Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457699 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #4320 Dátum: 2012. Augusztus 28. - 01:12:42 »
Végiggondoltam. 2 fűszálat sem tesznek keresztbe azért már ma sem, hogy a saját eszközödön birtokold a tudást. Pont nem efelé halad az iparág. Gondolj bele:

- amikor 50 éve bakelitet vettél, azzal megkaptad a zenét bekarcolva,
- amikor 20 éve cd-t vettél, már csak a normalizált zenét kaptad meg,
- amikor 10 év MP3-mat vettél (volt ilyen valaha  :crazy:) letöltöttél, már csak a normalizált zene tömörített változatához jutottál hozzá,
- amikor ma megveszed az ITunes-ból, vagy a Play-ből a zenét, már csak hallgatási jogot kapsz.

Ugyanez a könyvekre, térképre, mindenre, ami tartalom. Nem kell a felhasználónak, csak a felhasználás - így gondolkodik a tartalomipar (eleve ez meg már milyen név).

Ha neked lesz igazad, akkor kapsz tőlem egy bontatlan Racer pengét!  :buek:

Bárkinek is legyen igaza, én a technikai oldalát nézem, amit írsz az teljesen úgy van, (a magnószalagos kazettát és a Walkman-t kihagytad) a trenden nem is vitatkozom... egyszerűen úgy nézem, hogy ebben a térképkérdésben, hogyan könnyebb a Guglinak... a térkép a "birtokolt tudás"-nak csak egy része... önmagában a beépített szoftver a tudás...a térkép csak adat. ( és kell b+ az a csomag Récer penge!)  :fetreng:
Meglásd lesz részletes térkép ( 3D-ben realistic módban, hologrammon kivetítve eléd, és egy hang szól hozzád a gondolataidban, merre menjél a napi rutinjaidhoz, amit persze szintén ő tart nyilván...)  ;D
és ez a térkép mind bele lesz majd integrálva magába a szoftverbe és nem egy telefonba, hanem egy nano csipbe belőve a füled mögé vagy az agyba... és az éterből csak az éppen aktuális időjárási és forgalmi adatokat fogod kapni (ami a navigációt illeti). Egyébként vásárolni, belépőt fizetni, kommunikálni, élni, mind evvel a nano csippel fogsz, és fogantatás után pont 3 nappal fogják beültetni... Személyi meg lakcímkártya sem lesz többé már... a google fog leszerződni a magyar állammal és ő fog nyilván tartani( éppen merre vagy már most is megy stb.... ha eltűnnél, megtalál, ha káromkodsz, bünti cetli nyugtát téphetsz a következő oszlopról stb.  ;D (Volt már egy ilyen hasonló film nem? )

Ha megérjük, ne felejtsd el elrakni a Racer pengét, ha mégsem, légyszi még időben szólj kis Transitnak, hogy örökölt egy ilyen jellegű fogadást, én meg majd szólok a lányomnak, hogy a rózsaszín hangszóróját feltettem a részer ellen erre a kérdésre... :-)  :sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4321 Dátum: 2012. Augusztus 28. - 06:35:06 »
 :fetreng:  :sör: Józsi, egy kényszergyógykezelést tudsz intézni Daninak, asszem túltolta Shark energiaitalt.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4322 Dátum: 2012. Augusztus 28. - 21:51:16 »
Tranyó! Sajnos már rég elfogyott az összes Shark... Asszem Ti ittátok meg az utolsókat!  ;D
Úgyhogy inkább intézzél egy ilyen párost... abból baj nem lehet és ne szegény Józsit hajtsd, tele van már melóval innen!  ;D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4323 Dátum: 2012. Augusztus 28. - 21:56:22 »
Azon a bulin még nem voltam, de durva cucc lehetett!  :evil:

Tranyó! Sajnos már rég elfogyott az összes Shark... Asszem Ti ittátok meg az utolsókat!  ;D
Úgyhogy inkább intézzél egy ilyen párost... abból baj nem lehet és ne szegény Józsit hajtsd, tele van már melóval innen!  ;D
God shave the queen

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4324 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 07:12:45 »
Sygic ingyenes. De 15 után a térképet meg kell venni. Persze vannak "alternatív" megoldások... De ha már warezboltból jön a cucc, akkor érdemes tenni egy próbát az igo primoval.

(Lassan atmegyunk android fórummán :-D)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4325 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 13:17:37 »
wazze! ilyen alapon egy csomó dolog ingyenes! :fenék:
Egyetértek veled Peti!
Én éppen ezért tértem át a GPL (General Public License) hatálya alá tartozó szoftverekre...és ha még ezen a területen is ilyenekbe fut az ember az egy kicsit kiábrándító! Persze nekik is élni kell valamiből...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4326 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 15:52:24 »
Freeware, Shareware, Licenc
Gyakorlatilag ma már minden feladathoz meg lehet mindent szerezni Freeware-ben is... Peti telefonját még nem... Navigációt igen, de az sem lesz a legjobb. Sygic egyébként véleményem szerint nem a legjobb, én most Primo párty vagyok abból is a v2. Igo-t könnyű szkinnelni, illetve piszkálni, hogy minden az ember igénye szerint legyen... Mobilos Igo-t még nem próbáltam, valószínűleg nem is fogok, de amit asszonykám Samsungja tud az szerintem bőven elég, hogy kirángasson a "kakiból" ha éppen térkép kellene, szóval warezboltra szerintem egyre kevesebb szükség is van.     

Nem elérhető PaT

• Törzstag
« Válasz #4327 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 15:53:59 »
Látom az Ebay aukcióknál a BillMeLater lehetőséget.
Ez mit takar? Használtátok már?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4328 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 18:03:43 »
Egyetértek veled Peti!
Én éppen ezért tértem át a GPL (General Public License) hatálya alá tartozó szoftverekre...és ha még ezen a területen is ilyenekbe fut az ember az egy kicsit kiábrándító! Persze nekik is élni kell valamiből...

Sygic szerintem nem GPL.
Amúgy tegye fel a kezét akinek csak jogtiszta tartalma van otthon.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4329 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 18:32:21 »
Sygic szerintem nem GPL.
Amúgy tegye fel a kezét akinek csak jogtiszta tartalma van otthon.

Nekeeeeeem bebebe!!!!!!  :borz2:  :borz2:
Ja, és nagyon megszerettem az évek során!!!!!!

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4330 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 19:38:22 »
Doktor Úr!
Nagyon helyes! Csak így tovább!  :borz2:
Azért azt le merem fogadni, hogy ha nagyon megkapargatnánk azt a gépet, találnánk Nálad is.. nem feltétlen szántszándékra gondolok... olyan dologra, amire nem is vagy/voltál felkészülve... elég egy zene, egy kép, de vannak ennél cifrább dolgok is, amiket más lopott, Te meg gyanútlanul használod. Freeware-ben is van ilyen... Ha így nézzük mindenki bukna valamilyen szinten, ezzel egyet értek tozzal.  A szándékos megkárosítás az megint más amikor letöltöd a crackelt programot és vigyorogsz...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4331 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 20:12:29 »
... elég egy zene, egy kép
Na jó Penge, ezzel azért megfogtál!  ;)  :sör:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4332 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 20:34:56 »
:baszki: ;) ;D :crazy: :sör:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4333 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 21:11:16 »
Nekeeeeeem bebebe!!!!!!  :borz2:  :borz2:
Ja, és nagyon megszerettem az évek során!!!!!!

A Winfosod is legál, vagy tán linuxos vagy?  ;D

Nekem a legnagyobb szívfájdalmam amiért sose fogok fizetni az a Windows, ha egyszer rá lennék kényszerítve hogy totál jogtiszta legyek, akkor teljesen átköltöznék linuxra. 60 ropi egy oylan oprendszerért amit úgyis leváltanak 1-2 év múlva, az nekem nem játszik.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4334 Dátum: 2012. Augusztus 29. - 22:48:03 »
Józsi linuxozik, többször comingoutolt már.

A Winfosod is legál, vagy tán linuxos vagy?  ;D
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici