Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457298 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4275 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 20:09:17 »
Izé, hogy is kéne mondani... Ja, meg van! Instant get, de nagyon!

Legyen mától elérhető neved: handras! :-D
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #4276 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 21:53:13 »
Ilyet én is csináltam már  :D
- a tiéd nagyobb fantáziára utal.  :borz2:

De a tiéd se rossz :D
- köszi, ez jólesett.  :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető PaT

• Törzstag
« Válasz #4277 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 15:03:13 »
- köszi, ez jólesett.  :fetreng:

nem lehet rá mást mondani, gyönyörű lett.
ami engem megfog benne, az az egyszerűsége.

mivel ragasztottad be a köteget?

Nem elérhető PaT

• Törzstag
« Válasz #4278 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 15:04:25 »

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #4279 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 16:03:12 »
Köszi! :)

5 perces kétkomponensű színtelen ragasztóval (gondolom, a pamacsra gondoltál :)).

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4280 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 16:34:39 »
találtam egy hirdetést:
http://www.jofogas.hu/budapest/Tefal_vasalo_kihasznalatlansag_miatt_szendvicssuto_5721584.htm
jó kis átalakítás :D
Régi, nem gőzölős vasalóval mi egy időben sütöttünk szendvicset... pompás volt!
Ilyesmivel:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4281 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 12:45:32 »
Urak, nekem és a szűk körömnek sincs (még) okostelefonja. Ha egy olcsóbb modellre odaírják (Samsung Galaxy Mini), hogy van benne GPS, az azt jelenti, hogy a hozzáadott szoftverrel használhatom a navigációt? Úgy is, hogy nincsen benne mobilinternet? Tehát gyakorlatilag, mintha vennék egy túra gps-t?

Kifejezetten internet mentes helyekre értem, ahol nincs más adatkommunikáció (persze a telefonszolgáltatást kivéve), mint a benne lévő gps. Mondjuk eltévedek egy túrán, és szeretném megnézni, hogy merre van a legközelebbi falu. Alkalmas ez erre?

Ha erre igen a válasz, akkor miért nem halnak ki a GPS-t árulók. Mert az beszél és mondja, h merre fordulj?

Az már remélem látszik, hogy ebben a kérdésben tájékozatlan vagyok. Kérlek (téged is kedves Peti ha hozzászólnál), hogy viszonylag vérszívás-mentesen magyarázzátok el, hogy mit nem tudok ez ügyben!

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #4282 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 12:51:39 »
Üdv!
A beépített GPS mindenféle internet kapcsolat nélkül működik. Megkeresi a megfelelő műholdakat és kapcsolódik hozzájuk.
Van természetesen hozzá szoftver, amit tudsz letölteni  használni , ami megfelel egy GPS készüléknek. (pl: Igo nevű szoftver, bár nem használom, nekem nincs meg, de csak jót hallotam róla)
Az tény, hogy ha benyomod a wifit és a gps-t akkor előbb lesz térképed, mivel akkor netről lehúzza, de működik net/wifi nélkül is.
Nekem Samsung Galaxy Gio van, de a beépített szoftver nem túl használnálható, gyakorlatilag tölt, de nem hozza be a térképet, kellene rá valami szoftver.
Egyszer sikerült behergelni, azóta se. Amúgy nyillal ugyanúgy mutatja hogy merre mész, van benne beépített Navigáció nevű program is.
Remélem tudtam segíteni. A Minivel amúgy óvatosan, érdemes a Samsungot venni, de olvass el kritikát minél többet róla, pl Mobilaréna)
Üdv;
András

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4283 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 13:05:39 »
Elolvastam a mobilarénác cikket róla, nem hordják le. Korlátait tudni kell, de hát  :sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4284 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 13:10:34 »
Kunei pajtás: Okostelefon nagyon-nagyon rövid túra esetén tudja helyettesíteni a túragps-t. Ugyanígy nem (igazán) jó például az okostelefonos navigáció apósomnak, aki nyerges vontatóval járja Európát, no egy "kommersz" gps programban, vagy a gyári Google navigációban nem tudsz teherautót beállítani, anélkül meg simán bevisz a normál forgalomba.

Túra felhasználás: nincs olyan okostelefon, ami aktív GPS használat mellett kibírja 24 6-8 óránál tovább. Tehát ha használod, akkor max. rövid távokra, mert lemerül, és mondjuk biztos van olyan app (alkalmazás), ami jó túrahasználathoz, de a szintmagasság pl. rákfenéje szokott lenni a normál gps programoknak.

Urak, nekem és a szűk körömnek sincs (még) okostelefonja. Ha egy olcsóbb modellre odaírják (Samsung Galaxy Mini), hogy van benne GPS, az azt jelenti, hogy a hozzáadott szoftverrel használhatom a navigációt? Úgy is, hogy nincsen benne mobilinternet? Tehát gyakorlatilag, mintha vennék egy túra gps-t?

Kifejezetten internet mentes helyekre értem, ahol nincs más adatkommunikáció (persze a telefonszolgáltatást kivéve), mint a benne lévő gps. Mondjuk eltévedek egy túrán, és szeretném megnézni, hogy merre van a legközelebbi falu. Alkalmas ez erre?

Ha erre igen a válasz, akkor miért nem halnak ki a GPS-t árulók. Mert az beszél és mondja, h merre fordulj?

Az már remélem látszik, hogy ebben a kérdésben tájékozatlan vagyok. Kérlek (téged is kedves Peti ha hozzászólnál), hogy viszonylag vérszívás-mentesen magyarázzátok el, hogy mit nem tudok ez ügyben!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4285 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 13:15:32 »
Zoli, nem használnám túrára, főleg nem akkorákra. Van térképem  :evil:
Egyébként köszi a hozzászólásokat, az derül ki, hogy a cucc alapból akár működőképes is lehet, a saját korlátaival. Ennyi kellett nekem, köszönöm.

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4286 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 13:16:55 »
Olyan szoftvert kell rátölteni, ami offline képes navigálni téged, mert előzetesen letölti a térképet vagy eleve ott tárolja a telefon hosszútávú memóriájában. Különben minden térkép részletért fel kell csatlakozzon a netre.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4287 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 13:30:36 »
Olyan szoftvert kell rátölteni, ami offline képes navigálni téged, mert előzetesen letölti a térképet vagy eleve ott tárolja a telefon hosszútávú memóriájában. Különben minden térkép részletért fel kell csatlakozzon a netre.
:sör: :sör: :sör: :sör: :sör:

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4288 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 15:10:23 »

A GPS adat hozzáféréshez ajánlott legalább 3 műholdra rálátás (ez jelenleg ingyenes). A GPS vevő így előállítja a pozíciódat. Innentől kezdve szoftver kérdése hogy miként jeleníted meg. Van a googlemap alapú. Itt gyors internet kell mert a térképet a netről tölti. Van a telepített térkép alapú pl IGO. Minire ezt javaslom ha műúton túrázol. Ha offroad alapú túrákat tervezel akkor garmin szoftver + túristautak (ez mo. teljes túrista utvonalát tartalmazza). Gyengébb gyalogtúrákra használható mert csak akkor kapcsolod be a telefont ha úgy érzed eltévedtél. Meg gyalog túra papír térkép nélkül nem az igazi. Így egy napot kibírhat a telo. Ha geocaching-hez kéne akkor csak a vérnyomásod növeled vele. A fiaimnak mini-je van IGO-val. Pl így mentek anno csiszoló papírért. :)

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #4289 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 17:26:39 »
Mini-m van, IGO-val.
Itthon használom (országon belül) egész jó.
Külföldi utat egyszer próbáltam beírni, a válasza az volt, hogy nem összefüggő a térkép...  :evil:
Nem kell net a navigációhoz. Endomondot szoktam használni tekerésekhez, 10 órát bír az akksija miközben megy a GPS vétel.
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici