Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446052 alkalommal)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4110 Dátum: 2012. Július 21. - 18:10:25 »
nálam a sharpmaker (konyhakésekre a kisebbik élszöget használom) + fenőacél tökéletesen működik.  :borz2:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4111 Dátum: 2012. Július 21. - 18:24:28 »
Kenyérvágó kést hogy éleztek?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4112 Dátum: 2012. Július 21. - 18:25:57 »
Szikkadt zsömlével...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4113 Dátum: 2012. Július 21. - 18:27:58 »
Akkor árilag én nyertem. Minden konvexre élezve, csiszolópapírral, és egy ilyennel:

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/5135

Szivacsos az alja, és feszítve tartja a papírt is. Ha profilozni kell, akkor papírilag:
 180, 240, 400, 800, 1200, 2000

Ha csak frissíteni kell az élt:

800, 1200, 2000

Gyakorlatilag profilozással késenként kb 15-20 perc/kés, a frissítés meg kb 5 perc.

Az egész megvan 3000 froncsiból és lekakantom a különböző éllező kütyüket.

Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4114 Dátum: 2012. Július 21. - 18:33:55 »
Én azt elhiszem hogy jól működik a CATRA, tudom hogy gépekből a legjobbak közül való, de nem is arra panaszkodtam hogy hogyan élez :) Attól még hogy jól és gyorsan élez, attól még pazarolja az anyagot. A szalagcsiszolót nem azért írtam hogy bárki is azt használjon, csak azért írtam hogy én se csak köveket használok. A kínai cuccoknál mindegy kb. mennyire egyenletes az élszög, az első zsömle után úgyis kimegy nagyrésze, ott a sebesség a fontos, mert az anyag gagyi, és nem kár érte. A jobb késeknél azért már nem mindegy.

A fenőacélt azért írtam mert nagyon könnyű bárkinek megtanítani a használatát, gyors, és még ha ilyen géppel élezne az asszony amikor nincs FBP, akkor is egy fenőacéllal kellene karbantartani a késeket az élezések között, és nem a géppel. Ha tényleg legalább 1-2 havonta élez Peti kövön, akkor totál felesleges fenőacélon kívül bármi más. Az meg megvan 2e forintból az ikeából kerámiás, de egy jobbfajta is megvan 10-15 környékén.

Felőlem nyugodtan kivághat 30 ropit az ablakon, engem nem zavar mert nem az én pénzem :) De arra a felhasználásra amire neki kellene, arra egy fenőacél a legmegfelelőbb.

Ha váltani akar gyors gépi konvex élezésre a kézi élszalagosról azt meg tudom érteni, mert valóban sokkal gyorsabb és kényelmesebb, ha az előnyei neki fontosabbak mint a hátrányai. Én annak fényében írtam amit írtam amik az ő preferenciái voltak (asszonynak kell, havi karbantartások közé).
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4115 Dátum: 2012. Július 21. - 19:46:29 »
Ha neked van szíved egy japán kést megélezni géppel, akkor én tégedet nem ismerlek  ;D A fiskarsért nem kár...  :evil:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4116 Dátum: 2012. Július 21. - 19:47:49 »
Sanyi, Te milyen kirekesztő vagy ma!
God shave the queen

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4117 Dátum: 2012. Július 21. - 19:50:57 »
Minden konvexre élezve

Oszt' jó az, ha minden élszalagos késed konvexre van fenve??????
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4118 Dátum: 2012. Július 21. - 20:08:30 »
Oszt' jó az, ha minden élszalagos késed konvexre van fenve??????

Nekem jó. Mondjuk a nagyobbakat nem konvexesítettem. Azokat félévente köszörűshöz viszem. De azokat nem is használom annyit.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4119 Dátum: 2012. Július 21. - 20:14:06 »
Mi a tököm az a gót ív?  :nemtom:
God shave the queen

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4120 Dátum: 2012. Július 21. - 20:44:37 »
Mi a tököm az a gót ív?  :nemtom:

Gondolom a konvex élszalag lenne, domború magyarán, nem V alakú az élprofil hanem egy hegyes U

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4121 Dátum: 2012. Július 21. - 21:26:58 »
Itt egy gótikus ív.. ( még sorjás!)  :D
http://1.bp.blogspot.com/-docivtPmxIo/T_Pi7Ujk69I/AAAAAAAAHiI/qHHv-98YLVE/s1600/Zentralfriedhof+107.jpg

Sanyi, Peti- Az élfrissitéseknél a legfinomabb korong gyakorlatilag egyáltalán nem pazarolja az anyagot és kb 20 mp egy élfrissítés, amit a leggagyibb késeim is kb 1 hétig tartanak átlagos használat mellett. Egy hét után még mindig tapad a paradicsomhoz, és nem a sorják miatt, de mivel nem ügy áthúzni , gyakorlatilag mindig élesek a kések. Kézi acélfenővel, V élprofil mellett ez lehetetlen, tudom tapasztalatból...

Az árkülönbözetet is ehhez kell mérni.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4122 Dátum: 2012. Július 21. - 22:31:25 »
. Kézi acélfenővel, V élprofil mellett ez lehetetlen, tudom tapasztalatból...

Akkor bizony nem jó helyről merítetted a tapasztalataidat......
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4123 Dátum: 2012. Július 21. - 22:49:42 »
Akkor bizony nem jó helyről merítetted a tapasztalataidat......

+1

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4124 Dátum: 2012. Július 21. - 23:14:43 »
Salmo- Hozzunk össze egy sörözést, viszek 1 kést, egy gagyit. Te meg amit választasz a saját fenésűből. Mindkettőt nyúzzuk egy kicsit vágódeszkán, és újságon mondjuk egy órán keresztül, amig elfogy egy pár sör...  ;D Kapsz a kezedbe egy fenőacélt is, olyat amilyet választasz, én meg kapok egy 220-as dugaljt meg a Catrát. Minden sör után élfrissítés... Mire totál berúgunk neked lesz egy életlen késed, a Catrával frissített viszont egy gyengéd mozdulattal simán kettészedi még a sörösdobozt is. :-) Így értettem a tapasztalatot.   

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici