Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1458821 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4350 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 06:02:15 »
Engem Linuxban most már inkább az fog meg, hogy (megfelelő disztribúció esetén!) csak a gép hardvereinek megfelelő cuccok vannak a gépen. Példának okáért, ha van egy Nokia telefonom, amivel csak telefonálni lehet, akkor ne legyen a telefonon a Sony-hoz, Alcatelhez, Samsunghoz stb. szükséges driverek/modulok. Vagy ne legyenek rajta pl. fényképezőt kezelő modulok, mert mondjuk nincs is rajta fényképező. Szóval egy jól összerakott Linux esetén csak az van, amit a gép tud. Windows tartalmaz/indít egy csomó felesleges dolgot. Persze ez igaz az Ubuntura is...ez a felhasználó-barátság átka.
Ami régen még megőrjített, az a "cahce"-elés a windowsnál. Egyszer összeraktam egy PI-es gépet 64M RAM volt benne, és összehasonlítottam a bootolási időt egy Xp-s (2G RAM, nem friss telepítésű!) géppel. Mondjam melyik indult el sokkal előbb?!  :evil:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4351 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 09:21:59 »
A Win7 Ultimate-et hogyan szerzed meg törvényesen 7000Ft-ért?

MS Staff ár. Csaladtagoknak is vehetnek. Unokatestvérem pedig vett.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4352 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 10:08:57 »
Jó a linux ha standard office környezetről beszélünk. Ha azonban egy kicsit speciálisabb igény van már bukott a mutatvány.

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4353 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 10:20:26 »
Engem mindig is érdekeltek a PC-k, de különösen bántott, hogy nem tudom megfizetni a Windows-okat és illegálisat kellene használnom (15+ éve). Ezen túl érdekelt az oprendszer és az egyes programok működése és szerettem volna egy fapadosabb és jobban konfigurálható rendszert így elkezdtem tanulni a Linux-ot. Bejött, Debiant és az Ubuntu/Kubuntu disztrókat ismerem. Most már nincs időm rá, de munkahelyi gépen is szívesen váltanék Linuxra. Borotvás hasonlattal élve: eleinte csak borotválkozni akartam, így jött egy könnyen elérhető megoldás mint a boltban kapható redőnyös, flakonos borotva, majd jobban testre akartam szabni a borotválkozást és késre váltottam, és így tovább a mélyére...

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #4354 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 10:23:36 »
OFF (már a számtech-vonalhoz képest)
Jó ideig nem voltam, sziasztok, rázódom vissza, 7 oldal olvasatlan! :)

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4355 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 11:46:39 »
Elhiszem. Azért is írtam oda, hogy engem érdekelt.

Hidd el, hogy az emberek 99%-át viszont nem érdekli! Ők "csak" használni szeretnék. Hisz arra jöttek létre. Egy autót is azért készítenek, hogy A-ból B-be elvigye az embereket, terheket, és nem azért, hogy állandóan szerelni kelljen őket. Persze, vannak, akiket érdekel az autószerelés, de a társadalom nagyobb részét nem érdekli.

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4356 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 11:50:45 »
Jó újból "látni" téged erre. Lesz blog is?   ;D

OFF (már a számtech-vonalhoz képest)
Jó ideig nem voltam, sziasztok, rázódom vissza, 7 oldal olvasatlan! :)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4357 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 14:46:41 »
Jó a linux ha standard office környezetről beszélünk. Ha azonban egy kicsit speciálisabb igény van már bukott a mutatvány.

ezt kifejtenéd kicsit részletesebben?
Persze biztos van olyan speciális igény amire pont a linux nem jó, de én még olyannal nem találkoztam...

Szerk: ja de igen: tetszőleges windows-os játék futtatása szenvedés nélkül... de játékon kívül télleg nincs ötletem mire gondolhatsz...
... a nyúlon túl?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4358 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 18:07:30 »
Viszont senki sem veszi természetesnek, hogy az autójához (vas) a benzin (szoftver) ingyen van. Na jó az okosítás azért itt is megvan, de talán nem alapvető elvárás az ingyenesség.

Hidd el, hogy az emberek 99%-át viszont nem érdekli! Ők "csak" használni szeretnék. Hisz arra jöttek létre. Egy autót is azért készítenek, hogy A-ból B-be elvigye az embereket, terheket, és nem azért, hogy állandóan szerelni kelljen őket. Persze, vannak, akiket érdekel az autószerelés, de a társadalom nagyobb részét nem érdekli.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4359 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 18:11:00 »
Gyuri: más tetszőleges, windowsra megírt célszoftver (nem skype, vagy C++ fordító  :D ) futtatása szenvedés nélkül. Arra sem jó az emulátor.

ezt kifejtenéd kicsit részletesebben?
Persze biztos van olyan speciális igény amire pont a linux nem jó, de én még olyannal nem találkoztam...

Szerk: ja de igen: tetszőleges windows-os játék futtatása szenvedés nélkül... de játékon kívül télleg nincs ötletem mire gondolhatsz...
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4360 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 18:13:22 »
Vegyél Mac-et.  :borz2:

Nekem az az igényem, hogy ha bekapcsolom a gépemet, az használható legyen, és kb. annyi karbantartási munkám legyen vele, hogy törlöm a Lomtárat, és néha lementem az adatokat. Én inkább fizetek egy jól működő, legális rendszerért 2-3 évente (pedig nem vagyok benne a top 100-ban, de még az 1.000.000-ban sem), mintsem az éjszakáimat elcsesszem arra, hogy a meghekkelt szoftverek lelki működését kitapasztaljam. Szerintem ez utóbbi többe kerül. Bár, akit érdekel az informatika, annak biztosan jó, spec engem k.ra hidegen hagy ez a tudomány. Nekem működőképes tárgyak kellenek ezen a területen.
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4361 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 20:17:37 »
A Mac is PC.  ;)

pc-m van, legál rendszerel (win) és működik. akor minek vegyek mekket 3x ennyiért?
God shave the queen

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4362 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 21:53:15 »
Gyuri: más tetszőleges, windowsra megírt célszoftver (nem skype, vagy C++ fordító  :D ) futtatása szenvedés nélkül. Arra sem jó az emulátor.

nyilván egy adott platformra írt program egy másik platformon nem fog futni, de ezzel az erővel mondhatnám, hogy windows alatt meg nem megy az XY MAC-es vagy Linux-os progi.
Ne konkrét eszközt mondj amit nem lehet linuxon használni, hanem célt amit nem lehet elérni. És persze biztos van ilyen, de fordítva is (linux ok, windows nem). Szóval az általános "amint speciális igény merül fel a linux nem jó" kijelentést nem tudom elfogadni.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4363 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 22:34:37 »
Khm. ha - célt, amit nem lehet elérni - kell mondani, akkor szakemberként nem tudok ilyet mondani, hisz mindketten tudjuk, hogy mindent meg lehet írni mindkét platformra, (még akár jól is, igen windows-ra is), ha van elég pénz. Nyilván azért nincs (még) elég kurrens játékszoftver linux alá, mert még nem ölnek bele elég pénzt a játékgyártók.

nyilván egy adott platformra írt program egy másik platformon nem fog futni, de ezzel az erővel mondhatnám, hogy windows alatt meg nem megy az XY MAC-es vagy Linux-os progi.
Ne konkrét eszközt mondj amit nem lehet linuxon használni, hanem célt amit nem lehet elérni. És persze biztos van ilyen, de fordítva is (linux ok, windows nem). Szóval az általános "amint speciális igény merül fel a linux nem jó" kijelentést nem tudom elfogadni.
God shave the queen

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4364 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 22:57:02 »
jójó, én most nem erre gondolok, persze megírni mindent lehet, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül, koncentráljunk a létező megoldásokra.

engem az "amint speciális igény merül fel a linux nem jó" kijelentés komolyanvehetősége felől kellene meggyőzni, mert az első reakcióm alapvetően egy ROFL volt erre, de nyitott vagyok a meggyőzésre.
... a nyúlon túl?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici