16. - 20:50:15 »
Kössssz fijúk!  :boldog:  ...lehet, hogy veszek egy lottószelvényt is.  ;D
 :sör:

Gratulálok, itt az igazolás, hogy nem a pockok párzásával kell foglalkoznod hobbiként, hanem a hagyományos borotválkozással!  ;D
Sheffield-England

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3239 Dátum: 2012. Március 16. - 20:52:04 »
Köszi Szőrmók!  :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici