Én azt elhiszem hogy jól működik a CATRA, tudom hogy gépekből a legjobbak közül való, de nem is arra panaszkodtam hogy hogyan élez
Attól még hogy jól és gyorsan élez, attól még pazarolja az anyagot. A szalagcsiszolót nem azért írtam hogy bárki is azt használjon, csak azért írtam hogy én se csak köveket használok. A kínai cuccoknál mindegy kb. mennyire egyenletes az élszög, az első zsömle után úgyis kimegy nagyrésze, ott a sebesség a fontos, mert az anyag gagyi, és nem kár érte. A jobb késeknél azért már nem mindegy.
A fenőacélt azért írtam mert nagyon könnyű bárkinek megtanítani a használatát, gyors, és még ha ilyen géppel élezne az asszony amikor nincs FBP, akkor is egy fenőacéllal kellene karbantartani a késeket az élezések között, és nem a géppel. Ha tényleg legalább 1-2 havonta élez Peti kövön, akkor totál felesleges fenőacélon kívül bármi más. Az meg megvan 2e forintból az ikeából kerámiás, de egy jobbfajta is megvan 10-15 környékén.
Felőlem nyugodtan kivághat 30 ropit az ablakon, engem nem zavar mert nem az én pénzem
De arra a felhasználásra amire neki kellene, arra egy fenőacél a legmegfelelőbb.
Ha váltani akar gyors gépi konvex élezésre a kézi élszalagosról azt meg tudom érteni, mert valóban sokkal gyorsabb és kényelmesebb, ha az előnyei neki fontosabbak mint a hátrányai. Én annak fényében írtam amit írtam amik az ő preferenciái voltak (asszonynak kell, havi karbantartások közé).