Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1466088 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #3435 Dátum: 2012. Április 11. - 13:15:46 »
Rotbart- Az első megadta magát, ahogy kell. OS még felismeri és szerintem mikor elér egy bizonyos mem címzéshez végtelen ciklusba esik, amitől jön a fagyi vagy a "kékhalál". A másodikat már a BIOS sem ismeri fel, tehát itt inkább "elégett" valami benne. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ha egy memória terület elszáll ezekben, akkor a mezei user, hogy tudja ezt a területet kiiktatni, mint a vinyóknál az OS ugyebár meg tudja jelölni a rossz szektorokat. Nyilván ez itt teljesen más technológia, memóriát általában kidobnak és nem javítanak. Ami a legbosszantóbb, hogy 3 év garancia volna ugye rá, de nem tudjuk eldönteni mit csináljunk ez esetben, mert ha adnak egy új ilyet, hát nem szívesen rakjuk vissza a gépbe, a régit meg nem szívesen adnánk le a rajta lévő adatok miatt... Tehát itt a garancia egy érdekes paradoxont hordoz magával... Ami bosszantó, hogy van még 5 ilyen kütyü nálunk, ami hasonló sorsra vár? úgyhogy a bizonytalanság nyert a gyorsasággal szemben...

Egyébként a Vertex2 is gyors, de a 3-as még talán 4-szer gyorsabb és ez egy halom alkalmazásnál nagyon érzékelhető, úgyhogy olyan, hogy "túl gyors" ilyen nincs ( persze, ha a gépben lévő más alkatrészek is összhangban vannak a SATA3-al). Mindenesetre :thumbsdownforthisshit   

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3436 Dátum: 2012. Április 11. - 13:42:58 »
Jahh, akinél SATA3 van, az más : )

A garancia tényleg érdekes paradoxon. Mivel a visszaszállításnak nemcsak az útvonala, de a végcélja is ismeretlen, én sem mertem leadni a drága fekete kaviárt, amikor lerohadt (WD Caviar).
Viszont mint megtudtam, adatmegsemmisítés után is él a garancia, el is vittem valamelyik adatmentő céghez, megnézték, tényleg halott, bár nagy nehezen vissza lehetne szerezni az adatokat. Mondom backup van, menteni nem kell, csak törölni, de teljesen, hogy le merjem adni garanciális cserére. Természetesen, semmi gond, 50 euro lesz (futár viszi külföldre, berakják egy bazi mágnesbe, visszahozzák, jegyzőkönyvet adnak, stb). Szóval egy csomó macerával, 15000 költséggel cserélték volna a húszezres HDD-t. Ügyes!

Egyébként nagyon jó fejek voltak, bátran ajánlom őket mindenkinek, dumáltunk, meséltek a módszerekről, kipróbáltuk, hogy mit lehet tenni a vinyómmal. A végén szétszedték, mert én azt hittem, nehéz szétszerelni (valaha nagyon régen szedtem szét vincsesztert, iszonyú nehezen ment, hát ez ma már csak 5 csavar kiszedése, és kész).

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3437 Dátum: 2012. Április 11. - 15:29:01 »
FBP- nem home videó anyag van rajtuk, azt egyből a publikus jutúbra szokta felrakni az asszony!  ;D hagy irigykedjenek a barátnői!  ;D ;D ;D  így alapból nincs rizikó..  :-*

Rotbart- Melyik adatmentő céget ajánlottad? Én a megbízhatók közül csak a Kürtöt ismerem, de ők baromi drágák...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3438 Dátum: 2012. Április 11. - 15:35:37 »
Árajánlatot ingyen adnak (gondolom máshol is): http://www.adatmentes-adatvissza.hu/hu/adatmentes-arak.html

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3439 Dátum: 2012. Április 11. - 16:14:56 »
Nanemár! Mondjuk én 5 éve csináltattam ilyesmit utoljára, de senki nem próbált pénzt kérni érte. Az b@@na be, ha ezért fizetnék! Eleve már az bizalmi helyzet, hogy árajánlatot kérek.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #3440 Dátum: 2012. Április 11. - 16:24:40 »
Roti,

ezt megcsinálják itthon is a Kárpát utcában, ha jól emlékszem, 10-15.000 Ft-ért.

Jahh, akinél SATA3 van, az más : )

A garancia tényleg érdekes paradoxon. Mivel a visszaszállításnak nemcsak az útvonala, de a végcélja is ismeretlen, én sem mertem leadni a drága fekete kaviárt, amikor lerohadt (WD Caviar).
Viszont mint megtudtam, adatmegsemmisítés után is él a garancia, el is vittem valamelyik adatmentő céghez, megnézték, tényleg halott, bár nagy nehezen vissza lehetne szerezni az adatokat. Mondom backup van, menteni nem kell, csak törölni, de teljesen, hogy le merjem adni garanciális cserére. Természetesen, semmi gond, 50 euro lesz (futár viszi külföldre, berakják egy bazi mágnesbe, visszahozzák, jegyzőkönyvet adnak, stb). Szóval egy csomó macerával, 15000 költséggel cserélték volna a húszezres HDD-t. Ügyes!

Egyébként nagyon jó fejek voltak, bátran ajánlom őket mindenkinek, dumáltunk, meséltek a módszerekről, kipróbáltuk, hogy mit lehet tenni a vinyómmal. A végén szétszedték, mert én azt hittem, nehéz szétszerelni (valaha nagyon régen szedtem szét vincsesztert, iszonyú nehezen ment, hát ez ma már csak 5 csavar kiszedése, és kész).
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3441 Dátum: 2012. Április 11. - 16:27:25 »
Nálam egy próbálkozott be ilyennel (Renoszig).
Halottak napján ment a temetőbe, közben beugrott hozzánk. Elmesélte a családja életútját, ránézett a falra és azt mondta, hogy ezen csak ők segíthetnek... baromi drágán.
Most nincs nála számla (csak virág), de nyugodtan adjam oda neki az összeget.
Szerintem ez egy férfi-beavatási-szertartás. Ezen át kell esni, hogy legközelebb a többi köcsögöt villámgyorsan el tudd hajtani a...

Egyébként tényleg sokkal korrektebbek/olcsóbbak a vidéki szakik!
Ha valakinek kell Dél-Budán kőmíves, vizes/gázos, szóljon.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3442 Dátum: 2012. Április 11. - 16:36:36 »
Nálam egy próbálkozott be ilyennel (Renoszig).
Ha valakinek kell Dél-Budán kőmíves, vizes/gázos, szóljon.

Méhes volt nálam is egyszer régen, de profi volt, megérte az árát.
Gázos kéne, cirkókarbantartani, előremenővezetékkeresztemetszet-megszakérteni!

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3443 Dátum: 2012. Április 11. - 16:53:40 »
Szakszerviz? (a cirkóhoz)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3444 Dátum: 2012. Április 11. - 17:03:39 »
Rotbart- Előremenő cső keresztmetszeten mit szeretnél megszakérteni?

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3445 Dátum: 2012. Április 11. - 17:38:12 »
Elég vékony, 16-18mm lehet, az utolsó radiátor csak akkor melegszik be leállás után, ha a sorban előtte levőket elzárom. Ha az utolsó meleg, akkor lehet kinyitni a többit, onnantól működik.
A kérdés pedig az, hogy a vékony cső vajon csökkenti-e az egész rendszer hatásfokát annyira, hogy érdemes legyen kicserélni (mintegy 10 méternyit, ebből 3 méternyi a vésés, a többi falon kívüli), vagy csak a szivattyú megy többet, de hőleadásban ez nem számít.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3446 Dátum: 2012. Április 11. - 18:27:50 »
Rotbart- Igazából nem értem. 16-os 18-as csövek kiviszik a melegvizet a világból... egy átlagos családi ház és egy 80W-os szivattyú esetén biztosan... de a radiátorok mérete és mennyisége az ami szerintem Nálad számít...

Ahogy írtad 1 körről van szó? a radiátorok meg sorba kötve?, ha így van, a rendszered nem túl korszerű. Egy osztót kéne inkább berakni és mindegyik osztásra egy radiátort, majd az osztóról szabályozni, hogy egyenletesen( vagy igény szerint) legyen elosztva a melegvíz a radiátorokra. Cső keresztmetszet növelés szerintem felesleges, ha nem dugult el valahol a rendszer, inkább a szivattyú teljesítményét kéne növelni.

Ha egy előremenő köröd van és abból kapják a radiátorok a naftát... a radiátorokat nem tudod szabályozni a szelepekkel úgy, hogy jó legyen?

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3447 Dátum: 2012. Április 11. - 18:56:56 »
Hazaértem, megmértem: 15mm-es a külső átmérő.
Nem is lehet korszerű, mert valamikor '97 körül építhették a rendszert (ez egy kb. 100 éves ház, cserépkályhák, később Hérák voltak itt), ezért is megy falon kívül az összes cső. Én már cseréltettem radiátort, bekerült még egy radiátor a sorba (egy hosszú helyett lett két közepes méretű a nappaliban), azóta indul be nehezen a másik szobáé. Két kör van, de nincs semmilyen elosztó kütyü, csak termosztátos szelepek. Ezen az emlegetett ágon 5 radiátor van kb. 15-20 méter vezetékhosszon, az elsőn van termosztát, a következő 3 darabon csak elzárószelep, az utolsón megint termosztát.

Amikor bekerült a két új radiátor, beüzemeléskor nem melegedett az utolsó, meglévő fűtőtest. A srác, aki csinálta, azt mondta, látott már ilyet, és az a megoldás, hogy az utolsót be kell indítani (mármint felfűteni), és úgy rányitni a többit a hálózatra. Most nem voltunk itthon pár napig, nyilván megint ezt kell tennem. Érdekes, hogy ha mondjuk fél napig csak 18-19 fokon tartjuk a lakást, akkor nem okoz gondot a rendszer lehűlése. Furcsa egy áramlástani jelenség.

Most pedig megyek és megteszem, amit kell.
Valamint megborotválkozom a remek, új Lord SC-vel, amit Edtől vettem.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3448 Dátum: 2012. Április 11. - 19:39:48 »
Rotbart- Tényleg érdekes jelenség... de ha régi a rendszer van két tippem is. Az egyik, hogy pangó levegő van a rendszerben, ami a hideg hatására az utolsó radiátornál csinál egy forgalmi dugót, megakadályozva az áramlást ( mikor az elsőket lezárod megindul az áramlás) de lehet, hogy ezt nem is levegő csinálja, hanem álláskor a felgyülemlett iszap ül le valamelyik kanyar után... Elméleti síkon és áramlástanilag és amit leírtál, annak alapján (ha nincs iszap, nincs levegő csak a fűtővíz), akkor bizony mindenhova kéne jutni valamennyi melegnek... csodák nincsenek. A csövek cseréjének ez esetben annyi értelme van, hogy majd le kell engedni a vizet... és minden kiderül... ja és légtelenítőket nem árt berakni a zegzugokhoz, ahol megállhat a levegő.
A csövek keresztmetszetét (a rendszerhez igazítva) pedig javaslom, hogy ne viz-gáz szerelőre bízd, hanem inkább egy tervezőmérnökre... Az én tapasztalatom az, hogy a vízszerelő pont olyan ember, mint mi...(csak nem LORD SC-t használ  ;D ) előnye annyi van, hogy van szerszáma és egy kicsit több tapasztalata, hogyan kell két csövet egymáshoz toldani...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3449 Dátum: 2012. Április 11. - 21:22:16 »
Én azt gondolom, hogy ha egyszer megy, máskor meg nem, és ezt stabilan lehet reprodukálni a hosszabb leállások után, az majdnem biztosan levegővel vagy iszappal ( vagy valamilyen más ülepedéssel) van összefüggésben, akármilyen előremenő keresztmetszet mellett előbb-utóbb valamilyen hőt fog produkálni akár 10 radiátor mellett is, tehát ha félre van méretezve a rendszer az már egy másik téma..., akkor max túl langyosak lesznek a radiátorok, de egyik sem marad ki a körből.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici