Jahh, akinél SATA3 van, az más : )
A garancia tényleg érdekes paradoxon. Mivel a visszaszállításnak nemcsak az útvonala, de a végcélja is ismeretlen, én sem mertem leadni a drága fekete kaviárt, amikor lerohadt (WD Caviar).
Viszont mint megtudtam, adatmegsemmisítés után is él a garancia, el is vittem valamelyik adatmentő céghez, megnézték, tényleg halott, bár nagy nehezen vissza lehetne szerezni az adatokat. Mondom backup van, menteni nem kell, csak törölni, de teljesen, hogy le merjem adni garanciális cserére. Természetesen, semmi gond, 50 euro lesz (futár viszi külföldre, berakják egy bazi mágnesbe, visszahozzák, jegyzőkönyvet adnak, stb). Szóval egy csomó macerával, 15000 költséggel cserélték volna a húszezres HDD-t. Ügyes!
Egyébként nagyon jó fejek voltak, bátran ajánlom őket mindenkinek, dumáltunk, meséltek a módszerekről, kipróbáltuk, hogy mit lehet tenni a vinyómmal. A végén szétszedték, mert én azt hittem, nehéz szétszerelni (valaha nagyon régen szedtem szét vincsesztert, iszonyú nehezen ment, hát ez ma már csak 5 csavar kiszedése, és kész).