Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457443 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4305 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 10:18:46 »
biztos ilyenkor őrült kuncsaftod hívott, akit a hátad közepére sem kívántál. Ipaq pontosan felmérte a helyzetet és ennek megfelelően megakadályozta a kellemetlenségeket...  ;D
:fetreng:
Penge, hogy milyen igazad van! Nem is gondoltam végig, hogy milyen intelligens alkalmazással van dolgom... :crazy:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #4306 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 10:49:49 »
A fentiek kapcsán kérnék kicsi segítséget: hogy lehet a google maps cache-be belevarázsolni bpestet? BB Boldról lenne szó mint platform (9780). Előre is köszi!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4307 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 14:34:59 »
Ez engem is érdekelne.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4308 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 16:58:06 »
Abban majdnem biztos vagyok, hogy a Samsung platformján a beépített Navigációban nem fog működni, de itt van egy hivatalos Maps Lab oldal, amit olvassatok végig.
http://googleblog.blogspot.hu/2011/07/download-map-area-added-to-labs-in.html

Igaz, hogy csak 10 mérföldes körzetben lehet részletekben offline tallózni és csak 30 napig él a lementett körzet, de ez egy megoldás lehet. A másik, hogy bejárod részletesen azokat a területeket amiket szeretnél részletesen látni. Amit toz írt nem tudom, hogy helytálló-e, hogy 85 mega a korlát ( szerintem ez inkább beépitett memória méret és annak kezelése függvénye), de a map infót berakja cache-be és addig marad, mig a RAM terület nem lesz felülírva valami mással. Erre nem vennék mérget, hogy prioritást lehet erre is programozni, Samsungban én ilyet nem találtam még, BB-t meg nem nagyon ismerem memóriakezelés szempontból. Szóval erre én egyáltalán nem bazíroznék, hogy körbejárom a kívánt térképrészletet, majd offline megint ugyanazt a részletességet fogom kapni. Közben Pac-Man- ezni, meg böngészni, vagy videót nézegetni, ne adj isten telefonálni... nyílván nem szabad, mert felülíródik a háttértároló.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #4309 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 17:21:16 »
Köszi. Sajnos az Androidos funkciót hiába kerestem a BB verzióban, nem leltem. Úgy tűnik marad az adatforgalmi kiszolgáltatottság...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4310 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 18:08:40 »
Igen az oprendszer az BlackBerry OS 6.0, nem Android. Milyen navi programot használ(sz)? van valami névjegy?

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #4311 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 19:07:40 »
A verzió: Google Maps 4.5.3 (4674) gorganic. A beépített progi egy kalap kaki, azt nem használom.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4312 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 20:25:07 »
Sajnos nekem is van egy olyan érzésem, hogy akkor várnod kell, míg a MapsArea-t vagy valami hasonlót ehhez a platformhoz is kiadnak... Szerintem esélyes előbb-utóbb...mégiscsak ugyanazt a térképállományt használja mindegyik... Egyébként ha abba az irányba fejlődik a dolog, ahogy én gondolom és egyre nagyobb memória kapacitással rendelkező készülékek lesznek kaphatóak, akkor szerintem érdekük, hogy az irányba fejlesszék a térképszoftvert is, hogy csak akkor legyen adatforgalom mikor muszáj, és a felhőből csak az éppen frissített vagy friss infó kerüljön letöltésre kvázi a sűrűn használt térképadatokat maga a készülék tárolja. Ugyebár ez esetben gyorsabb lenne, a felhasználói élmény meg jobb. Még talán egy-két év... Megítélésem szerint aztán eljön az az idő, amikor az összes navigációs GPS-ben is már guglimepsz alapú térkép fog figyelni, és nem a TomTom meg a Navigo...     

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4313 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 20:31:15 »
Penge: a mobiliparág pont nem ebbe az irányba megy el, lo..aszt se tárolj a készülékeden, majd minden jön a felhőből, valamiből az adatátviteli kapacitást biztosító cégeknek finanszírozni kell az optikai hálózat kiépítését.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4314 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 21:31:46 »
Tranyó- Ez igaz mindenre, de nem a felhasználó számára amúgy is ingyenes térkép állományra. Csak gondold végig...
szerk. Értem úgy, hogy az a bizonyos base map-ben tárolt információ mennyisége egyre inkább csak nőni fog, ahogy fejlődik pl. a mobil navigáció. Annak meg nincs értelme, hogy minden egyes felhasználó minden egyes térképnézet alkalmával egyre több információt húzzon le a felhőből ( vagy lineárisan a kapacitás képességével). Szóval pl. előbb utóbb a budai vár képe 3D-ben is meg fog jelenni a Googli navigáción. Mivel nem valószínű, hogy másnap lebontják, érdemes lesz eltárolni ezt is a base mapben. A készüléket már evvel az infóval fogják szállítani, vagy csak egyszer lesz letöltve a felhőből. 

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4315 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 21:48:55 »
Végiggondoltam. 2 fűszálat sem tesznek keresztbe azért már ma sem, hogy a saját eszközödön birtokold a tudást. Pont nem efelé halad az iparág. Gondolj bele:

- amikor 50 éve bakelitet vettél, azzal megkaptad a zenét bekarcolva,
- amikor 20 éve cd-t vettél, már csak a normalizált zenét kaptad meg,
- amikor 10 év MP3-mat vettél (volt ilyen valaha  :crazy:) letöltöttél, már csak a normalizált zene tömörített változatához jutottál hozzá,
- amikor ma megveszed az ITunes-ból, vagy a Play-ből a zenét, már csak hallgatási jogot kapsz.

Ugyanez a könyvekre, térképre, mindenre, ami tartalom. Nem kell a felhasználónak, csak a felhasználás - így gondolkodik a tartalomipar (eleve ez meg már milyen név).

Ha neked lesz igazad, akkor kapsz tőlem egy bontatlan Racer pengét!  :buek:

God shave the queen

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4316 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 22:27:44 »
Elvileg ingyenes.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4317 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 22:30:35 »
Apk megy.
God shave the queen

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4318 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 22:41:19 »
Fogalmam nincs, nekem az android play áruházban a Sygic GPS Navigation ingyenes.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4319 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 22:45:16 »
Laci, akkor Te GOD módban játszol... :boldog:
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici