Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457252 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:Kávézó
« Válasz #4245 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 14:16:27 »
No igen...
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4246 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 14:17:29 »
Nálunk most is minden fából van.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4247 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 14:37:49 »

jaja még a borotva nyele is!  ;) Várom mikor rukkolsz elő egy hülyére edzett borotvapengével, mint amit Botstwanaban használnak... :sör:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4248 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 14:43:02 »
Voltam Böszörményben a kovács táborban leütöttem egy kiridashit csapágyból.
Nem volt időm visszaereszteni-edzeni, így nem tudtam rá lyukakat fúrkálni, olyan bitang kemény az acél.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4249 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 14:54:56 »
...viszont hülyére edzett.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4250 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 15:01:28 »
Roti- Nem kell megijedni attól a CO dologtól, mondom is, hogy miért. Tudatlan és nemtörődöm és peches embereknél ( mindhárom feltétel kell, de általában ugyebár ez együtt jár, te meg nem vagy az!)  Ha úgy el tudod képzelni, hogy valami visszaáramlik a kazán égéstere után, legyen az fatüzelés, gáz, vagy HTO, mindnek előzménye van és a szintelen szagtalan CO nem egyedül jön ám! A (tökéletlenül) elégett gáznak is van egy jellegzetes orrot birizgáló "szaga" (mondjuk ehhez kicsit kifinomultabb orr is kell, mert nem szag, hanem nagyon enyhe orrnyálkahártya irritáció.) A piacon a CO riasztók 70%-a nyekereg, mint Malacnál, de lehet, hogy azért mert szimplán rossz helyre volt rakva. Na most akkor mi a hülyeség. 1. Ne aludj galérián, olyan légtérben ahol ilyen jellegű fűtőberendezés van, aludj inkább a földhöz közel a légáramlatoktól leginkább védett sarokban... 2. Ahol központi fűtés van,( mint nálad) a kazán legyen elszeparálva egy nem hülyére szigetelt helységben. ( Ezekkel már most kizártad a végzetes CO mérgezést) 3. Legyen a kazán rendben...( ha nincs, ennek is előzetes jele van...akárki akármit mond, de itt elég sok DIY ember van) legyen normálisan megtervezve és ne legyen berhálva, ahogy Peti írja) Minden másból jön a további hülyeség, amiből családok lesznek rosszul, vagy ne adj isten meg is halnak...    

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4251 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 15:17:10 »
Világéletemben cirkós helyen laktam, és mindehol előfordult szeles időben, hogy a visszaáramlás elfújta az őrlángot. Égéstermékszagot is éreztem már, olyankor ki kell szedni a pormacskákat az égétér felett levő légbeömlőkből.
Igazán nem vagyok ráparázva a dologra, de egy tízezer alatti kütyü, ami plusz biztonságot ad, nem tűnik marhaságnak.

Alapvetően igazad lehet, de mégsem hiszem, hogy csak idióták fulladnának meg...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4252 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 15:18:44 »
Konyhai elszívók miatt szoktak még meghalni - de ha beengednék a kéményseprőt, az talán szólna, hogy ebből még baj lehet.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4253 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 16:15:49 »
Konyhai elszívók miatt szoktak még meghalni - de ha beengednék a kéményseprőt, az talán szólna, hogy ebből még baj lehet.

Ezt úgy elképzelem....

Felszívja a forró olajat, miközben épp illatmintát veszel a bő zsírban sülő libamájból?  :fetreng:

Roti, nem! Egy AK47-es veszélyesebb, hidd el! Attól inkább szoktak meghalni...mint egy konyhai elszívó miatt!  :fetreng:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4254 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 17:05:35 »
Ezt úgy elképzelem....

Felszívja a forró olajat, miközben épp illatmintát veszel a bő zsírban sülő libamájból?  :fetreng:
Roti, nem! Egy AK47-es veszélyesebb, hidd el! Attól inkább szoktak meghalni...mint egy konyhai elszívó miatt!  :fetreng:

Nanecsináldmá!
Égéstermék-visszaáramlás? Annyira nem bonyolult a dolog fizikája...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4255 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 17:14:56 »
Szerintem nem tévedek Peti!  :uncsi: Az AK47-et ne akard megmagyarázni, hogy lóf.sz a whirlpool elszívóhoz képest.  :fetreng: Bár már megszoktuk Tőled..

No nem mindegy milyen kazánról beszélünk ez igaz. 2012-ben nem akarok nyílt égésterű( pl. vegyes tüzelésű) kazánokról értekezni, amiket a lakásba telepítesz... DE ahol régi kazán van ott a cuppanós ablakok is kb olyanok... Egyébként ha már cuppanós ablakok, kötelező az automata szellőző rés az ablakon... és kb itt a téma kilőve.. A modernebb kazánoknál, kondenzációs vagy turbós megint nem játszik amit írsz, mert egyrészt a kazán turbója erősebb, mint egy átlagos konyhai elszívó, másrészt ez is tök mindegy, mert kéményből szívja és ugyanott fújja (cső a csőben). Na most akkor miért is tévedtem? Ráadásul nagyot? Az, hogy valakinél nincs rendesen megtervezve, kivitelezve, a szabályokat betartva a lakása, nem az én tévedésem!  :crazy:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4256 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 17:19:04 »
Nanecsináldmá!
Égéstermék-visszaáramlás? Annyira nem bonyolult a dolog fizikája...

Ezen túlléptem Roti...

Statisztikailag nem hiszem, hogy milliók hullanak el azért, mert sz.rul van megcsinálva a konyhájuk, mígnem az AK már jópár 10millió életet elvett.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4257 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 18:35:45 »

Ha légtömör akkor egykutya.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4258 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 20:32:43 »
Hehe, ez vicces, jónak magyarázod!:-) Gépészmérnök vagyok, apám meg világ életében gázterveket készített, gyakran jártam vele terepre, és a tervezőasztalra is ránéztem néha ;-)

Jónak... Gépész mérnök Úr tervezte a fűtés rendszerem otthon annyi pénzért amennyiért 5db AK-t vehettem volna, amiből az egyikkel legszívesebben ki is nyírtam volna... Mellényúltam kicsit... Ugyanígy az első 2 viz-gáz szerelőm is csapnivaló volt, (nem akartak dolgozni) és nem értették a terveket sem.. hozzáteszem én sem, de csak azért, mert nem volt sem jó, sem tökéletes... Vettem a fáradságot és kb 2-3 hét alatt kiokosítottam magam részben az internetről, részben autodidakta módon értelemszerűen, meg tanácsokat elfogadva olyanoktól, akiknek viszonylag jól meg volt csinálva a házuk... Az 5-ik szaki után megtaláltam a 6-ikat, aki végre lelkiismeretes, tanult és gyakorlott ráadásul vállalkozó szellemű is volt, nagyvonalakban mindenben pöpec volt.. és az új terv alapján a rendszerem jól sikerült, akár tizedes pontossággal tudom a házban a hőmérsékletet tartani, szabályozni..elenyésző gázszámla mellett. Az eredeti terv szerint sz.pás lett volna sok minden, ráadásul, ha valamelyik balfácán valósítja meg... 
Oda akarok kilyukadni, hogy nem vitatkozni akarok Veled, mert nincs értelme, Te mindenben jobb vagy ezt már tudjuk!  ;D Meg is hallgatjuk a véleményed...(kénytelenek vagyunk)  :fetreng: gondolom a fűtés is rendben van nálad. De attól, hogy gépész mérnök vagy és édesapád is gázterveket készített világ életében, akkor ettől legyen már jobb Rotinak is! :sör:

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4259 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 21:52:19 »
Gyerekek, most már jó lenne befejezni ezt a csatározást és egy kellemesebb témára áttérni.  :fenek:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici