Én ha már megtanultam élezni, köveim is vannak, akkor használom azokat
Nem egy nagy tudomány, és 30 ropiért már kétszer olyan jó köveket lehet kapni mint ami a konyhába kell. Neked meg szerintem amúgy is van hozzá jó köved, minek vennél mást?
Nyugati késekre amúgy is elég egy ezres kő nagyságrend, azzal gyönyörűen lehet már vagdosni a konyhában, és azok az acélok sokkal tőbbet nem is bírnak pár vágás után. Nagymama meg a család kínai késeit meg tolom a szalagcsiszolón, azzal a sorja mindkét oldalon kb 10-10mp, a polír meg szintén hasonló idő alatt megvan, de azok nem is érdemelnek többet. De ha jól sejtem nálad nem ez a helyzet
Egy Fiskars fölött már egyik kés sem érdemli meg hogy ilyesmin élezzék őket.
Akit nem zavar hogy csúnya lesz meg gyorsan elfogy a penge, annak jó megoldás az ilyen késdarálógép is, mert gyors, és használható élt hagy. Én a pénzt is sajnálnám rá, meg rá se tudnám venni magam hogy egy jó kést beletegyek egy ilyenbe.
Az asszonynak a kezébe egy fenőacélt adjál, annál bolondbiztosabb módszer nincs. Egy jól megélezett kést nagyon sokáig karban lehet tartani egy fenőacéllal, ha havonta 1x élezed a késeket kézzel, akkor több mint elég az acél időközben.
Arra is gondolj, hogy az ilyen motoros élezőcsodák fantasztikusan taccsara fogják vágni az élszalagod ha úgy döntenél hogy újból kövön fogod megélezni.