Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446067 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Kávézó
« Válasz #4050 Dátum: 2012. Július 08. - 23:14:09 »
Nagyobb az árrés a többin.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4051 Dátum: 2012. Július 08. - 23:26:13 »
nekem is pont az L5/L6 páros ugrott be. szerintem bőven vállalhatóak  ;)

Láttál valahol (extrametálon kívül) olyan nagy, vagy nagyobb áruházláncot, ami tart Lordot is?? Én még nem. Mindenhol csak a csunyácska műanyag Wilki a maximum. Meg a sokpengés csodák. Volt már olyan 100-as bolthoz is szerencsém, ahol nem tartottak pengét sem.  :(
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4052 Dátum: 2012. Július 08. - 23:31:40 »
Az EM-ban az L5/L6-on is nagy az árrés.  :D

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4053 Dátum: 2012. Július 08. - 23:40:50 »
Na, a borotvára majdnem nem reagáltam (pedig ez tulajdonképpen egy borotvafórum :) 10.000,-Ft, hát nem tudom, persze van drágábban is, de szerintem ennél jóval olcsóbban is. Megsaccolnék egy árat: 4.000,-Ft, szerintem ennyiért lehetne normálisat, ha mondjuk nem made in EU, hanem közel vagy távol-kelet...

Ez nemrég még hatezer-valamennyi volt (jó, az sem 4000, oké): http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/de89_borotva/

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4054 Dátum: 2012. Július 08. - 23:51:10 »
Láttál valahol (extrametálon kívül) olyan nagy, vagy nagyobb áruházláncot, ami tart Lordot is?? Én még nem. Mindenhol csak a csunyácska műanyag Wilki a maximum. Meg a sokpengés csodák. Volt már olyan 100-as bolthoz is szerencsém, ahol nem tartottak pengét sem.  :(

Sajnos meg tudom erősíteni, hogy a nagy multik semmi olyan kozmetikai terméket nem tartanak, amik vagy jól fogynak, vagy még nagyobbat lehetne rajtuk kaszálni, vagy pont értelme lenne. Hagyományos pengét azért még tartanak, készüléket már nem annyira. Ebben egyet is értek velük. De van még vagy más 1000 cucc, amiről hallani sem akarnak, mert vagy van sajátmárkájuk és ki van adva nekik, hogy stop, vagy -és ez az inkább általános- olyan beszerzők űlnek pozicióban, akiknek semmi érdekük próbálkozni, vagy a key brandek megkötik a kezüket... Egyébként tiszta Maffia. Konkrétan úgy képzeljétek el, hogy megy a Koca Kólás és azt mondja Lalinak, hogy ha meglát Tepsi kólát x Ft alatt vagy X raklapnál többet a raktárukban, akkor ejnye, a beszerzés nem kap csokit... Majd mikor kevés Tepsi kólát rendel a tag, megy a Tepsis, hogy mi a f.sz van, mennyi csoki kérsz? Lali meg kapkod, meg idegeskedik, lavíroz...és gyakorlatilag minden termékcsoportnál így megy. Mondjuk nyáron a Koca Kólás, az ásványvizes, meg a sörös a nagy úr... a borotva a kutyát sem érdekli ezekben a csatornákban, nem dől össze a világ, ha nincs... de ha sőr vagy kóla nincs?  

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #4055 Dátum: 2012. Július 09. - 04:23:43 »
Megnéztem mi ez az L5/L6, ránézésre elfogadhatónak tűnnek. Ettől kiakadnának a nagykeresek ha ott lenne a 70+ egyéb fajta borotva mellett? Hát nem tudom. Mindenesetre szerintem többeknek normális megoldást jelenthetne... Aki meg drágábbat akar az vesz valami szakboltban 10+e Ft valamit.

Megjegyzem még: ha megnézem (szimplán az utcán/buszon/metróban) hogyan van borotválva az átlag 20-as, 30-as korosztály akkor nem annyira észlelem az Auchan-ban is látott 70+fajta "modern" borotva által hozott "haladást", amíg az 50 felettiek bizony többnyire jól vannak borotválva.

(Itt megint a kérdés: Spórolnak a drága borotván? Nem tanultak meg borotválkozni? Mindenesetre a magyar pénztárcához jobban passzolna a 400,-Ft-os borotvapenge-pakk, mint a 4.000,-Ft-os)

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #4056 Dátum: 2012. Július 09. - 08:02:34 »
Szerintem a multiknak nem érdeke, hogy L5\L6 borotvákat áruljanak. Ha ugyanis ezek szélesebb körben elterjednének, kik vennék meg a 4-5 ezer forintos patron fejeket?

Látok egy másik problémát is a környezetemben. Mióta eredményesen használok DE-t, és minőségi változás állt be a borotválkozásaimban nyilván sokunkhoz hasonlóan baráti köröm, családom férfi tagjait is próbálom "megfertőzni." Munkahelyen, barátokat, ismerősöket simán betámadok a témával, amikor meglátom őket vörösre kapart nyakkal. Persze mind patronossal kínozza magát. Többen azzal védekeznek: pengéssel nem nyúzzák magukat, mert megvág, durva, stb. Amikor pedig megkérdezem őket, hogy milyen pengét ismertek: Wilkinson, Gilette. Ennyit. Ezek a pengék viszont a rosszabbak közé vannak sorolva a fórumon, és sokunknak tényleg nem válnak be: valóban húzhatnak, irritálnak. Ez is egy nagy probléma szerintem a készülékek ismeretének hiánya mellett: az említett két penge jelenti nekik a PENGÉT. Ha pedig ezek valamelyikével indul DE-s karrierjük, akkor a rossz tapasztalat miatt rögtön vissza is tántorodnak, és patronosért nyúlnak. Talán ez is oka lehet, hogy a DE-k így élnek a köztudatba.

Ami az idősebb generációt illeti. Lehet nincs igazam, nem vagyok bőrgyógyász, de szerintem az idő múlásával a bőr erősödik, vagy ellenállóbbá válik. Nem állítom, hogy ez általános szabály, de pl. édesapám 20-es éveiben ugyanúgy érzékeny bőrű volt mint én, mára már pedig gyakorlatilag bivalybőrrel rendelkezik, semmi gondja a borotválkozással.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4057 Dátum: 2012. Július 09. - 09:33:58 »
Itt azért már erősen markecing, és közgazdasági kérdéseket feszegetünk. Nem éri meg olyan terméket reklámozni, ami sok évig kiszolgál valakit, de pláne ha a belevaló eszköz csak pár száz forint.

Kis számolás:

10 millió lakos, amiből 5 millió a férfi, és ebből borotválkozzon patronossal mondjuk 2 millió.

2,000,000X 4000 = 8,000,000,000

És akkor évente mindenki csak 1 patronos alapborotvát vett.
Dobjuk hozzá még kétszer ennyit, a pengékre: összesen 24 milliárd forint, évente.
Dobjuk még rá azt is, hogy egy patronos nyelet nem fogsz 1 évig használni, mert jön a friss, ami már rezeg, 6 pengés, beépített bajusz/szakál nyíró van benne, és teljesen más színű mint az előző. És különben is mostanában ezt tolják az esti sorozat alatt a reklámban. Tehát tuti, hogy megveszed. Ja és persze valamivel olcsóbb 1 tartalék patronnal karácsonyi akcióban, mint az az 5 patron, ami a "régi" borotvádba kell.  Tehát ez még 8 milliárd.

Ugyan ez DE borotvával:

2,000,000X4000= 8,000,000,000

Plusz évente 100 penge, ami  kb 2000 Forint: Összesen 12 milliárd. És nem éves szinten, mert egy DE készülék 10 évig minimum kihúzza.

Nekik az a lényeg, hogy vásároljál, és fogyasszál. Egyszerűen nem kifizetődő nekik a jó, és olcsó, megbízható terméket árulni, mert azon nincs haszon.

Pont azért nem borotválkoznak, mert szarral borotválkoznak. Egyszerűen nem lehet a patronosokkal normálisan borotválkozni. Tudom, én is sokáig próbáltam, majd 20 évig. Nem volt jó.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #4058 Dátum: 2012. Július 09. - 10:52:47 »
Az eszközök élettartama mesterségesen csökkentett. Egy csomó háztartási gép, híradástechnikai eszköz etc. úgy van összerakva, hogy egy bizonyos idő után gyakorlatilag kötelezően tönkre kell mennie. Ismerjük ezt, a dobd el és vegyél másikat kategória, holott a technológia régen adott volna ahhoz, hogy teszem azt olyan mosógépeket, hűtőket gyártsanak, amelyek nem romlanak el 40 évig. Csak ez nem buli nekik, mert akkor lehúzhatnák a rolót a gyárakban. Van is erre egy fogalom kitalálva, ha jól emlékszem tervezett elavulásnak nevezik. A borotválkozás területén is ugyanez működik, nyilván sokkal jobb ha havonta 4-5 ezer forintot adnak ki pengére az emberek, mint 4-500-at.

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #4059 Dátum: 2012. Július 09. - 11:20:00 »
Nem akartam, hogy "régend minden jobb volt" dumának tűnjön, és persze nem is mondom, hogy minden termékre, márkára igaz manapság, hogy rossz. Viszont attól még rengeteg terméknél létezik a jelenség. Hogy legyen egy ellenpélda is: a Miele háztartási gépei tény, hogy nem bóvlik. A mosógépeikre 20 év garanciát vállalnak, igaz 3-500 ezer forintba kerülnek.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4060 Dátum: 2012. Július 09. - 11:23:02 »
Srácok! Azé' nehogy leigyátok magatokat, és aztán felvágjátok az ereteket!  :crazy:
Én még emlékszem arra, hogy apám hány éjszakát töltött (no nem anyámmal  ;D) hanem a család Skoda 105-ösével, pontosabban annak szerelésével. Anno egy ilyen gép - figyelembe véve az akkori fizetéseket - sok havi átlagjövedelembe került. Ma ugyanennyi havi átlagjövedelemből ennél sokkal jobb autót vehetsz, amivel nem kell éjszakákat töltened, 100.000 km után teljes motorfelújítást végezned, és nem rohad szét 6-8 évesen.
Ma is van az a kategóriájú háztartási gép, ami évtizedeket kibír, csak az 2-3x annyiba kerül, mint az átlag. Régen az automata mosógépért mennyit güriztek szüleink, nagyszüleink? Ma meg hozzánkvágják minimálbéren alul. Emlékszem, a család első színesTV-jére, ami valami 25 rongy volt akkoriban, ami akkor apám 4-5 havi fizuja volt. Tegyük fel, hogy átlagos keresete volt. Manapság 1 havi átlagfizuért elég komoly TV-t lehet kapni.
Szóval, jó ez a "régen minden jobb volt" duma, de egy gépezet akkor is el tudott romlani, sőt!!! Ma legalább tudod, hogy mikor fog elromlani, és fel tudsz rá készülni!  :evil:

Jesszum pipe... Akar a fene öngyi lenni, nem vagyok annyira depi. Szépen lassan cserélek le mindent. Most 7  éves a hűtő, viszont most akciós a felülfagyasztós a nemtudomhol. Naná, hogy lecserélem.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4061 Dátum: 2012. Július 09. - 11:30:55 »
Én a patronosokat azért nem írnám le (gondolom Peti sem).
A vellanyos után megváltás volt!
...csak hát olyan alaposan vágott, hogy állandóan szőrbenövések zaklattak.

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #4062 Dátum: 2012. Július 09. - 11:34:38 »
Szőrbenövések nekem is szép számmal voltak, plusz ami nagyon zavaró volt, a borotválkozás után egy nappal, amikor már érezhetően kezdett nőni újra a szőröm, maga a kinövés folyamata is folyamatos fájdalommal járt végig nyaktájékon. Fájt a borotválkozás, és utána a növekedés is, nekem abszolút nem vált be. Szerencsére ez azóta teljesen megszűnt. :)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4063 Dátum: 2012. Július 09. - 11:37:08 »
Szerencsére ez azóta teljesen megszűnt. :)
...látom a fényképeden.  :D

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #4064 Dátum: 2012. Július 09. - 11:53:18 »
...látom a fényképeden.  :D

Ez egy régebbi kép, 2-3 éves, azóta nincs már szakállam, rendszeresen borotválkozom. :)
Kellene felraknom egy frissebb képet!  :borz2:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici