Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459138 alkalommal)

Nem elérhető kazam

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4380 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 18:47:13 »
Nem hinném, hogy az alkalmazások bal felső sarokba kattintva történő bezárása indokolná a többszörös árat  :evil:

Én egy szg-el internetezek, levelezek, dokumentumokat írok, kisebb táblázatokat szerkesztek, pdf-et olvasok, fényképet letöltök (fénygépről), zenéket tárolok, meg van pár film. Miért kellene ehhez Mac? Ha én ezekhez a feladatokhoz Mac-et veszek, az dizájnsznobizmus. Nem mondom, hogy nem szeretnék egy Mac-et, de tekintettel a pénztárcámra, valamint arra, hogy ha több lenne a pénztárcámban, ez a dolog akkor is csak valahol a századik valami az életemben, így belátható, hogy  csak akkor lesz Mac-em, ha dizájnsznob, vagy hypergazdag leszek  :crazy:

A windows színkezelése szar. + olcsó "cifra" monitorokat vesznek mellé. Webre jó.
Nem úri huncutság grafikus munkaállomásnak MAC-et venni.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4381 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 18:52:09 »
Ha már ennyire belecsaptunk van a Garmin Mapsource programnak linuxos alternatívája?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #4382 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 19:17:42 »
Írtam én olyat, hogy grafikus munkaállomásnak használom a szg-et!? Úgy érzem magam, mintha láthatatlan lennék: Írok-írok, de mintha ez semmit nem jelentene egyeseknek.
Amúgy szerinted a szg. felhasználók hány százaléka kíván grafikus munkaállomást használni!?

Talán, ha Mac-ről írnál sokkal ütősebb lenne nem gondolod? :fetreng:

+1, amennyire drága egy Mac, annyival nem tudhat többet, ha meg valójában olyannyira jó, akkor ahogy olvasom Te sem és én magam sem használnám ki, mert egy egyszerű netbook, laptop is elég ahhoz, hogy "rettentő" fontos dolgokat intézzek a neten, számítógépen. Hajlok a "dizájsznobizmus" felé, ez is olyan kb. mint egy jó nevű szalonban nyírt frizura, kontra Klárika 15 perces, beszélgetéssel, kacarászással egybekötött ollócsattogása tized annyiért. ;D. Az tény, hogy ott nincs márvány, meg pezsgő, de a séróm attól nem lesz jobb. :fetreng:

Persze, lehet máshogy gondolni ;)
Sheffield-England

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #4383 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 19:28:22 »
Látom az Ebay aukcióknál a BillMeLater lehetőséget.
Ez mit takar? Használtátok már?

Ha jól látom, a "nagy szoftverháborúban" ez a kérdés meg jól elsikkadt...

Szóval: Most veszel, később fizetsz... (Ebay hitel...:) )persze többet!

Én spec. még nem használtam...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #4384 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 19:29:50 »
Spec. egy óriási hiányosságát én is érzem a linuxnak, és az biza a CAD rendszerek futtatása...

WINE alatt nemigen megy,mert ahho' nem elég a gépem, de ezért meg nem akarok upgradelni...
Léber Kálmán

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #4385 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 19:37:33 »

Nekem ennyi szó is sok volt a szoftverekről, csak már nem bírtam tovább, hozzá kellett szólni.

Nem olyan ez a "Billmelater", hogy nem feltétlenül várja meg a banki visszaigazolásokat az utalásról, hanem az adandó munkanapon, vagy a vállalt időpontban postázza a cuccod? Van az "after cleared payment" eset és ez ettől tekint el, nemde?
Sheffield-England

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #4386 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 19:38:40 »
Még az is lehet, én is csak a bayen olvastam, hogy x dodó, de ha bill me later, akkor x+y %...
Léber Kálmán

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #4387 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 19:50:09 »
Még az is lehet, én is csak a bayen olvastam, hogy x dodó, de ha bill me later, akkor x+y %...

Akár ezt is Mactárgyalhatnánk itt a Kávézóban, jól hangzik! ;D
Sheffield-England

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4388 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 21:40:18 »
Peti: a folyamatosan hangoztatott sokszoros árral kapcsolatban:
A feleségemnek egy Macbook-ot vettem, használtan ebay-en. kb annyiba került mint egy hasonló paraméterekkel rendelkező átlagos nem MAC laptop újonnan.
Apple MacBook 2008
Core 2 Duo, 2.4ghz,
4gb ram
120gb HD

két éve 140k huf-ra jött ki legális OSX-el. Mi ebben a sznobizmus?

Egyébként nem arról akarunk meggyőzni, hogy neked nem jó a Windows, az itthoni gépemen nekem is Win7 fut, hanem hogy amiről beszélsz (csak működjön a többit lesz@rom), arra az OSX a legjobb. OSX-et sima nem-apple PC-re is fel lehet tenni (némi küzdelemmel még AMD procisra is) és kb negyed annyiba kerül mint a windows.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4389 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 21:41:32 »
Írtam én olyat, hogy grafikus munkaállomásnak használom a szg-et!? Úgy érzem magam, mintha láthatatlan lennék: Írok-írok, de mintha ez semmit nem jelentene egyeseknek.
Amúgy szerinted a szg. felhasználók hány százaléka kíván grafikus munkaállomást használni!?

Ezek szerint nincs fényképező géped és így nem nézegeted a családi fotókat a gépeden és egy-egy jó sikerültről nem akarsz egy nyomatot úgy hogy pl az arcbőr színe közel legyen az eredetihez. Ha ezt csinálod akkor már "grafikus munkaállomáson" dolgozol.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: Nagyon sokan használnak csak nagy százalékban elég szart.

Aki a MAC-et csak MSN-re használja az tényleg csak felvág vele. Ha tehetném én is felvágnék vele. :sör:
Nálam a legjobban bevált számítógép gyártó neve: NONAME.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4390 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 21:53:22 »
Spec. egy óriási hiányosságát én is érzem a linuxnak, és az biza a CAD rendszerek futtatása...

WINE alatt nemigen megy,mert ahho' nem elég a gépem, de ezért meg nem akarok upgradelni...

Használd a grub bootmanagert hogy dual bootos géped legyen. Egy idő után meg rájössz hogy a rövidke levélért nem bootolsz újra a jó szar winfosra.

Én anno végiggondoltam hogy a linux-al töltött ""pö...lés" óráit felszorzom egy óradijjal több jön ki mintha egy img-ből a winost szűk évenként újratelepítem. A memória és vinyó árak meg a bányász béka bokája alatt van. Tehát az erőforrás igény nem érdekes. Azért egy emu alatt futtatott alkalmazás stabilitás és erőforrás igénye sem egyszerű kérdés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4391 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 21:55:43 »
Illetve a legendás Vargáné és Társa  :fetreng: :fetreng: :fetreng:

Nálam a legjobban bevált számítógép gyártó neve: NONAME.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #4392 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 21:58:28 »
mindenki rettegte a nevüket   ;D

Illetve a legendás Vargáné és Társa  :fetreng: :fetreng: :fetreng:

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető PaT

• Törzstag
« Válasz #4393 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 22:07:49 »

Köszi Imi!
Akkor jól értettem.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4394 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 22:12:57 »
a wine-ról nem tudok nyilatkozni, de használtam már windows alatt linuxot és fordítva, vmware-ben és virtualbox-ban is: stabil korrekt megoldás mindkettő, ráadásul a virtualbox ingyenes.
A mai vasaknál a virtualizáció overhead-je szinte elhanyagolható. Volt olyan tapasztalatom, hogy linux alatt linux felállásban (asszem vmware-rel) egy adott feladat gyorsabban futott le a VM-ben mint a natívan futó OS-ben (gondolom valami beállítás különbség a VM-ben neki kedvezőbb volt)

Direkt nem írtam korábban a VM-eket mert azzal nincs igazából a windows helyettesítve, de újrabootolgatás elkerüléséhez tökéletesen megfelel.

a specifikus igényekre visszatérve: fel lett sorolva jópár (amik nekem sose hiányoztak... illetve a játékok, de azt én soroltam fel  :crazy:), cserébe én is mondtam egyet (ssh, amin keresztül nem mellesleg biztonságosan elérhetem a file-jaimat is), de említhetném a unix architektúra egyéb vívmányait is (pl X forwarding), de ezekre meg a Windowsos felhasználók túlnyomó többsége tárná szét a kezét, hogy "emmeg mi?"

szóval értem, hogy vannak olyan specifikus igények amihez windows kell, de olyanok is vannak amihez meg MAC, vagy éppen Linux  a legjobb. Szóval az általános érvényű eredeti kijelentéssel továbbra sem tudok azonosulni  :crazy:
... a nyúlon túl?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici