Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1456790 alkalommal)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4095 Dátum: 2012. Július 19. - 22:17:19 »
Saci lányunk születésekor a kórházban kaptunk egy reklám csomagot, mindenféle ilyen szerekkel.

reofil

Én meg olvasom: "Sanyi lányunk születésekor..."

:fetreng: :fetreng:

Mi is megkaptuk azt a bizonyos csomagot. Mi két dolgot használtunk el belőle: Tejfakasztó tea anyunak, és egy Sudo krém nevű cucc, amit az asszony már régen használt az ekcémáira, és jó volt  neki. Kipróbáltuk a kipirosodott babasenekre is, azon is jó szolgálatot tett, megtartottuk azt is.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4096 Dátum: 2012. Július 19. - 22:23:36 »
Saci lányunk születésekor a kórházban kaptunk egy reklám csomagot, mindenféle ilyen szerekkel.

A hazahozatal után, mikor eljött első kötelező alkalommal a gyermek orvos, kérdeztük tőle mit ajánl Ő ezek közül.
Tulajdonképpen mindent kidobatott velünk, ajánlott tök egyszerű gyógyszertári készítményeket,
míg a dzsonzonenddzsonzonnincstöbbkönycsepp típusú gyermek hajsamponnál
egy kicsit elidőzött ( már azt gondoltuk ez jó lesz) mire megszólalt:
- láttam van kutyájuk ( akkor még volt egy pulink) neki jó lesz.
Majd egy újabb kis gondolkodás után megint megszólalt:
-tudják mit, még neki se....
reofil

Szerintem a gyermekorvos is a Safeguard, Lifebuoy kategória. Triclosant ugyan kisebb százalékban tartalmaznak, de mindegyikben van pár % hülyeség, meg egy nagy adag dilettizmus, és pár 10% hozzánemértés. Szóval kérjétek ki inkább a gyerekorvos Biztonsági adatlapját, mert ahány doki, annyi Összetétel, egyikben a parabénmentes receptúra, másikban a natúr hülyeség dominál. A kiegyensúlyozott "házi" gyermekorvos pedig elég ritka kicsiny országunkban, szerintem őket nem is lehet "orvosnak" tekinteni, inkább tapasztalt dadák. Ha nincs komoly gond, (amit én is látok) osztja az észt... ha viszont komolyabb a gond, nem mer nyilatkozni, sem felelősséget vállalni egyik sem, a gyereket tovább küldi a hozzáértő szakdokikhoz... Ez az én tapasztalatom.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4097 Dátum: 2012. Július 20. - 13:27:39 »
A nagyvarosi orvosok ilyenek. A falusi dokik nem annyira. Fejbe is vagnak, ha egy kis fulfajassal Tiszaszentimrerol mindenkit kuldene Tiszafured es/vagy Karcag iranyaba. Meggyogyitja helyben.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4098 Dátum: 2012. Július 20. - 13:28:49 »
Kavezorol jut eszembe.
Balatonfured, Karolina. Isten jo a sajat porkolesu kavejuk, csak mar kezd fogyni... nem jar valaki arrafele mostanaban?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető PaT

• Törzstag
« Válasz #4099 Dátum: 2012. Július 20. - 13:52:00 »
Lehet venni tőlük szemes kávét?

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4100 Dátum: 2012. Július 20. - 14:03:56 »
Lassan be kell állítanom a NoScriptet a borotvafórumra is, annyi lett itt hirtelen az animált gif...  :crazy:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4101 Dátum: 2012. Július 20. - 14:18:31 »
Lehet venni tőlük szemes kávét?

Igen. Legroszabb esetben előző napi pörkölés. Nekem nagyon bejön. Hazaérek tekerek is egy malommal.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4102 Dátum: 2012. Július 21. - 12:03:59 »
Csak a matrica. Az ilyen gagyi élezők nagyjából ugyanazt a színvonalat nyújtják, nem érdemes ilyesmiben gondolkodni.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4103 Dátum: 2012. Július 21. - 13:09:58 »
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4104 Dátum: 2012. Július 21. - 13:37:21 »
Peti- szerintem is a legkisebb CATRA-ban gondolkozzál! kb 20-25e Ft, és minden más erre a célra kifejlesztett élezőt elfelejtesz utána... Ez pont olyan, ha rádöbbensz, hogy életlen késsel van dolgod ( és még ez is élesebb lesz, mint amivel most dolgozol, mert meg volt már fenve a Catrán), kb. 20mp és meg is vagy az élfrissítéssel. A full életlen késeket is 1-2 perc alatt megcsinálja, profin.

Van azonban egy kis hátránya is ennek az élezőnek. Nem minden késhez tökéletes esztétikailag, illetve gyakorlatilag. Az olyan késeket tönkre vágja, aminek a nyelébe fut bele a kés éle. Ilyeneken nem nagyon szabad használni... a filézőkésem pl. ilyen. Ugyebár csak az a gond, hogy a fenő korong távtartója megütközik a nyélben. Ez meg kb. 0,5-1 centi. Ott nem lesz anyagleválasztás, polírozás, egy idő után kicsit ronda és gyakorlatilag is zavaró lesz. Mondjuk a filézőkéseimre amúgy is szeretek szép hosszú ék alakú élt varázsolni, úgyhogy csak erre a típusra nem használom.   

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4105 Dátum: 2012. Július 21. - 14:01:18 »
http://www.catra.org/pages/products/sharpening/MODELEHONE.HTM

Mondjuk mostani árfolyammal ez most inkább 30e. Nekem még sikerült huszonegykétezerért hozzájutnom.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4106 Dátum: 2012. Július 21. - 15:55:28 »
Én ha már megtanultam élezni, köveim is vannak, akkor használom azokat :) Nem egy nagy tudomány, és 30 ropiért már kétszer olyan jó köveket lehet kapni mint ami a konyhába kell. Neked meg szerintem amúgy is van hozzá jó köved, minek vennél mást?

Nyugati késekre amúgy is elég egy ezres kő nagyságrend, azzal gyönyörűen lehet már vagdosni a konyhában, és azok az acélok sokkal tőbbet nem is bírnak pár vágás után. Nagymama meg a család kínai késeit meg tolom a szalagcsiszolón, azzal a sorja mindkét oldalon kb 10-10mp, a polír meg szintén hasonló idő alatt megvan, de azok nem is érdemelnek többet. De ha jól sejtem nálad nem ez a helyzet :) Egy Fiskars fölött már egyik kés sem érdemli meg hogy ilyesmin élezzék őket.

Akit nem zavar hogy csúnya lesz meg gyorsan elfogy a penge, annak jó megoldás az ilyen késdarálógép is, mert gyors, és használható élt hagy. Én a pénzt is sajnálnám rá, meg rá se tudnám venni magam hogy egy jó kést beletegyek egy ilyenbe.

Az asszonynak a kezébe egy fenőacélt adjál, annál bolondbiztosabb módszer nincs. Egy jól megélezett kést nagyon sokáig karban lehet tartani egy fenőacéllal, ha havonta 1x élezed a késeket kézzel, akkor több mint elég az acél időközben.

Arra is gondolj, hogy az ilyen motoros élezőcsodák fantasztikusan taccsara fogják vágni az élszalagod ha úgy döntenél hogy újból kövön fogod megélezni.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4107 Dátum: 2012. Július 21. - 17:51:11 »
Na de Sanyi! Lek.rvázni csak amiért a sarkon áll!?  ;D Ráadásul úgy, hogy nem is láttad, térdeltetted?  ;D Meg fenőacélt asszonykézbe??? Mást adjál már a kezébe!  :fetreng:

Szerintem elsírnád magad, hogy mit írtál, ha már próbáltad volna. Én elég alaposan utánamentem mielőtt megvettem és nem csalódtam. Ehhez hasonló van vagy 15 gyártás a világon, a leírásod kb. 13-ra teljesen igaz. A Catrára viszont nem. (A 14-ik meg piszok drága...) Kifinomultabb az egész, mint ahogy gondolod, a szalagcsiszolódnál is!, ráadásul az, hogy mutatna a konyhában?  :crazy:

A lényegi különbség, hogy egyenletes 34 fokos gót ívű élt, te a büdös életben nem fogsz 20 mp alatt összehozni, de valószínűleg kézzel vagy szalagcsiszolóval 20 perc alatt sem... Ez ugyan is sokkal tartósabb... Ezt nagyon alá tudom támasztani a saját tapasztalatomból, a "gagyi" kések teljesítményét és tartósságát kb. megduplázza, megtriplázza.

Az élszalagot nézőpont kérdése, hogy mi fogja taccsra vágni. Nyilván ez egy más élprofil...váltogatni a gépet és a követ nyilván nem szabad. Azonban ezt is ki kell tapasztalni, egy idő után az élfrissítések nem generálnak komoly anyagleválasztást, illetve kevesebbet, mintha kézzel éleznéd.
Szóval Peti nem kell még leírni! A 30e pénzt is megéri szvsz!       

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4108 Dátum: 2012. Július 21. - 17:54:48 »

Partizán!

Most kapok egy ilyet.... kipróbálni:

http://www.amazon.com/ADELUXE-Aligner-Deluxe-Knife-Sharpening/dp/B000FKM41S

A normál élszalagos késeket meg tudod  vele csinálni kb 25 cm penge hosszig, igen eltérő élszögnél is.
Majd beszámolok milyen.

Ezt már próbáltam régebben:

http://www.amazon.com/Spyderco-Tri-Angle-Sharpmaker/dp/B004HIZKHE

egészen jó, két élszöggel működik

Vagy gyakorolj köveken, és soha sehol nem érhet meglepetés......

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #4109 Dátum: 2012. Július 21. - 17:59:39 »

A saját késeket én is az 50×2000 szalagcsiszolón csinálom, aztán némi polír pasztás filc,  majd sima
fa korongra ragasztott bőr tárcsán fejezem be.

Ennek egy hátránya van, ki....szottul jól kell tartanod a szöget. De 30-40 kés után már megy mint a biciklizés....  :sör:

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici