Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1459116 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #4365 Dátum: 2012. Szeptember 01. - 00:11:41 »
+1
Erre írtam azt, hogy ha így nézzük akkor a kettő egykutya és csak az egyén "törzsfejlődés" útja a mérvadó. Én csak azért nem használok Linuxot, mert Windows-on kezdtem és azt szoktam meg ( illetve egész pontosan ZX-en és Basic-en kezdtem). Ha fordítva lett volna, -mikor beleástam magam a Linuxba, számomra kiderült, hogy sem elméletben, sem gyakorlatilag semmiben sem különbözik, akármilyen felhasználásról van szó,- akkor ez esetben biztosan Linux párti lennék.  
A "speciális igény" ez esetben pedig tényleg rossz megfogalmazás, mert mindkettőre programozható (és már van is írva minden), játszani, meg leginkább a játékterembe kell menni...    

Peti- Neked tényleg Mac-en kellett volna kezdened... elégedettebb lennél! Amit oda megírnak ( nincs olyan bő választék az tény) de az bombabiztos, és stabilabban összekapcsolódnak, kevesebb a szenvedés, pont olyan felhasználóknak találták ki, mint amit leírtál, hogy (nem specifikusan) csak használni szeretnéd...

Szerk.: egy kérdés hátha tudja valaki. Játéktermi gépeken vajon pl. a SEGA vagy a Konami milyen minimum OS-en indítja el a drivereit, meg a játékait? Vagy nincs egy közös alapvető funkciókat tartalmazó  OS és minden a játékszoftverbe meg RAM-ba, ROM-ba van írva az éppen adott hardverhez? 

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #4366 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 11:09:19 »
Biztos szép meg jó a mac, de működése nem tükrözi az árbéli különbséget. A mac dizájnsznobizmus. Ha lenne annyi lóvém, lehet, hogy vennék.
Ez azé jellemző! Bill-t utáljátok, mer pénzt kér a termékéért, de az, hogy egy mac 3-4-5x- ös áron van egy oprendszerrel, ofisszal felszerelt pc-hez képest, az teljesen elfogadható. Rendezni kéne a biteket ott fenn!

Isten orizz, hogy a tokeletesen parttalan Mac/nemMac vitat taplaljam, de a Mac-et tisztan dizajnsznobizmusnak leirni roppantul egyszerusito (provokalo  :evil:) latasmod. A dizajn mellett talan mas is van ott azert. Kulonben a feher hollon kivul biztos tobben lezengenenek olyanok, akik Mac-rol csalodottan visszavaltottak pc-re.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4369 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 14:27:19 »
ezt kifejtenéd kicsit részletesebben?
Persze biztos van olyan speciális igény amire pont a linux nem jó, de én még olyannal nem találkoztam...

Szerk: ja de igen: tetszőleges windows-os játék futtatása szenvedés nélkül... de játékon kívül télleg nincs ötletem mire gondolhatsz...

Nagyon nem vagyok naprakész, de:
Adobe Premier + plug-in
Web felületről kezelhető normális torrent kliens (a java csoda felejtős)
Autocad temékek (Inventor stb..)
Archicad
Pilótavizsga mentes média szerver.
Profantasy termékek.
Lightroom (nehogy a gimp-el gyere)
Próbáltál már APEH formanyomtatványt openoffissal kezelni?
Excel makrók vagy mennek v. nem.

Egyébként a film vágásához és képek kezeléséhet aki teheti nem véletlenül használnal Mac-et

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4370 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 14:28:53 »
APEH nem para. Többit nem tudom. Nekem a Crossover sok mindent meg szokott oldani.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #4371 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 15:39:16 »
torrentkliens: qbittorrent/qbittorrent-nox
a többi konkrét windows-os program, ezekre visszavághatnék frappánsan hogy az xy linuxos program meg windows-on nem megy, csakhát azok a fránya unixos fejlesztők olyan perverzek, hogy mindent multiplatformosra írnak meg.

szóval persze, vannak olyan programok amik csak windows-on futnak, de ez az én szememben kb annyira releváns érv, mintha valaki azért fikázná a windows-t mert nincs benne ssh szerver.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4372 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 15:44:14 »
Torrent.: transmisson. Ez olyan szinten jó, hogy itthon a routerben fut.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #4373 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 15:49:47 »
visszavághatnék frappánsan hogy az xy linuxos program meg windows-on nem megy
Linuxos Orca (desktop speech) projekt?!  :crazy:

Idézet
szóval persze, vannak olyan programok amik csak windows-on futnak, de ez az én szememben kb annyira releváns érv, mintha valaki azért fikázná a windows-t mert nincs benne ssh szerver.
:fetreng:  :borz2:

Torrent.: transmisson. Ez olyan szinten jó, hogy itthon a routerben fut.
És kellemesen kevés erőforrást használ!!!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4374 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 15:50:08 »
Wine. Az említett programok nem tudom hogy futnak alatta, de ha a legújabb játékok nagy részét lehet vele futtatni, akkor kötve hiszem hogy azokat nem. De igazából mindegy is, az említett programok többségének a törvényesen megvásárolt verziója sem 5 forint (Archicad, Autocad). Azoknál már totál mellékes ha van egy másik rendszer a gépeden a linux mellett, amire csak akkor lépsz át ha olyat kell csinálnod ami nem megy csak winfos alatt.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4375 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 15:53:24 »
Linuxos Orca (desktop speech) projekt?!  :crazy:
 :fetreng:  :borz2:
És kellemesen kevés erőforrást használ!!!  :sör:

No meg a transdroid nevu androidos app segitsegevel tavolrol is intezhetem. Gyakorlatilag nem kell egy pillanatig sem a notebook. Telefon, vagy tablet es hello...  :borz2:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4376 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 17:19:30 »
Vagy ha még kevésbé akarsz törődni a gépeddel, és még inkább azt szeretnéd majd, hogy kicsomagold, és működjön.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4377 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 18:28:20 »
APEH nem para. Többit nem tudom. Nekem a Crossover sok mindent meg szokott oldani.
2-3 éve próbáltam. Openofjice-val megnyitva szétesett a form. 2007-el nem. Miért is szivassam magam trükközésekkel?? Azóta nem ért annyit hogy megint neki fussak.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #4378 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 18:33:42 »
FBP es a racionalitas marvany piedesztalja...   ;D

En valahogy ugy gondolnam, hogy aki egy teruleten latvanyosan nem racionalis (ahogy itt ugye szinte senki), az egy masik terulet es kepviseloi irant is minimum megertobb, es nem hasznal dehonesztalo jelzoket.

Hacsak nem szandekosan csinalja, mert az neki jo.   :evil:

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4379 Dátum: 2012. Szeptember 02. - 18:42:51 »
torrentkliens: qbittorrent/qbittorrent-nox
a többi konkrét windows-os program, ezekre visszavághatnék frappánsan hogy az xy linuxos program meg windows-on nem megy, csakhát azok a fránya unixos fejlesztők olyan perverzek, hogy mindent multiplatformosra írnak meg.

Kíváncsivá tettél. Megnézem azt a torrent klienst. Anno még nem volt utorrent tudású a linux alá.
Szerintem nem tévedek nagyot ha azt mondom hogy a CAD programok ősei idősebbek a linuxnál. Linux alatt nincs alternatíva. Bohóckodni lehet. Azokon az egyetemeken (pl BME gépészmérnök) ingyenesen használhatók.

Én se rajongok a Mazoszoft Windows-ért de a böngészésen kívül vannak speciális igényeim. Ár-érték arányban a linux nem rúg labdába.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici